Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 126 898
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 2 610
Заради което милион пъти й казахме да наблегне на работата с мъжа...а не че детето е ангелче...че ако не са единни и ако той не участва, никога няма да мръдне и на милиметър...и което важи за всяко дете на планетата...

# 2 611
Добре де, аз друго не разбирам. Авторката преди да се сроди с тези хора, не ги ли знаеше що за стока са? Или е някакво камикадзе или много обича да налага правила и ред (любов не ми е въобще в списъка с опции)?
Реална история: майка ми навремето, още като били гаджета с баща ми, и майка й (б.авт.: баба ми) разбрала, поразпитала що за хора са бъдещите роднини, един човек не казал хубава дума за тях. Майка ми, естествено, не повярвала. После 30+ години й тровиха живота, баща ми и той не беше лесен характер, копие на майка си. На баба ми възпитанието на децата й не е било приоритет и имаше много странни разбирания за живота.
Към авторката: не ти ли щракна още в началото, че тези хора, мъжът ти вкл., са кофти. Сама казваш, че много неща от държанието на детето са него са ок? Как въобще се набута в тая каша?

# 2 612
Леа, адски си близо, точно това се получава. И понеже с детето физически прекарвам най-много време аз, везната почва много да се накланя в моя посока.

Драмата е, че и баща си не слуша. Карат се говорят, "да, тате" едно лицемерно такова, с бебешко гласче, и си продължава както си знае.

# 2 613
Daskalka, ясно, че Lea e близо, но все пак, би ли ми отговорила ти на въпросите?

# 2 614
Не проумявам аз как възрастен, интелигентен мъж и баща за три години съжителство е авторката и детето не видя и не проумя, че има проблем.
Този гений ще да е много бавен.

# 2 615
  • София
Daskalka,

Понеже темата отново се завъртя около девиантните прояви на детето и причините за тях, може би ще ти е интересно да прочетеш биографията на Путин, написана от полска разследваща журналистка (номинирана за Нобелова награда). Наскоро е издадена от Сиела, има я в нет-а, но ми е трудно да копиеам линк, защото пиша от телефон.

Та с две думи: Путин е роден от майка на 18 г., в някакво селце в Грузия; баща - неизвестен, преминаващ през селото непрокопсаник; до 3 години се отглежда от бабата, която той възприема за майка. После майка му го завлачва другаде, при нов мъж и деца, където е неглижиран от втория мъж. После, на 7-8 е осиновен от мъж и жена, които са загубили и двете си деца. Та интресесна е книгата и показва лошата комбинация от гени, неподходяща среда и осиновяване до какво водят.

Не искам с това да кажа, че ти имаш или би имала някаква вина за проблемите на детето, има си майка и баща (и двамата с нисък капацитет), които да го мислят. Просто си жертва на лошо стечение на обстоятелствата.

# 2 616
Е то всякакви примери има в живота Simple Smile
Иначе Даскалка, като казваме, че ще е трудно, не значи че ще е трудно да проведеш два-три тежки разговора.А трудно, в смисъл всеки ден набиване в главата на някакви неща...това е родителството. Искаш или не, независимо от биологията, щом пребивава под вашия покрив, ще поемаш и ти от този товар. Незавсимо ден, два месеца, 10 месеца годишно. Нали знаеш, че да се отгледа дете, е нужно цяло село. Ми това значи-всички участват. Кой с действията си, кой с бездействията си, но всички участват.

# 2 617
Даскалка, ти беше ли вече при психолога?
Нали тази седмица трябваше да е второто посещение?

# 2 618
Знаеш ли АбсурТ, моите деца са били облъчвани от баба-тъща както против биологичния им баща, така и против Уишмастъров Втори. Но някак нито едно от тях не се е втурнало с кофа с л@йна в едната ръка и пакетче с магия в другата. А дъщеря ми до петата си година не само не беше помирисвала баща, ами си нямаше и грам представа какво е това животно и за какво служи. Та, не е до облъчването.

# 2 619
  • Варна
Не беше ли в петък психолога? Май днес тя ще е на пангара.

# 2 620
Не беше ли в петък психолога? Май днес тя ще е на пангара.
Тя отива накована от темата.
Много ми е интересно кои съфорумки са уцелили най- точно.
Надявам се да не я занимават с общи приказки.

# 2 621
Уиш, подценяваш облъчването, защото дъщеря ти е имала стабилна майка и просто тези неща не са хванали почва.  И моите деца се смеят на простотиите на бабите, но имат стабилен родител до себе си, който им дава сигурност.

# 2 622
  • София
Знаеш ли АбсурТ, моите деца са били облъчвани от баба-тъща както против биологичния им баща, така и против Уишмастъров Втори. Но някак нито едно от тях не се е втурнало с кофа с л@йна в едната ръка и пакетче с магия в другата. А дъщеря ми до петата си година не само не беше помирисвала баща, ами си нямаше и грам представа какво е това животно и за какво служи. Та, не е до облъчването.

Уиш, дори сравнение не може да се направи с теб- та, какво общо има средата, в която е расла щерка ти, с тази- на детето?
Не е нужно дружно да се сривате до нивото на селските тъпи пръчки- роднини, с магиите. И не, не те са виновни за осирането и опикаването на прането, а това си е отклонение. Дори Вилоран го призна с половин уста.
Не разбрах, какво общо има във факта, че щерка ти не е имала баща до 5 години, с факта че другото дете е "помирисвало" майка и баща, за да му е гадно като ги няма?

# 2 623
Уиш, подценяваш облъчването, защото дъщеря ти е имала стабилна майка и просто тези неща не са хванали почва.  И моите деца се смеят на простотиите на бабите, но имат стабилен родител до себе си, който им дава сигурност.
Не, напротив. Твърдя същото като теб. Не е само до облъчване, а и до ролята на родителите. Най-вече до ролята на родителите.

АбсурТ, именно средата имах предвид. Бащата, майката и Даскалка могат да противодействат на облъчването, но не го правят.

# 2 624
  • София
масовата нагласа е, че детето е ангел
Не знам къде в темата видя такава масова нагласа, при условия, че всички се съгласихме, че детето е проблемно. Но фактът, че така изкривяваш написаното от нас, е повече от симптоматичен. Психологията какво казва за подобни опити за подмяна на фактите?
Уиш, първо ЧРД! Здраве и късмет на теб и семейството!
Скрит текст:
Вместо торта, понеже си имаш вече две:
И по темата: Не се хващай за думата, Даскалката вероятно има предвид, че "децата" изобщо, не конкретното, изначално се смятат за ангелчета. Обаче ненапразно казват за първите 7, в които детето почти не е било с нея.

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 12:35 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт