Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 129 846
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 170
Авторке, така и не отговори защо си взе незрял мъж, щом си толкова категорична кой става и кой не става за семейство. Напред го нарече тунеядец, тук - ненаживял се тийн, в други постове използва нецензурни думи.

Та какво е това твое драпане за мъж, за когото говориш толкова обидни неща и явно презираш.

# 4 171
Даскалке, аз като нямам мъж и имам дете, семейство ли сме с детето ми или какво?

# 4 172
Даскалке, аз като нямам мъж и имам дете, семейство ли сме с детето ми или какво?
Ами семейство сте. Ама ако се сдобиеш мъж не знам. С мъжът сте семейство, ама детето... Ако пък той не го иска.. не знам

# 4 173
Авторке, така и не отговори защо си взе незрял мъж, щом си толкова категорична кой става и кой не става за семейство. Напред го нарече тунеядец, тук - ненаживял се тийн, в други постове използва нецензурни думи.

Та какво е това твое драпане за мъж, за когото говориш толкова обидни неща и явно презираш.
[/quote
Няма и да разбереш, защото тя не отговаря на този въпрос. Колко хора и го за дадоха и така и не стана ясно. Обясни че като го няма детето си живеели и се разбирали чудесно. Свързвал ги общия им интерес към бизнеса. Водели си определен начин на живот.
Ако това го приемаш за отговор.
С детето излиза, че е какъв ли не,без детето е друг човек. Това по нейната логика.

# 4 174
Ема, всеки човек си има достойнства и недостатъци. Ако съм още с него то е заради положителните неща. Извън темата за детето, която му е жива рана, ние проблеми наистина нямаме. Откакто в заминал малкият единствената тема за разправия е неговото връщане. През останалото време всичко си е ОК.

# 4 175
Според данните, които тя е публикувала тук, това е поне третият й поред мъж, прехвърлила е 40, не знаем с колко, няма дете, има уникален за България бизнес, в който той е мозъкът и шерпът, за какво да й е? Няма лошо човек да е хитър и да обича най-много себе си, но то не става хем да си със сума ти пасиви, хем да ръкомахаш с показалка сякаш хората са ти крепостни, че и дете да тормозиш. Всъщност повечето от включилите се в темата коментират въобще само заради последното.

# 4 176
  • Куциндрел
Да сене чудиш как са успяли да отгледат детето преди да се появи Даскалката. Joy
Сякаш е взела баща и детето от улицата.

# 4 177
И защо да няма право да го възпитава Даскалка? Щото е супер добре възпитано ангелче, че не му трябва повече? Или щото някой от роднините му има капацитет и желание да го възпитава? Живее в дома на авторката, разходите се поемат от нея, та според мен тя има всичките права. И мъжът й седи, нали така, не протестира.

# 4 178
Даскалке, пишеш, че такива като него не стават за семейство, изброяваш - такъв, такъв, еди какъв си.

За какво се натискаш да правиш семейство с човек, който не става за такова?

Колко човека пишат от този ник?
Едната даскалка ще си брани семейството с тунеядеца, другата даскалка обяснява как той не става за семейство и не било добре да прави такова. Третата даскалка пише нещо трето.

# 4 179
Ема, всеки човек си има достойнства и недостатъци. Ако съм още с него то е заради положителните неща. Извън темата за детето, която му е жива рана, ние проблеми наистина нямаме. Откакто в заминал малкият единствената тема за разправия е неговото връщане. През останалото време всичко си е ОК.
Детето не е просто една отрицателна черта, за цял живот е. Много, много, много често и по-напред от родителя в неговите собствени приоритети и желания.  Разбираш ли го това? И какво влачи след себе си ултиматума?  Разбираш ли какво означава "да ставаш за семейство" въпреки отрицателните си страни?

