Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 128 088
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 070
Тъй като съобщаването на детето какво ще се случва с него, е ключов момент, всеки бяга от отговорността да му го съобщи.
Даскалке, да не би да се надяваш до последно, че ще се случи друго, и затова да си в такава изчаквателна позиция?

На мен ми се набива в погледа интересна ситуация- Даскалка е командир, не зачита ничии мнения, иска да става по нейния начин, според форумната критика.
Но, в същото време е критикувана, че не заставя Муньо да изпълни исканията ѝ на минутата, а му дава шанс да се подготви и да направи нужното, осъзнавайки го като поемане на задължение и отговорност, а не като изпълнение на заповед от подчинен.
Какво е противоречието? 300 пъти се написа, че бащата трябва да поеме отговорност, да отдели време на детето и прочие. Не дамите, които си скубят косите и се надцакват ПРЕЗ детето, не директно. Даскалка не трябва да води война с детето, което е продукт на отношенията между възрастните, не само защото е неморално и нечовешко, а и защото няма да й реши проблемите. Лесно може да надцака дете Simple Smile Всяка от нас може Wink Но не го правим, защото не искаме пречупено същество, а личност. Wink
Аз не разбирам какъв е проблема да живее с бабите? Родителите и мащехата не го искат. Аз си бях много щастлива при бабите, макар че иначе изкукваха, ако стане дума за сватовете, иначе си живеехме много добре. Мисля, че и в това "семейство" трябва да оставят детето на бабите и толкоз. Останалите за нищо не стават и само пречат

# 2 071
Tays личността на отглеждащия и неговото отношение към едно дете, както и отношението на детето са от изключително значение дали ще се стигне до някакъв положетелен резултат.
Така е, но на нея това положение и е натрапено.
Тя търси начини да се живее в бъдеще в тази конфигурация трайно. Досега - било каквото било.
Не зная защо не приемете, че може да се промени и тя. То ще е за доброто на всички. Аз смятам, че може да употреби ситуацията, като направи детето свой съюзник. И без това скоро ще разбере, че майка му не го иска, че го е лъгала. За мен осъзнаването на този факт, коренно ще промени и отношението на детето към нея. Към кого да се ориентира, всъщност- към предателите, или към човека, който реално го е грижа за него.
Сложно е, да. Но не и невъзможно.
Вече не е толкова малко момчето, за да бъде лъгано. Това престъпление спрямо него е непростимо. Само даскалка досега не го е заблуждавала в нищо, в това число и в чувствата си. Предпочитам балансиран, авторитетен човек да ме управлява, отколкото мекушави, непоследователни подлеци.

# 2 072
Скрит текст:
Tays личността на отглеждащия и неговото отношение към едно дете, както и отношението на детето са от изключително значение дали ще се стигне до някакъв положетелен резултат.
А какво става, когато върху детето влияят целенасочено други хора, и то тези, които са му близки и на които то вярва, като го настройват срещу отглеждащата го чужда за него жена? Не коментирам педагогическите похвати на авторката, защото е възможно не те сами по себе си да предизвикват конфликта. Ако плановете на родАта са да я изгонят и за тази цел се използва детето - тя няма полезен ход като възпитател на детето и с тази задача трябва да се заеме баща му, поне докато живеят заедно. Други варианти аз не виждам.

Според мен това със сигурност се случва. И детето е между чука и наковалнята, защото майка му му говори лоши неща за Даскалка, а баща му напротив, или нищо не казва по въпроса и се крие като в миша дупка или го убеждава, че у Даскалка няма нищо лошо.

Скрит текст:
Така е, но на нея това положение и е натрапено.
Тя търси начини да се живее в бъдеще в тази конфигурация трайно. Досега - било каквото било.
Не зная защо не приемете, че може да се промени и тя. То ще е за доброто на всички.
Аз смятам, че може да употреби ситуацията, като направи детето свой съюзник. И без това скоро ще разбере, че майка му не го иска, че го е лъгала. За мен осъзнаването на този факт, коренно ще промени и отношението на детето към нея. Към кого да се ориентира, всъщност- към предателите, или към човека, който реално го е грижа за него.
Сложно е, да. Но не и невъзможно.
Вече не е толкова малко момчето, за да бъде лъгано. Това престъпление спрямо него е непростимо. Само даскалка досега не го е заблуждавала в нищо, в това число и в чувствата си. Предпочитам балансиран, авторитетен човек да ме управлява, отколкото мекушави, непоследователни подлеци.
[/quote]

Тайс, много е трудно да се привлече за съюзник дете, което изначално е било лъгано и му е било внушавано, че всъщност си враг. Според мен детето няма да се обърне срещу майка си, по-вероятно ми изглежда да намрази любовника на майката, виждайки в неговото лице причина да не го вземат в Англия трайно. Друг вариант е да намрази баща си, ако му се внуши, че не отива в Англия, защото бащата го иска в Бг. Ето защо е принципно от голямо значение на детето да му се изясни, кой къде го иска или пък не го иска, кой към момента има възможност или няма възможност да го гледа. Ясно и с подходящите за възрастта му аргументи да му се кажат тези неща, за да няма после мрънкане и тръшкане пред единия или другия родител. Това постоянно местене ту при бащата, ту при батата, също не е добър вариант, защото дава на детето възможност да капризничи пред всички по веригата и да заплашва, че ако не се играе по неговата свирка ще отиде или при другия родител или при бабата.

