Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 129 930
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 095
Много пъти за да сме щастливи правим НЕморални неща. Големи сте моралистки , когато не става въпрос за вашето спокойствие.

Детето не трябва да живее повече с Даскалка и НМ е моето лично мнение. Вредно е за детето, вредно е и за Даскалка, особено ако продължат с опитите за бебе.

Тъй, тъй. Най-важно е даскалка да е щастлива, пък че изхвърлила едно дете на улицата и го разделила с баща му - голяма работа. То и без това проблемно, лошо, ще му роди по-хубаво на Мунчо да компенсира.

Тук дори не става дума за морал, а за елементари човешки отношения и базово им познание. За представа на понятията "семейство" и "връзка родител-дете"...
До преди тази тема даже не бих си представила, че ако една жена заживее с мъж с дете, което не понася, изобщо ще ѝ хрумне на акъла да гони детето, вместо да се разделят с мъжа. На кой болен мозък въобще му идват такива идеи и си въобразява, че тя трябва да остане с мунчото, а детето е излишно?!

# 4 096
Много пъти за да сме щастливи правим НЕморални неща. Големи сте моралистки , когато не става въпрос за вашето спокойствие.

Детето не трябва да живее повече с Даскалка и НМ е моето лично мнение. Вредно е за детето, вредно е и за Даскалка, особено ако продължат с опитите за бебе.
И къде да живее според теб. Само не казвай при майка му. Тя не го иска. Къде да живее

# 4 097
Даскалка чака да свърши обедната порция свободни съчинения, та да се поговори по същество.

Пак се писаха сума ти глупости, които не съм казвала. От мен кога и къде видяхте, че съм искала да отиде детето в институция?

Приоритетът на едно дете може да абсолютен за биологичния му родител, но това изобщо не важи за околните, особено в случай като нашия. Поведението на малкия не е нормално. Не може да очаквате от която и да е жена в моето положение да търпи и една десета от това, което той си позволява тук. И съвсем естествено е, когато детето отказва да се адаптира към новото семейство на единия родител, за негово добро е то да отиде да живее с другия - в случая майката. Бащата иска да е с нас и си позволи да заплашва, че ще се махне при скандала, но не се е засилил особено да обърне внимание на проблемните неща в детето и да го озапти малко, при положение, че вече си позволява да наранява и чужди деца. И да, няма да се превръщам в една от тези жени, които порасналите им синове бият и им взимат пенсиите, за да имат да си харчат. След като и двамата родители не вземат мерки сега, ще си решават незначителния битов въпрос къде и с кого да живее детето ако пак си позволи да ми посегне. Това е финалната права на моя толеранс.

# 4 098
Не, съвсем естествено е след като детето не може да живее с новия партньор на родителя, този партньор да изчезне от живота му.
Нищо естествено няма в това детето да върви някъде щото на теб така ти се иска.
По тая логика то може да не се адаптира и към "новото семейство" и на другия родител. И от там ли трябва да изчезне? Да се изпари от този свят най-добре, на никого да не пречи?!
Не, нищо нормално няма в това. Децата са приоритет за родителите, не гаджетата, сори.

# 4 099
Даскалка, ти вече си започнала да правиш промени, ето ходите на психолог. Има ли вече някаква промяна в убежденията и вижданията на бащата относно поведението на детето му? Споделил ли е с теб, каква промяна смята да въведе? Ти до каква степен виждаш участието си в този процес?
Взела си решение, ако детето отново стане агресивно спрямо теб, да ги помолиш културно да си тръгнат. Обаче съществува възможност още първия ден, още преди да е започнал бащата да променя отношението си към детето и да въвежда новите правила, детето да прояви агресия. Тогава какво правиш? Би ли дала някакво време за справяне със ситуацията?

# 4 100
Не ги моли културно да си тръгнат, а детето ще бъде изведено от нейния дом - нейни думи. Тъй де, само престъпника си тръгва, Мунчото остава, има работа да върши.

# 4 101
  • Варна
Ненормални и извратени са всички в този  вид "семейни"  отношения . Основната вина е на родителите. А защо авторката иска "ненормално" дете да живее при майка със СОП и слаб родителски капацитет?  Да си лудуват далеч, за да не пречат на "великите, бизнес стратегии".
Явно и бащата ще ги последва, защото е част от тази семейна лудница . Ако жена му не беше абдикирала, никога нямаше да потърси нова алтернатива.  
Авторката остава без работник - специалист и осеменител. Време е да осмисли и тази хипотеза, реална е.

# 4 102
Не, съвсем естествено е след като детето не може да живее с новия партньор на родителя, този партньор да изчезне от живота му.
По тая логика то може да не се адаптира и към "новото семейство" и на другия родител. И от там ли трябва да изчезне? Да се изпари от този свят най-добре, на никого да не пречи?!
Не, нищо нормално няма в това. Децата са приоритет за родителите, не гаджетата, сори.

Алина, този родител не съм го свързала със себе си насила, нито го държа окован за леглото.

И не, няма доброволно да се махна от дома си, да си разваля семейството и да си съсипя бизнеса заради чуждо дете. Сори.

С мъжа си съм била коректна, така че нямам от какво да се срамувам.

# 4 103
Бащата иска да е с нас

Кои сте тези "нас", така и не каза. Колко човека си?