# 4 180
Даскалка, престани да повтаряш, че някой ти е вменил задължения към детето! Това е долна лъжа, родена в твоята глава! Англичанката не ти е оставила детето си да го отглеждаш. Като е заминавала го е оставила на собствената си майка, после с мъжа ти заедно сте решили да е живее с вас. Сега детето е баща си! Никой с нищо не те е задължил и никой не ти го оставя да го гледаш още 5 години. Ти юридически задължения към това дете нямаш и можеш да спреш да го отглеждаш във всеки един момент.
Това, че искаш да ползваш баща му за разни цели е отделен въпрос и твойта работа става - хем боли, хем сърби. Ми сама си го правиш. Ти дете за гледане нямаш...аман от повтаряне на едни и същи безсмилени глупости

# 4 181
Защо детето е “жива рана”, какво искаш да кажеш с тази метафора? Не смее да му направи забележка, нещо го притеснява по отношение на детето, какво точно?

Ами той и на теб не ти е подсигурил дом, ти си го направила. Следователно, той не става за семейство и е недораснъл тийн. Ти какъв го търсиш тогава с него след като не отговаря на критерийте ти? А, забравих, няма много претенции и се радва на каквото му хвърлят.

# 4 182
Моделът, при който, понеже ми е дете, трябва да се дондурка до живот, ми е непознат и нежелан. Аз не искам да отглеждам тунеядци, които цял живот чакат на мама и тате, на които им е под достойнството да си изчистят къщата и прочее заучени безпомощности. Искам под покрива си индивиди, които са научени на ред, уважение и отговорност, които, без значение дали ще копаят нива или ще програмират, да бъдат самостоятелни и да умеят да се грижат за себе си.
Тук се опитват да ме вкарат насила точно в обратния модел.
Хората, които предпочитат описания от теб модел за децата си (представи си и аз съм от тях), обикновено не могат да понесат връзка с безхарактерен мъж, камо ли да се хвалят с неговата зависимост. Авторитарните, властни натури си избират умишлено слаби характери. Ако имаш горните изисквания към дете, на първо място ще  ги търсиш в равнопоставен партньор. Дано Мутьо все пак да те изненада, като си тръгне със сина си.

# 4 183
че и дете да тормозиш. Всъщност повечето от включилите се в темата коментират въобще само заради последното.
мен само това ме интересува, честно казано. тя даскалката хем е чужд човек, детето е чуждо за нея и не е длъжна да се оправя, хем трябва да го възпитава, да създава ред, защото е нейната къща, не можела да го остави на самотек. Детето си има баща! Детето не може да я понася и е нещастно с нея, нещо, което се озвучи дори и от бащата! Но не, даскалката трябва непременно да го възпитава и да вкарва ред, защото еди какво си било нормално дете да прави. Жената си е навила на пръста да тормози детето и няма да миряса, нито да го остави намира. Нейната ще бъде!  

И защо да няма право да го възпитава Даскалка? Щото е супер добре възпитано ангелче, че не му трябва повече? Или щото някой от роднините му има капацитет и желание да го възпитава? Живее в дома на авторката, разходите се поемат от нея, та според мен тя има всичките права. И мъжът й седи, нали така, не протестира.
Даски постоянно повтаря, че детето не е нейна отговорност и то наистина не е! тя е изключително вредоносна за това дете.
Очевидно не постига успех с детето и то  я мрази. Детето си има баща дошло е да живее с него, своя родител, който е редно да го възпитава, а не Даски. Явно методите й не работят и само ескалират ситуацията и вредят на детето. Очевидно е, че греши, иначе за 3 години щеше да изгради някаква връзка с това дете.  Тя като напълно чужд за него човек е редно да се позанимава със себе си и да си завре възпитателните методи там, където слънцето не грее. Бащата директно й казва, че има проблем с нейния подход, детето се оплаква и всички, освен Даски, виждат, че проблем има. Всички майки на деца на сходна възраст като момчето писаха, че нито едно от тези правила не важат за техните деца. Нито си чистят стаите, нито си лягат като в казармата и тн. Никой не си гледа детето така, както Даскиси е въобразила, че трябва да гледа това чуждо за нея дете!

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 20:24 от Не се сърди, човече

# 4 184
  • София
Аз ще използвам затишието да питам.
Мъж има брак, от който се ражда дете. Родителите се развеждат, детето е присъсено на майката, но фактическия отглеждащ е бащата.
Мъжът се жени втори път. Втората жена има ли някакви права и задължения към детето от първия брак на съпруга си?
Детето е в дома им през огромна част от времето, защото рядко ходи при майка си.

Общи условия

Активация на акаунт