Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 129 887
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 155
Бащата, даскалке, бащата къде е в тази повтаряща се през страница тирада?

# 4 156
  • Варна
А работата на баща му е да го възпитава и създаде ред, не да бачка за безумни кредити. Децата не се раждат програмирани ангели, те копират навиците и отношението на родителите. Моделът на бащата какъв е ?

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 18:45 от Viviana91

# 4 157
  • here and now
Семейството, мили дами, е първо мъжа и жената, двойката. После всичко останало. Има връзки, включително скрепени с така ценната за вас брачна институция, които нямат деца. Това прави ли ги не-семейство?

Децата - собствени, заварени, доведени, осиновени - са приоритет до достигане на полово-юридическа зрялост, и след това поемат по своя път, създават отделни, свои семейства. Моделът, при който, понеже ми е дете, трябва да се дондурка до живот, ми е непознат и нежелан. Аз не искам да отглеждам тунеядци, които цял живот чакат на мама и тате, на които им е под достойнството да си изчистят къщата и прочее заучени безпомощности. Искам под покрива си индивиди, които са научени на ред, уважение и отговорност, които, без значение дали ще копаят нива или ще програмират, да бъдат самостоятелни и да умеят да се грижат за себе си.

Тук се опитват да ме вкарат насила точно в обратния модел. Който сам по себе си може за един да е добър, за друг лош, но след като нуклеарното семейство се е разпаднало, край и с него във вида, в който е бил. Бащата и майката имат вече нови семейства, с водено по различен начин домакинство и няма какво да си завират разделените главата в пясъка и да се правят, че тази реалност не съществува. Като имат претенции как да е, взимат си детето и си го гледат както преценят. А при нас? Майката на другия край на континента, бащата физически тук, но иначе го няма, а околните да го отнасят? Сори, и на това има някакъв лимит.
Целите са ти ок, но защо не се получава? Ти не можеш да промениш хората около теб, но можеш да промениш собствените си действия, щото то да ти се получат нещата.
Лесно няма в тоя живот. Най-лесно е да се откажеш. И ти именно това правиш.

# 4 158
Ех, този "детски живот".... няколко пъти се споменава, а на мен не ми стана ясно какво трябва да представлява и как се "гледа"!🤔

# 4 159
  • Варна
Виж сега, някои си отварят дома за деца на партньор. И нещата повечето пъти сякаш потръгват. Но при вас няма нищо нормално. Описваш една безумна ситуация, един конфликт, който ескалира вместо да затихне. В този случай лостовете са в ръцете на възрастния, който като по-умен и зрял би трябвало да намери решение. Вие не успявате. Не разбирам защо драпаш тогава, но истината е, че доброволно седиш в този конфликт и си подхранваш надеждите, че той ще се реши в твоя полза.

# 4 160
Даскалка ти имаш ли недостатъци. Ако да-каквиПравила ли си грешки в тоя живот. Правила ли си глупости, просто ей така. Какви
Приятели, твое обкръжение имаш ли. Добри приятели, не познати

# 4 161
Хай, няма нищо ненормално в това да оставя родителите да се оправят без това да ми коства живота тук.

Не знам защо е толкова трудно за част от аудиторията да разбере това.

Аз съм страничен човек, на който сговорно се опитват да прехвърлят отговорността за отглеждането на проблемно дете за поне още 5 години, без да ме питат. Е, няма как да стане. Но това не значи, че трябва да си бия камшика и да си оставя всичко, за да им стане на околните по-комфотно.

# 4 162
Добре де, мойта та мойта къща. Па ако я нямаше тая пуста къща и живееше в жилището на мъжът си пак ли така щеше да поставяш ултиматуми или той може да ти налага своята гледна точка, както правиш ти?
Къщата Даскалке не прави семейството и ако правилата не се налагат със взаимни компромиси, няма да ви бъде. Нкрая ще си останеш само с къщата.

# 4 163
И не, няма доброволно да се махна от дома си, да си разваля семейството и да си съсипя бизнеса заради чуждо дете. Сори.