Последна редакция: ср, 17 юли 2019, 10:07 от Lea_Lea

# 2 073
А какво става, когато върху детето влияят целенасочено други хора, и то тези, които са му близки и на които то вярва, като го настройват срещу отглеждащата го чужда за него жена? Не коментирам педагогическите похвати на авторката, защото е възможно не те сами по себе си да предизвикват конфликта. Ако плановете на родАта са да я изгонят и за тази цел се използва детето - тя няма полезен ход като възпитател на детето и с тази задача трябва да се заеме баща му, поне докато живеят заедно. Други варианти аз не виждам.
Напълно съм съгласна. Но тъй като бащата няма да се заеме с възпитанието, за мен вариантът с най-малко поражения е детето да НЕ се отглежда от Даскалка.

# 2 074
С риск да те шокирам, Какво?, мъжът ми не знае точния й адрес там. Аз знам точен работен адрес и мога да я намеря и къде живее, ако съм на място, защото имам сграда и приблизително отстояние от работата й като ориентир. Мъжът ми, обаче, няма да се съгласи на подобно пътуване. Недей мисли, че не ми е хрумвало и на мен. Той просто мрази панаири, а такъв ще има ако отидем там. Няма гаранция, че като й кажем, че сме отишли няма да почне да ни разиграва като тук, днес не мога, сега еди какво си изникнало ...

Тайс, да не надявам, че ще го задържи при нея ли? Не.

HighSpeed, чакам да му каже. Говорихме, че трябва да се случи преди да ни го върне.

Леа, не го знам с какво му пълнят главата там. Тя както беше подкарала да го съветва мъжа ми да се разделяме, кой знае дали не е правено и пред детето, да слуша какво говори по телефона, да й чете съобщенията... Както и без това се надява да се съберат, само това липсва да чуе/прочете, ще му се напомпа желанието още повече, а и това е директна подкрепа от майката да качи нивото на дразнене, само и само да ми писне и да се разкарам.

Мисля, че не сте единствените, които недоумяват защо съм още там, самите те са шокирани, че след всичко преживяно дотук аз най-темерутски си продължавам да си живея и бачкам и нито умирам, нито стягам куфарите обратно за София 🤣🤣🤣🤣

Алина, едно ще ти кажа. За емоции си има място, имам си родители, сестра, приятели, там може да се отпусна да споделя как се чувствам. Тук просто не е мястото. Грам не ми дреме колко психопатична ме кара да изглеждам в очите на непознати в този форум. Така че не очаквай разни излияния "ох, ах", няма да ги получиш.

# 2 075
  • София
Убедена съм, че родата и на стотна не си е задала въпросите, които тук се въртят.
След като майката го е зарязала, всеки се е отървавал от детето, щом му е идвало до гуша от вечните номера.

Какво по- нормално от това, баба да обича внучето си, особено ако го отглежда от бебе и през ум да не ѝ минава да се разделят? Какво по- нормално от това, дядото да НЕ го изхвърли на улицата, задето му нарязало гумите?
Да, ама тук е друго- здрави, прави, вменяеми баби и дядовци на това дете, не издържат и го изхвърлят като мръсно коте.

Не мога да повярвам, че са го правили за негово добро-като го вземе Даскалка, да ѝ развали семейството и баща му да се събере отново с майка му........и бившия/настоящ, па да спретнат една весела комунка.

# 2 076
Като цяло положението е сбъркано и здраво оплескано още от самото начало. Даскалка - защо не изяснихте позициите още когато заживяхте заедно? Какво обяснихте на детето, когато дойде да живее при вас? Че ще остане за малко и после ще отиде при мама? А как и какво мъжа ти му обясни, когато трябваше да му разкаже за теб и това, че ще живеят те двамата в твоето жилище? И каква беше целта ти да издирваш майката и да се опитваш на сила да я накараш да поеме родителските си задължения, след като знаеш, че няма да се случи? И защо го прави ти, а не баща му? Ако успееш да си отговориш сама на тези въпроси и намериш пропуските в началото, може и да успееш да намериш изход от ситуацията. И да ти кажа - промени от раз не стават. Ще бъдат на парче, и ще се точат много време, защото сте изтървали момента за справяне със ситуацията много отдавна. Детето явно не е с доказани заболявания, но очевидно е с поведенчески проблеми, породени от общата отровна среда. И ако не се вземат мерки те ще стават още по - сериозни, а детето още по - неконтролируемо. И някой ден наистина може да се превърне в опасен за себе си и околните човек. С това поведение на мъжа ти, на майката, че и твоето, нищо няма да постигнете.

