Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 482
  • 5 227
  •   2
Отговори
# 1 185
Ходиха ли на психолог тия хора и какво им каза?
Казвайте бързо, че съм само с телефона, а вие сте изписали много.
Няма да мога да спя, ако не разбера Simple Smile

# 1 186
Така е абдикирала, че преди малко писа на мъжа ми, че е направила Фейсбук профил на детето. Било го страх малкият да не му се кара мъжът ми, да знаел, че тя му била направила. Много бил щастлив, говорел си със съучениците и госпожата, бла, бла, бла. И, определено бил по-спокоен  откакто не съм се занимавала с него. Водела го с нея на работа и шефката казала, че нищо общо с миналата година.

Сега си представете какво ще стане, като се прибере и почне битката и за Фейса.

Очевидно е, че цялата концепция там е прави каквото искаш, ти си голям, никой не може да ти каже копче. Нищо, че политиката на Фейсбук е деца под 12 години да нямат профил. Ходи после налагай някакви норми на нормален детски живот тук ...

# 1 187
  • Варна
Мнението на психолога по казуса е ???

# 1 188
Мнението на психолога по казуса е ???
No Facebook, no drama.

Даскалка, ако го е водила на работа, значи има такава, т.е. задължително има НИН, защото е незаконно да те назначат без, т.е. не би следвало да има проблем с доказване на годините там и следоватено не би следвало да има проблем с pre-settled.
Нещо загубих нишката аз.

# 1 189
  • Paris, France
Даскалка, щом съучениците му, които са на неговата възраст имат профил във Фейсбук няма проблем да има и той. Ето, че е говорил и с госпижата и тя не намира нищо нередно в това, че той има профил там. Едното от децата ми си направи профил във Фейсбук доста преди да навърши 12г и нито аз, нито мъжът ми имахме проблем с това. Даже питахме другото дете дали иска, но то каза, че не желае да заобикаля условията за възраст. На децата трябва да се обяснява, с не да се забранява.

Чудесно е, че си говори с другарчета. Добър признак е за "нормалност", защото децата на тази възраст започват да са избирателни. Щастлив и спокоен - това е важното. Останалото ще се нареди.

Каква битка ще започва за фейса? И с кого? С вятърни мелници?

# 1 190
[Нищо чак толкова лошо няма за  фейса. Това е нещо, което лесно можете да следитее, какво публикува, кои са му приятелите, и прочие.

Не се хаби за глупости, избирай си битките. Това е първото нещо, което трябва да научш всеки родител.
Той на колко беше - на девет ли. Дъщеря ми има от първи клас, учителката им беше направила група - едикой си  суперклас.

# 1 191
У
Това не я устройва. Ако социалните го приберат, бащата може да се обърне срещу нея.

Отговорността може и да е на биологичната майка, но тя е абдикирала от нея. Оттам нататък отговорността е на тоя, който се нагърби с детето. Това си ти и в по-малка степен бащата. Така го виждам аз.
+1
Само, че биологичната майка е абдикирала, ама не съвсем. И от там се завърта омагьосания кръг.

Съвсем е абдикирала. Взима го само за ваканцията. И това ако не е абдикация, здраве му кажи.

Ооооо, битка с фейса предстои. Освен да кажа: Знаех си, знаех си, знаех си. Голям контрол, голямо чудо е.

# 1 192
Как интелигентен и нормален човек, какъвто Даскалка претендира че е, се навира в подобна кочина, за мен е загадка. И нима човек може да очаква реалистичен прогрес от  подобни питекантропи?
Никаква загадка не е, даже е повече от умна. Инвестира в бизнес, изискващ определени умения и намира точния човек да свърши работата. Такъв човек явно трудно се намира и инвестицията си заслужава да изтърпи странностите в характера и багажите (роднините), които вървят с него. Перфектно!
Даскалка, ако не ти е хрумвало досега (а аз мисля, че отдавна ти е), настоявай да се постави диагноза на детето, за нещо, за което все още няма добри специалисти в България, а в UK обещават успешни резултати. Тоест изкарай нещата така, че за самото дете да живее там е по-добре.

# 1 193
Диагноза: малолетен потребител на фейсбук.
Цяла България ще я изселят в ОК.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 21:06 от Анонимен

# 1 194
Е, наистина ли не се разбира, че тя се притеснява как ще го накара да учи, когато иска да чати?
Иначе - перфектно занимание. Да му беше направила ФБ още в първи клас, никакви грижи. Как не се е сетила.

# 1 195
  • Paris, France
Ох, тайничка, и 5 диагнози да поставят в UK детето няма автоматически да иде там. За да иде в Англия трябва майката да го иска и бащата да се съгласи то да отиде да живее там. И не знам кой професионалист ще постави с лека ръка диагноза на дете само от оплакване на мащеха. Успешно "лечение" обещават само шарлатани.

таис, ще учи така, както учат съучениците му, които също имат фейсбук. Даже може да си помагат и да учат заедно. Така правят децата ми.

# 1 196
Ами  поредният пример за липса на подход. Вместо да се  води битка - разбирай категорични забрани, щото е така до 12, много по-добре е да се следи профила, да има ограничено време за ползване и ако се злоупотребява, тогава да има санкции. Първото веднага ще доведе до истерия и нова порция омраза. И най-важного е, че Даскалка изобщо не трябва да е човекът забраняващ фейсбук- това е решение на майката и бащата. Но тя вече го обмисля как ще стане. Пълен контрол, ама иначе не иска да е родител.

# 1 197
Възрастовото ограничение на ФБ е врата в полето. Кучета и котки имат ФБ, въпреки забраните, и на администрацията на фб не й е проблем.
Вече друг въпрос е дали родителите ще позволят на детето.
Явно другите деца в класа имат и си имат дори група - това означава, че досега детето е било извън групата по някакви причини. Както казва Невена - хубаво е, че си говори с госпожата и съучениците, явно не е такъв аутсайдер, какъвто беше описан напред.

# 1 198
Даскалка, детето още е в Англия, но ти вече видя причината за нова битка и поредна забрана. Не отчиташ факта, че то е могло да си направи фейсбук и само, но не го е направило въпреки че е бунтар. Виждаш че негови съученици имат, то говори с тях. Явно му е приятно и се радва, че и то е като всички.
Непрекъснато ни повтарящ какво лошо дете е, каква е лоша майка му, но отбягваш много зададени въпроси на които подозирам, че или не си измислила правдоподобен отговор или не желаеш да отговориш, защото ако кажеш истината ще се злепоставиш
Питаха те
Защо учителката е говорила с теб за мляскането, а не с баща му и той какво мисли по въпроса.
Питаха те - ходите ли тримата заедно някъде - почивка, кино, забавление някакво.
На това дете освен забрани, какво му е позволено.
И още, и още...

# 1 199
Тогава Даскалка като много загрижена трябва да предложи щедра издръжка на майката в  UK, която ще плащат с бащата за отглеждането и лечението на дете с тежки проблеми. Не вярвам родната майка и бившият затворник да откажат една хубава сума в идните години!

Общи условия

Активация на акаунт