Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 128 048
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 085
Защото казването сега е без значение и целта е друга.
Да се види реакцията на бащата, когато детето изпадне в нова криза. Идеята да се предотврати или минимизира щетата не съществува.

# 2 086
Хайде да попитам още веднъж.
Даскалка, виждам, че отново удобно пропускаш да отговориш на въпроса кой диагностицира детето с ODD и RAD. Този въпрос не е самоцелен, а е опит да се изясни дали детето има такъв реален проблем. Ако го има, защо досега психиатър не е работил с него? Ако не е диагностицирано от психиатър, защо ти си позволяваш да лепиш такива диагнози? Защото удобно обслужват тезата ти за непоносимия изрод, който трябва да се разкара?

# 2 087
Как така не знаете конкретно къде живее тя? Това не е ли малко безотговорно? Все пак детето отива в друга държава, в която вие знаете само работното място на майката (което не е нещо постоянно в крайна сметка) и имате груба идея къде спрямо него би могла да живее?

И на мен ми стана интересно как е диагностицирано детето.
Ако сама си го диагностицирала по симптоми в нета...

Скрит текст:
Само ще отбележа, че специалността ми има много голям досег с медицина, но въпреки това, когато близък приятел ми описа симптоми, от които се притесняваше, след много щателно проучване в сериозни сайтове, обявих, че има трипер, а след лекаря се оказа - банална флора, нещо простичко и лесно оправимо.

Та диагнозата през интернет е много, ама много несериозно нещо.

# 2 088
  • here and now
Даскалка, и ти реагираш точно като детето. В сходни ситуации сте. Лъжат ви а вие си искате вашето и нищо друго освен това не признавате и не ви интересува. Ако се надяваш нещата да се наредят без да се "скарате" с мъжа ти, ами няма как да стане. Вие с него имате различни цели, най-малкото.
Все едно си си купила къща в Китай и очакваш покрай теб всички да прговорят на български, защото живеят у вас. Не е невъзможно, но трябва да им се обясни на китайски. Да, жилището е твое, но ти си отишла в техния свят.

# 2 089
Уиш, доста неща попитахме за тези 140 страници, но глас в пустиня...
Затова и се чудя как още има хора, които вярват, че тази жена търси съвети. Тя търси само и единствено публика, пред която да покаже как ще надделее над едно дете.

Ако авторката наистина търсеше съвети щеше да се постаерае да представи ситуацията максимално обективно и обстойно. Щеше да отговори какво е ежедневието на детето, как го наказват, как го поощряват. Ама темата не е за това, тя е за внимание и чесане на болно его.

Който чете от самото начало би трябвало да е забелязал, че даскала е от хората, които много говорят, но нищо не казват. И умело увъртат и се правят, че не са разбрали въпроса.
Всъщност тя е идеална за политик!

В цялата тема се въртят едни безсмилени неща - кредитите, кой го тегли, за какво ги теглил, пък какво обзавеждане, пък сумата, пък за колко години...
Бабите, магийте, майката, апартаментите, ключалки и почти нищо по същество - за отношенията с детето, за какво УЖ е темата.

Нито веднъж не е казала как реагират при проблем. Когато детето казало "дано най-после умреш..." какво е станало? Как са реагирали?
Като я ритнало "озаптила го" ама как го озапти? Наби ли го, изгони ли го, развика ли се, наказа го в ъгъла ли, спокойно ли си говори с него, излезе от къщи ли....? Можем само да гадаем "тя си знае как"
Е, като всичко знае, за какво аджеба е тая тема, ако не за внимание?

# 2 090
  • Варна
Е, вече се смея с глас.

И ти си мислиш, че изчаквайки ще ти се размине караницата с мъжа? Оптимистка си, ако не друго.

# 2 091
  • София
Според мен, жената просто му дава шанс да се освести и да изпълни задължението, което е поел.
Ако целта ѝ беше да не се постигне крайния резултата, щеше всяка вечер да го притиска, да се карат и когато той изтърве някоя необмислена дума, да му изрита дрешките зад прага.

# 2 092
Смей се, не е проблем.

Идеята не е да се подкараме със скандали, а мъжът ми да започне да си върши неговото. За което той още не е готов, няма и седмица пълна откакто ходи за първи път на психолог. Ако е за взривяване на барутния погреб, върху който стоим всички, е супер стратегия да го натисна да му каже по телефона или аз да му кажа на малкия йезуитската, но не това е целта на упражнението. Оттук нататък той ще трябва да е вече фронта на всичко, свързано с детето, което няма да стане за един ден. Аз от работа с малкия съм се отказала след години опити, но той даже не е почнал още да "показва топки", така че няма нужда от излишни движения.

# 2 093
Уиш, доста неща попитахме за тези 140 страници, но глас в пустиня...
Затова и се чудя как още има хора, които вярват, че тази жена търси съвети. Тя търси само и единствено публика, пред която да покаже как ще надделее над едно дете.

Пиша, трия, пиша, трия, защото... какво става тук? Нищо, само мохабет и многото питане... защо продължавате да я питате, не ви разбирам... Как имате нерви да питате по сто пъти? На мен нещо не ми харесва в поведението на даскалката още в първата тема и продължава така досега. Не е по темата, да, но ако и аз, и някои потребители са усетили поведението й - възможно е и детето да е усетило това поведение и оттам повече проблеми са се навлекли. С такова поведение, с което се изразява тук - невъзможно да не се е държала и така с детето.

# 2 094
Аз от работа с малкия съм се отказала след години опити, но той даже не е почнал още да "показва топки", така че няма нужда от излишни движения.
Откъде да ги вземе тия топки, за да ги покаже?

# 2 095
Има фиксиране повече върху личността и поведението на Даскалка, отколкото над реалните им проблеми.
Детето не е лошо заради Даскалка, а въпреки нея и без нея. Четем нейният прочит на ситуацията, нормално, тя няма как да даде усещанията и гледните точки на всички участници в картинката.
Тя написа, че под определена възраст не може да се постави диагноза. Подозирам, че случаят е такъв – детето няма диагноза, тя го определя според симптоматиката. Интересно ще е да се каже какво е мнението на психолозите при посещенията.

# 2 096
И аз чакам развитието.
Ако ситуацията със завръщането на детето и оставането му тук, е обсъдена на сеанса с бащата, може той по-добре от нас да е дал инструкции как да стане.
Тези , цялото котило, се крият като мишки, мажат и въртят, леле.
Хубаво е, че детето расте. То ще им е най- големият съдник.

# 2 097
Има фиксиране повече върху личността и поведението на Даскалка, отколкото над реалните им проблеми.
Детето не е лошо заради Даскалка, а въпреки нея и без нея.

Не съм имала и предвид, че е лошо детето, дори вече забравих за какво става въпрос, защото и в двете теми продължавате да я питате само по 10000000 пъти. Предвид имах, че е възможно с това поведение, което усещам аз - да е предизвикала детето. И аз не знам. Гадна работа, ако детето е усетило поведението й.

# 2 098
  • София
Добре, де, това е тя- с характера си и с поведението си.
Докога ще я разпъваме на кръст, че не се държала с детето, както било "правилно"?

Какво излиза- цялата му рода се е изредила да се държи както трябва, правилно, а не е издържала и на финала го е изхвърлила на улицата.
Прибрала го е Даскалка, а сега след 3 години битка, е готова да опита и включване на бащата.
Никакво значение няма дали го прави за себе си първо, а после заради детето. Важното е, че други кандидати за отглеждане няма.
Тук много лесно се забравя този факт.

# 2 099
О, аз вече отдавна нищо не я питам. Просто излагам фактите.
Базила, личността на даскалка има много общо с поведението на детето. Реалните проблеми няма как да се решат.
Първо, то е живяло с нея последните 3 години и дори и да имало проблеми от преди това, сега са се влошили. Самата тя е писала в предната тема, че откакто спряла да се занимава с него агресията му ескалирала и нещата става все по-зле. Защо мислиш, че тя не му е повлияла в отрицателен аспект?
Освен това в бъдеще нещата също няма как да се подобрят тъй като те силно зависят от личността на даскалка. Как може да се помогне на това дете, след като хората, с които живее са с подобно мислене? Ми никак.

Това, че роднините на детето не стават, не прави даскалка много подходяща за отглеждане.
Има кандидат - бабата, която иска Х сума на месец.

Общи условия

Активация на акаунт