# 2 077
Даскалка,
Убедена съм, че са му напълнили главата. Ако детето се е оплакало от твоите методи на възпитание, нормално е майка му да му е казала, че също не ги приема и ето ти вид настройване, против теб.

# 2 078
  • Варна
Даскалке, вече направо не ми го побира акъла. Правиш, струваш, риеш за своето - ок, това го разбирам. Обаче сега и ти реагираш точно като мъжа си, темерутски. Чакаш. Ами чакай, то е ясно какво ще стане.

"Говорихме, че трябва да стане преди да се върне". Супер! И без да съм пророк ще ти кажа - това ще стане на летището, в момента, в който мама го качва на самолета. И пак всички негативи ще са за теб. О, и само какви сценки ще са, не ми се мисли.

Моля те, отговори ми на един въпрос само - защо не натиснеш мъжа си да му каже СЕГА? От говоренето досега с него не си ли видяла крещящата липса на резултат? Сори ама сама се прецакваш.

Аз, ако бях на твое място, щях да застана до мъжа си вечерта като си говори със сина и на висок глас да кажа "питай го кога се връща". То ще чуе. И ще натисне за отговор. И баща си, и майка си. После бих взела най-големия тиган на Уиш и бих изпращяла яко темерута с него ама това е друг въпрос.

# 2 079
Tays и при децата, и при възрастните, чувствата са водещи.  Ти би ли искала да живееш с човек, който мразиш? Виждала ли си учител да си смени отношението към нарочено дете? Не си ли срещала в реала мащехи/пастроци с лошо отношение към децата на съпрузите си, емоционално делене с техните собствени деца, омраза до гроб, без да има изобщо такива ексцесии като в тази ситуация? Аз пак ще повторя принципната ми позиция - ако нов партньор не е в състояние да създаде емоционална връзка с детето, отговорност на родителя е да направи най-доброто за детето си и да излезе от връзката. Отговорен втори партньор пък като усеща, че няма как да приеме детето емоционално, също би трябвало сам да си тръгне. Сигурна съм, че всички познаваме други случки, но те не водят до нормални семейни отношения. Тук пък нещата са съвсем крайни. Не става въпрос за латентно напрежение, а за открита война.

# 2 080
Даскалка няма да натисне мъжа си и момата англичанка да му кажат сега. Няма да му кажат и в самолета или на летището.
Това е тест за Муньо. Тя сама каза, не не й е важно кога детето ще разбере, много по-важно е да види как ще реагира бащата.

# 2 081
Даскалка, виждам, че отново удобно пропускаш да отговориш на въпроса кой диагностицира детето с ODD и RAD. Този въпрос не е самоцелен, а е опит да се изясни дали детето има такъв реален проблем. Ако го има, защо досега психиатър не е работил с него? Ако не е диагностицирано от психиатър, защо ти си позволяваш да лепиш такива диагнози? Защото удобно обслужват тезата ти за непоносимия изрод, който трябва да се разкара?

# 2 082
АбсурТ, тук всичко е за пред хората. Ходят на заведение облечени като за ревю, но на масата по едно безалкохолно. Сутрин майките водят децата на училище с грим и прическа, даже малкият се сърдеше, че съм го водела спортно облечена и че ако била майка му какво щяло да бъде. Изобщо, малко паралелна реалност. От вътрешната страна на входната врата се случва какво ли не. За много неща и аз нямам обяснение, но и вече не се мъча да разбирам, не мога да я хвана тяхната вълна и с усилвател.

HighSpeed, това с телефона ми стои една идея к..ско. Не че не мога, мога. При първа възможност като се говори покрай мен. Нещо повече, ако ще е к..ската, какво ми пречи да кажа на мъжа ми да ми подаде телефона и да му се излигавя лично, "хей, ..., сега като стана ясно, че ще останеш тук поне до 8ми клас, кажи какви мебели би ти харесало да ти вземем, растеш, имаш нужда от нови неща". И знаеш ли какво ще стане? Ама не съм такъв човек.

# 2 083
  • Варна
Добре, курвенско е. Ама пак не отговори на въпроса какво те спира да накараш мъжа си да му го каже сега, тази вечер.

# 2 084
Защото няма да му каже днес. Не е уврял още за това. Няма смисъл, само ще се скараме.

Общи условия

Активация на акаунт