Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 633
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 430
NumLock, нищо подобно не се казва. Хиляди бащи след развода не поглеждат децата си, нищо не плащат и не желаят да ги виждат. Майките са по-малко, но и такива се намират. Как точно могат да бъдат заставени да са отговорни? Никак. Даже при такъв родител често е вредно да остава детето, камо ли да се очаква да го гледа постоянно. Току-що с Уиш на написахме, че като не можеш да дадеш обич на едно дете, по-добре е да не му вредиш с липсата на такава. Даскалка има избор да си тръгне, детето няма. Понеже всички видяхме, че няма да го направи, наистина вариантът тогава, неглижираща баба, но изпитваща нещо към детето, е по-добре от свила устни мащеха, с която взаимно не можете да се гледате.

# 2 431
Никой не кара даскалка да се грижи за това дете. Тя иска да живее с баща му, а детето по независещи от нея обстоятелства, е със същия този човек - баща си. Така се озовава под нейния покрив и двамата трябва да съжителстват някак си без да се избият и без да създадем бъдещ престъпник.
Как може още някой да не го е разбрал на 162 страница?
Като затропате - не била длъжна да го гледа. Ами не е, разбира се, ама живее с него.
Много ми е интересно какви са вашите съвети, щото такива не прочетох?
Кой точно я е заставил дасклаката против волята ѝ да се грижи за това дете, което доброволно е приела в дома си?

# 2 432
И в какво да се състои, ОСВЕН в прословутото "бягане с 200"?
1. Започва да се държи с мъжа си като с партньор, а не като с женски полов орган.

2. Приема, че детето ще живее с тях.

3. Набива си в главата, че с подхода "Венсеремос" няма да постигне нищо, освен скапани нерви и тотална катастрофа за всички участници в драмата.

4. Купува си един хубав тълковен речник и внимателно чете какво означава думичката "гъвкавост".

5. Прилага наученото от речника.

# 2 433
Скрит текст:

Сериозно?И как точно?   Smiley
Като напира ли, напира, да го изрита при майка му.Която била луда, която всичко му позволявала, която щяла да го съсипе.....
Та, в каква посока точно се старае да направи добър човек от това дете?
Полагала е някакви там грижи, защото е вярвала, че това е временно и всеки момент детето ще замине да живее с майка си, а тя се води безоблачен брачен живот с Муньото.Да, ама нещата не се развиват по нейния план....майката не иска детето при нея, бащата пък не го пуска, и плановете на Даскалка стават на пух и прах.
И в този момент детето става най-върлия й враг.
Затова подозирам, че сега се е посветила на следващата си цел-по всякакъв начин да тормози това дете, да го побърка, да го изкара лудо, ненормално, да започне да им посяга и да прави какви ли не поразии, а защо не и престъпления, за да може да го изрита от дома си.
Затова и (донякъде) не натиска Муньото да си влезе в ролята на баща и да бъде такъв, защото това ще бетонира детето в дома й, а тя Не го иска.
На нея й е по-изгодно детето да е зло, лошо, така може да "реве" ежедневно от него, докато го пропъди.
От всичко прочетено досега от Даскалка, главата си залагам, че съм Права за нея.

Извинявай, ама това звездите ли ти го говорят или кристалната топка? newsm78
ДОбре би било...
Ама, Даскалка го казва, във всеки пост, в който споменава детето.
Като почнеш от заглавието на първата й тема -как да накара майката да бъде майка и да си ВЗЕМЕ детето, та до последните й постове, където уточнява, че тя е страничен човек и да не я закачат, пари за това дете няма да дава.
На теб звучи ли ти като "...Обичам това дете и правя всичко, за да му е добре на него!"?

# 2 434
Не знам дали на Краси звездите ѝ говорят, но на мен тонът и начинът на излагане на ситуацията от страна на Даскалка ми говорят, че Краси е абсолютно права в прогнозата си. Досега чухме от Даскалка какви последици ще имат евентуални бъдещи "престъпления" на детето. Не чухме обаче какво смята тя да предприеме, за да го приобщи и да спре тази лудница. Показателно.

# 2 435
Уши, много хубав списък, но както бащата няма да престане да бъде Муньо, така и Даскалка ще си остане същата.

# 2 436
Аз също мисля, че е станало точно както Франсоаз описа. Ако има и зрънце истина в този фарс де
Даскалка получи съвети как законно да заставят майката да вземе детето или да й се отнемат права, получи и други съвети, доста разнообразни. Доста от тях- от живеещи в Англия.
Тя обаче се вълнува САМО от психологическо смачкване на детето, и физическо премахване от дома, и преместване ТОЧНО в дома на майката, никъде другаде. При това без да води разговори с бащата, майката, бабите и т.н., САМО чрез въздействия върху детето. Поне аз това прочетох дотук.

# 2 437
Скапаната преценка си има цена. Както всичко в този живот. /Не финансово измерена, сега някой да не ме разбере буквално. Нарича се алтернативна цена/.
Със същата категоричност се заявява, че авторката е длъжна да се грижи за него, щом двамата (без)отговорни родители са решили така.
Теориите какво казват по въпроса?
Питам от любопитства, че нещо логиката ми се губи.
Аз такова нещо не съм твърдяла.
От двамата родители, очевидното бащата е по-капацитетен. Да си го гледа той, а даскалката ще помага просто.

Хубаво като ми огледаш постовете, ще видиш, че съм радетел за увеличаване на участието на бащите в отглеждането на децата. В този случай нуждата е въпиюща.