# 4 104
  • София

Алина, ако някой иска да живее с мен, но не приема децата ми, няма да чакам втори път. Директно изчезва от живота НИ.
Но това е работа на отглеждащия родител. Не на друг.

# 4 105
Даскалка, ти вече си започнала да правиш промени, ето ходите на психолог. Има ли вече някаква промяна в убежденията и вижданията на бащата относно поведението на детето му? Споделил ли е с теб, каква промяна смята да въведе? Ти до каква степен виждаш участието си в този процес?
Взела си решение, ако детето отново стане агресивно спрямо теб, да ги помолиш културно да си тръгнат. Обаче съществува възможност още първия ден, още преди да е започнал бащата да променя отношението си към детето и да въвежда новите правила, детето да прояви агресия. Тогава какво правиш? Би ли дала някакво време за справяне със ситуацията?

Не, Lea. Дотук беше каквото беше. Най-човешки съм му казала позицията си, вързана е със срокове. Голям мъж е, да се оправя. Но не го виждам да е тръгнал да търси жилище и да се изнася все още, така че ...

Ще видим в петък.

# 4 106

Алина, този родител не съм го свързала със себе си насила, нито го държа окован за леглото.

И не, няма доброволно да се махна от дома си, да си разваля семейството и да си съсипя бизнеса заради чуждо дете. Сори.

С мъжа си съм била коректна, така че нямам от какво да се срамувам.

Не си го вързала (буквално, но преносно - да и планираш да го вържеш съвсем), но ми е чудно от къде мозъка ти ражда такива гениални идеи? Пак те питам - защо мислиш, че детето е излишно в конфигурацията, а не ти?
Стига с тази къща. Естествено, че при раздяла в къщата ще остане, този на чието име е тя. Никой не те кара къща да им подаряваш.
По тази логика - ако жилището, в което живеете беше на мъжа ти и се разиграва същаъа ситуация, кой щеше да си тръгне? Ти или детето?

Не си била коректна, защото не си му казала какво планираш и как смяташ да изгониш сина му. Той мисли, че щом си предприела ходене на психолог значи искаш да се работи в посока подобряване поведенето на детето, а ти нямаш такива намерения, както сподели тук. Заблужадаваш го.

# 4 107
  • Варна
Може ли да дефинираш смисъла на понятието семейство, daskalka?  При вас има основно конфликти и борба за надмощие . Омразата на цяла фамилия едва ли е случайна, поощрява ли те ?
Родителите са взели решение детето да е в Б-я . Бащата си е "позволил" да ти намекне за раздяла, в защита на детето му.

# 4 108
Не ги моли културно да си тръгнат, а детето ще бъде изведено от нейния дом - нейни думи. Тъй де, само престъпника си тръгва, Мунчото остава, има работа да върши.

Това с нейния дом също е интересно. Значи те сега живеят под наем, докато изплатят новия дом. Мистерия, но това са думи на Даскалка. Тя наляла шестцифрена сума в бизнес, но се живее под наем и се изплаща дом. Изплаща се значи кредит. Какъв кредит, като тя има само работа във фирмата си, която още не била на печалба и откъде без печалба разпределени дивиденти, с които да издържа Даскалка всички, пак мистерия.
Сложен сценарий, но крайно недоизпипан.

Казах ви да не ме карате да чета цялата тема, нали? Всичко що е писала Даскалка изчетох, те такава пързалка не бях виждала.

# 4 109

Тъй, тъй. Най-важно е даскалка да е щастлива, пък че изхвърлила едно дете на улицата и го разделила с баща му - голяма работа. То и без това проблемно, лошо, ще му роди по-хубаво на Мунчо да компенсира.

Тук дори не става дума за морал, а за елементари човешки отношения и базово им познание. За представа на понятията "семейство" и "връзка родител-дете"...
До преди тази тема даже не бих си представила, че ако една жена заживее с мъж с дете, което не понася, изобщо ще ѝ хрумне на акъла да гони детето, вместо да се разделят с мъжа. На кой болен мозък въобще му идват такива идеи и си въобразява, че тя трябва да остане с мунчото, а детето е излишно?!
Истината е, че е отговорност и работа на бащата да защити детето си от тази жена и да се погрижи за него, но това явно не става. За съжаление, детето няма защита от семейството си, защото мъжът се е подвел да се скара с родителите си, самият той е много зает и "бачка за мечтата си", а майката е далеч. Детето е изолирано от хората, които са длъжни да го пазят, а таткото явно си има различни приоритети и не вижда колко е опасна ситуацията за самото дете. 
По темата, наистина в следствие на тази тема доста по-сериозно бих помислила преди да напусна мъжа си. Родителите като са заедно, децата са защитени. С влизане на чужди хора в семейството, децата са изложени на риск. Да, има прекрасни пастроци и мащехи, но човек няма как да знае. Даже си мисля, че по принцип със своята майка детето е по-защитено. Мъжете лесно биват манипулирани от жените и нямат инстинкта да пазят децата си, за жалост. Тук и майката е хукнала на гурбет...
Дано бащата се усети, дано бабите се намесят...Даскалката ще си гони своя интерес докрай това се видя. Лично аз с интерес ще следя развоя на събитията, пък дано има късмет детенцето.
Към Даскалка симпатии не тая, тя ще си носи последствията от действията, както вече се и случва.

Общи условия

Активация на акаунт