Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 248
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 1 200
Понеже каза маминка, че другите деца имат, автоматично се прие за вярно 🤣🤣🤣.

Има едно дете, един от тримата в случая с битото по главата момиче, чиято майка е била най-добрата приятелка на момата англичанка преди да замине и даже се чудеше защо е прекъснала контакт след това.

Разбирам, че трябва да съм дяволът, но хайде една идея по-полека със свободните съчинения Simple Smile

Бяхме, да, психоложката му обясни, че биологична и доведена майка не е едно и също и трябва да има реалистични очаквания към мен и отношенията ми с детето като цяло. Даде му задачки за мислене, другият път ще пощим мен.

Фейсбук профилът, дами, е просто пример за родителския климат там и защо ви казвам, че ако опира само до детето, ще е по-щастлив с нея. Концепцията е всичко е разрешено, ако нещо причинява и най-малкия дискомфорт - се отстранява. То хубаво, ама това дете расте, после ще стане голям, ще трябва да работи, да се вписва в колектив, да се съобразява с шеф, на който грам няма да му дреме, че е изоставено от майка си дете... Така просто не се възпитават функциониращи възрастни, хора. Не може да е тотална слободия още от тази възраст.

# 1 201
ОК!
Какви са препоръките и очакванията на психолога към теб като доведена майка? Какво те посъветва? Очерта ли някакви граници на твоята роля?

# 1 202
FB профилът в никакъв случай не е проблем според  мен. Ще му помогне да се социализира, да комуникира с други деца и с госпожата и т.н. Има десетки начини да се следи онлайн активността, можете да виждате какво и с кого комуникира, има достатъчно аппове, които позволяват да контролирате времето, в което детето е онлайн и прочие.
По отношение на образованието в Англия, сме да твърдя от съвсем личен опит, че децата се адаптират изключително бързо, домашните с в пъти по-малко и в повечето случаи са тип проект, а не 11 страници със задачи, например. “Нормалните” домашни рядко са на хартия. Почти всички са в различни онлайн платформи, в които родителят има свой собствен акаунт и може да следи кога и какво е работено, какъв % верни отговори има, от колко опита в получен резултата и прочие.
В среден курс са разделени на отделни сетове по всеки предмет - bottom, middle и top в зависимост от представянето на детето. Целта е нивото на класа да е идентично и с всички да се работи еднакво, а не само с отличниците, а останалите да се движат по течението. В  края на всеки срок има текущи контролни да ги наречем и според постигнатите оценки детето се мести в горен или долен сет.
След всичката тая излишна информация за повечето от пишещите си мисля, че за него тукашната система и начина на индивидуална работа с деца с ... проблеми ще е по-удачна.
За съжаление май няма да се получи, макар че искрено се надявам.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 20:41 от G&B

# 1 203
Ами детето е във ваканция, пък и рядко вижда майка си на живо. Нормално е ро това време да не важат ограниченията, които има през учебната година. Ваканцията  включва обикновено повече забавления, по-късен час за лягане, ходене някъде с родителите и/или приятели. И някакви радости, като фейса, щом го кефи.

Когато детето не е при майка си, но не е на училище, следва вие, или поне бащата, ако на теб не ти се ходи да правите някакви забавни неща, иначе се получава, че се правят хубави работи само с майката. Сега при нея няма как и дневния режим да е същия. Най-много някоя книга от задължителните да прочетат...послушай ни и не водии войни за фейса, съвсем излишно ще си вкараш автогол пореден

# 1 204
  • Paris, France
Питаха те
Защо учителката е говорила с теб за мляскането, а не с баща му и той какво мисли по въпроса.
Питаха те - ходите ли тримата заедно някъде - почивка, кино, забавление някакво.
На това дете освен забрани, какво му е позволено.
И още, и още...

Учителката си нямала друга работа. Доста малки деца мляскат или ядат с отворена уста. Забелязах го когато идват съседчета или съученици на децата ми. В стола последното, което учителите гледат е кой мляска. Приоритет им е да не се бият, крадат, боцкат с вилици и да намират място по масите.

Почивка - луд умора няма. Детето е на почивка да се успокои от неврастенната мащеха, а те с мъжа и въртят безценния бизнес. Тя писа, че даже не може да иде на кръчма, защото е неприемливо дете да иде там след 21ч (а аз виждам такива до 24ч, че и по-късно).

Ако питаш какво е позволено от мащехата - нищо май, извън това да ходи на училище и да си седи в безценната, самостоятелна стая.

Дадкалка, майка съм на цели две деца и доскоро следяхме фейсбук, Инстаграм и групите. Има цели класове 8-9 годишни с групи във фейсбук и съм го виждала с очите си. Не пиша това, което пиша само защото майката така казала. А дори и майката да те е подвела нямаш право да оспориш деянието и, защото му е майка. Дете на 8-9, което може да пише код може и да си купи таблет или телефон и карта с джобните и да си направи само профил във фейсбук. Едно от децата ми имаше съученик от залупено, многодетно, религиозно семейство, което не му позволяваше компютър и интернет у тях. Съучениците му, от солидарност, му събраха пари и му купиха смартфон със СИМ карта за да може да чете и гледа това, което четат и гледат те.

# 1 205
Днес не, фокусът беше върху мъжа ми, аз съм на пангара другият път Simple Smile

G&B, ако има НИН и няма pre-settled остава вариантът да не е подадено изобщо (т.е. ще се връща) или да е отхвърлено. За гъвкавостта в училище говорих и аз по-назад, за него би било плюс. Езика не знае, така че загуби малко време за това, но иначе да, по-дружелюбна е за СОП-ове.