И винаги съм против отглеждане от бабички. Без изключение. Този случай не е изключение, и тук съм против, не съм подкрепила нито една такава идея.

# 2 438
Таф, да списъкът ми беше само с цел да покажа наличието на алтернатива. Не съм чак такъв оптимист, че да повярвам, че Даскалка ще приложи дори половин точка от него.

# 2 439
Даскалка не иска да си плати цената. Скатава. Просто е.

Защо си я захапала, не знам, но каква цена искаш още да плати?
Защото изземва функциите на Мунчо Мунчев. И после реве тука.
Цената я написах - например, да започне да пробутва синчето там, където му е мястото - при баща му. А не да праща бащата да носи парички и после да рИве, че не можела да се оправи. Ми не може, с момчета по правило се оправят бащите им, за да не станат женски полови органи. Това конкретно дете вече е на такава възраст.

Затова и (донякъде) не натиска Муньото да си влезе в ролята на баща и да бъде такъв, защото това ще бетонира детето в дома й, а тя Не го иска.
Абсолютно. + 1000
Точно така е, Краси, ще бетонира. Чудесно казано!

Уиш, и аз не вярвам, но продължавам да твърдя, че начинът е такъв. Бабички - магьосници, да, да... Или майка, живееща с престъпник. Ц.

Последна редакция: чт, 18 юли 2019, 14:01 от Анонимен

# 2 440
  • София
Не знам дали на Краси звездите ѝ говорят, но на мен тонът и начинът на излагане на ситуацията от страна на Даскалка ми говорят, че Краси е абсолютно права в прогнозата си. Досега чухме от Даскалка какви последици ще имат евентуални бъдещи "престъпления" на детето. Не чухме обаче какво смята тя да предприеме, за да го приобщи и да спре тази лудница. Показателно.

Боже, Уиш, ти наистина ли?
Какъв специален план прави някоя от майките тук, за да го подложи на обсъждане на критикарите си/свекървата, например?
Какво да ни обяснява- милион пъти каза жената, че иска да се държи нормално детето, като изреди нещата, които са ненормални. Някоя тук, несъгласна с изредените ненормални неща, има ли? Поне това не видях, но няма да се учудя, ако се окаже че греша.
3 години го е гледала и ако го е тормозила, бащата ще е научавал веднага. тормозът просто е бил в обратна посока и сега, тя се опитва да вкара бащата в ролята му, за да ограничи щетите и да се спре с издевателствата върху нея.
Аз си казвам честно, че за такова държание, бих го ошамарила, че да знае кой води парада. За собствено дете говоря, защото при мен двойни стандарти няма.

# 2 441
. За собствено дете говоря, защото при мен двойни стандарти няма.
Тука е ключа от бараката
Защото за Даскалка точно това има и се гордее- двоен стандарт. С децата, мъжът, парите, всичко.

# 2 442
За мен е престъпление , че в момента се крие от детето истината. То не е толкова малко. Щом бащата иска да си е при тях, очевидно е, че даскалка го обгрижва. При наличие на две баби, кой родител ще си остави детето да живее в ада, с мащеха.  И той има избор да се изнесе, радбира се. От тази проклета жена. Ама и той си седи. В ада на даскалката.
Сега обаче, с тези глупотевини и сценарии, които му се готвят, не мога да предвидя последиците. И Даскалка е най- невинната фигура в театрото. Точно те с малкият са заложници на решенията на абсолютно безотговорни , шашави хора.
Аз смятам, че детето, разбирайки какво му се готви /  да бъде лъгано така/, ще намрази и баща си , и майка си. Те са лъжците, а не- авторката.

# 2 443
  • София
Аз не адвокатствам на авторката.
Тя сама се е завряла там, сред тези хора и си търпи последствията от решението си. Има избор  да се махне оттам, явно го е обмислила като вариант, даже е подготвена за него.
В първата тема питаше как да застави майката да се грижи за детето си, след като сама не е успяла в опитите си. Разбра, че няма начин, сега се опитва да въздейства на бащата. Ако и в това не успее - тръгва си и ги оставя сами да се оправят. Поне такива са плановете й, какво ще стане - чакаме да разберем.
Изцяло положителни герои в цялата тази история няма, но защо се нахвърлиха всички срещу авторката и я обвиниха във всички земни грехове, последно - че експлоатира мъжа си и ги държи едва ли не гладни с детето.  ooooh! Откъдето и да погледнеш - Хензел без Гретел.  Simple Smile
Ами не е същата история - и времената са други, и хората са други. Защо така яростно се съди и осъждат непознати хора, само защото живеят не точно така, както ние и няма как да ги вкараме в познатите клишета "лоша мащеха, тормозеща детето от злоба", "скъперница", "използвачка" и т.н.
Тук май всеки си проектира някаква ненавистна му личност от собствения реал, свързва я с образа на авторката с някои общи черти и оттам нататък отприщва емоциите си спрямо нея, макар че истинският им адресат е съвсем друг.
Поне аз така си обяснявам този вулкан от негативизъм към съфорумка, която споделя проблемите си и реално не е обидила никого.

# 2 444
Затова подозирам, че сега се е посветила на следващата си цел-по всякакъв начин да тормози това дете, да го побърка, да го изкара лудо, ненормално, да започне да им посяга и да прави какви ли не поразии, а защо не и престъпления, за да може да го изрита от дома си.

Според мен тази цел е вече изпълнена. Детето вече си има проблеми и диагнози, заради които никой не би укорил Даскалка, че не се е справила (или поне тя така си мисли).

Общи условия

Активация на акаунт