Става смешно вече. На никого не му пука за твоите пари и никой няма да си съсипе детето заради твоя бизнес. Героите ще се усетят накрая кой какъв е. Не те познават още добре.

# 4 164
Хай, няма нищо ненормално в това да оставя родителите да се оправят без това да ми коства живота тук.

Не знам защо е толкова трудно за част от аудиторията да разбере това.

Аз съм страничен човек, на който сговорно се опитват да прехвърлят отговорността за отглеждането на проблемно дете за поне още 5 години, без да ме питат. Е, няма как да стане. Но това не значи, че трябва да си бия камшика и да си оставя всичко, за да им стане на околните по-комфотно.
Добре ти няма да си набиеш камшика, това ни стана ясно на всички. Ами ако мъжа ти си го набие заедно с детето какво?Мислила си за този вариант?

# 4 165
  • Варна
Цитат на: dosgardenias

Даскалке, спри да възпитаваш това дете, защото наистина му оказваш тормоз. Разкарай се от него и недей да му налагаш маниакалщините си, да го отглеждаш и тн. Намерете варианти, да ходи детето при бабите, докато таткото работи, но ти нямаш работа да го възпитаваш и отглеждаш. Не си му никаква, а наистина го тормозиш и му вредиш, не си му полезна и не му помагаш по никакъв начин. Не можеш ли със себе си да се позанимаваш, с бременеенето?
Пази Боже, греховете ти към това дете твоето да трябва да плаща то да попадне в ситуация, в която не е удобно или угодно някому. По-смирено го давай, върху най-важните неща контрол нямаме.

Как да спре да го възпитава като и е в къщата, бабите - едната иска пари, а другата не го желае. Бащата като е толкова загрижен да намери квартира и да се изнесе със сина си, ама стои и прави скандал, че тя абдикира и не желае повече да се ангажира с детето.

Не съм нито обвинител, нито защитник. За мен  в тази ситуация всички са за сопата като най- голямата трябва да е за бащата.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 22:59 от floren

# 4 166
Даскалка ти имаш ли недостатъци. Ако да-каквиПравила ли си грешки в тоя живот. Правила ли си глупости, просто ей така. Какви

Разбира се. Жив човек съм, всичко съм правила. Поживяла съм си, с всички плюсове и минуси. Правила съм много пари и съм фалирала. Имам си приятели, и истински, и за по кафе. Не съм идеална и никога не съм твърдяла нещо подобно. Жив човек без кусур няма.

Не знам ти какво броиш за грешка, това са много относителни неща.

# 4 167
Даскалка разбира от гледане на деца и възпитание толкова, колко и аз преди да имам. Тоест - нищо. Разбрахме, че чуждите деца са невъзпитани, нейното бъдещо такова, предвид факта какви гени ще има на 50%, не се знае какво ще излезе. Да не надмине доведения си брат само.

# 4 168
Бърз влак, собственият дом, без значение от пола на собственика, е един от белезите на зрялост. Човек, който не може да подсигури това не е много добре да прави семейство, щото става като в нашия случай.

Хубаво, имали наследствени, тя - апартамент, той - къща. Ама старите са живи, ако решат да ги продадат? Принципно питам. Къде отиват тогава нашите герои, заедно или поединично, с това дете?

Аман от ненаживели се тийнове на около 40ка, които нямат нищо зад гърба си постигнато със собствените им ръце, ама компенсират с претенции...

# 4 169

Разбира се. Жив човек съм, всичко съм правила. Поживяла съм си, с всички плюсове и минуси. Правила съм много пари и съм фалирала. Имам си приятели, и истински, и за по кафе. Не съм идеална и никога не съм твърдяла нещо подобно. Жив човек без кусур няма.

Не знам ти какво броиш за грешка, това са много относителни неща.
Грешки чисто човешки. В отношението си към хората понякога. Правила ли си компромиси който са били против принципите ти. Защото тук трябва да направиш точно това. Писаха ти и други
Аз бях строг родител. Но пък твоите изисквания ме втрещиха, наистина се мислех за строга. И въпреки, че бях строга, позволявах и доста неща и за някой неща понякога си затварях очите.

Общи условия

Активация на акаунт