# 1 206
С всяко дете, което не знае Английски се работи индивидуално, и в часовете и нещата се получават за 2-4 месеца. Учителите тук имат сериозен опит с деца, които са с Английски като втори или трети език и идват в страната, знаещи само няколко думички.
За НИН-а има доста време, съмнявам се да има причини да е отхвърлена. По-вероятно е да не ви казва цялата истина.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 20:32 от G&B

# 1 207
Ами хубаво, то при всички случаи с мъжа ти трябваше да се започне основната отговорност за оплесканата ситуация е главно негова.

И да вземе да озапти и ония с магиите, че е срамота за такъв велик учЕн близките му да се занимават с такива  безобразия.

# 1 208
  • Paris, France
Незнанието на език не е никаква пречка на тази възраст, но и на по-късна. Мене направо ме хвърляха на ново място, в ново училище и започвах да слушам, чета, пиша на непознат за мене дотогава език. Навсякъде се справих и до 2-3 месеца настигах съучениците. И не бях единствената. Имах състуденти, дошли в Англия без грам английски. Учеха го година на курсове и после следваха на английски. Идея е да започне да го изучава усилено от сега. Мисля, че би бил мотивиран и поне начинанието е градивно и ще му помогне да учи и други предмети.

# 1 209
Как интелигентен и нормален човек, какъвто Даскалка претендира че е, се навира в подобна кочина, за мен е загадка. И нима човек може да очаква реалистичен прогрес от  подобни питекантропи?
Никаква загадка не е, даже е повече от умна. Инвестира в бизнес, изискващ определени умения и намира точния човек да свърши работата. Такъв човек явно трудно се намира и инвестицията си заслужава да изтърпи странностите в характера и багажите (роднините), които вървят с него. Перфектно!
Хубаво, че инвестира в бизнес и човек, който да свърши работата. Но откога бизнес инвестициите включват и инвестиране в оная работа на човека, вършещ работата (извинете тафтологията)?

# 1 210
Хубаво, че инвестира в бизнес и човек, който да свърши работата. Но откога бизнес инвестициите включват и инвестиране в оная работа на човека, вършещ работата (извинете тафтологията)?
[/quote]
Благодаря за въпроса, но няма как да се даде отговор, защото Даскалка е от хората, които много обясняват, а малко казват по същество. Какъв житейски път я доведе до настоящото положение няма да разберем и ще остане "загадка".
Как интелигентен и нормален човек, какъвто Даскалка претендира че е, се навира в подобна кочина, за мен е загадка. И нима човек може да очаква реалистичен прогрес от  подобни питекантропи?
Никаква загадка не е, даже е повече от умна. Инвестира в бизнес, изискващ определени умения и намира точния човек да свърши работата. Такъв човек явно трудно се намира и инвестицията си заслужава да изтърпи странностите в характера и багажите (роднините), които вървят с него. Перфектно!

# 1 211
Ще си останем с риторичните въпроси. Simple Smile

# 1 212
Според мен, ако майката не каже на малкия, че го зарязва за 5 години в България, а той научи под формата на голямо разочарование пост фактум, положението ще стане не просто нетърпимо, а направо ще избухне супернова. Ужасно е, че то не знае.
Някакси, ако си наясно с положението си, можеш да се примириш и да намериш за себе си подходяща позиция.
Аз бях категорично "зарязана" от баща ми и знаех, че когато може ще го виждам, но той няма никакви претенции към родителски права и няма никакво намерение да живеем заедно. Съответно съм се адаптирала към живот с определени ограничения - финансови и други. Адаптирала съм се към възприемане на баба и дядо като събирателна роля на бащата в смисъл, че техните правила имат тежест, жалила съм майка ми в опитите й да изкарва пари като за двама и така нататък.
Но аз винаги съм знаела, че разчитам на тези хора и точка. У това дете няма стабилност. Да не можеш да разчиташ на единия родител пак може да бъде стабилност, ако ти си наясно с това.
А то виси в мечти как майка му си го иска и не може да разбере, че го мотаят. Така никога няма да постигне душевен покой, а само ще се подмята между мечти, надежди и попарването им, отчаяние, гняв от поредното отхвърляне... Докато в един момент не порасне и не започне да разбира малко повече. Тогава вероятно ще се обърнат нещата. Може би никога няма да обикне мащехата си, но много жестоко ще намрази майка си.

# 1 213
Ако бащата и майката изобщо мислят детето да учи в Англия, то оставането му до 8-ми клас в България ще е сериозна грешка. В Y9 (девети тукашен клас) избират предмети за матура. Следващите две години до завършването се изучават само избраните предмети, а останалите отпадат от програмата. English, Maths и Sience са задължителни и трябва да се изберат още три минимум.
АКО родителите изобщо имат желание то да учи в Англия, то сега е на-удачният момент, за да има няколко години, в които да се напасне, да започне свободно да борави с езика, да достигне нивата на четене, които се измерват и т.н.
АКО родителите се поддават на аргументи в полза на образованието и бъдещето му, то този за мен е сериозен.

# 1 214
  • Варна
Не само, че няма да я намрази, но и ще я оправдава и идеализира. Често се среща и при малтретирани деца. Когато липсва единия родител, другия компенсира. Бащата адски е сгафил и е пропуснал именно този, важен момент. Да му разясни реалната ситуация и да му покаже, че и той е родител . Много лесно е можел да го манипулира и да спечели доверието му с обич и внимание. Но той винаги е пас . Трябвало е да му обясни новата ситуация, с нов човек и правила в семейството. А той наблюдавала семейни войни и вредни битки. Не оправдавам никого. Как очаквате едно дете да се подчини безропотно и изпълнява наложения режим, от чужд за него човек ?
Родителите не мислят и не планират бъдещето на детето, доказали са го с безотговорността си нееднократно.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 22:26 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт