Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 173
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 650
Което, останем ли заедно, ще се случи, Цеца. И поставените въпроси за съдбата на детето си остават валидни.

Бащата как вижда съдбата на детето си?

# 4 651
Вие какво искате жената да си даде имотите и парите на чуждо дете,което и няма грам уважение?Да си търси наследство от майка си.И издръжката на бабата пак майката трябва да я плаща.Не стига,че ще храни бащата,а той ще изплаща борчовете на бившата си жена,ами и за чуждото дете тя да плаща на бабата да го гледа-откъде на къде?Ако са искали да я доят,да и бяха имали поне лицемерно уважение.

# 4 652
  • Куциндрел
Поме да мине и утрешния ден, че да видим какво са решили окончателно. После да дърпат завесата.

# 4 653
Не виждам някой да е предложил даскалка да даде имот на доведеното дете, тук не сме в раздел фантастика Simple Smile

Обаче нейната убеденост, че след 30 или 50 години ще е препълнена с имоти за детето си също е интересна. Никой не знае какво го чака, даже и с имотите - това е.

# 4 654
  • Paris, France
И двамата родители живеят с по-богати от тях партньори. Пастрокът има син, вече голям, към 20 годишен. Може би и той трябва да си обезнаследи детето, за да даде на малкия? Всеки си осигурява децата, хора. Майката също няма брак с пастрока. Разделят ли се с нас, вторите партньори, и двамата се връщат в стартова точка, само че с вече едно по-голямо общо дете и всички екстри покрай него - да трябва да му осигурят дом, прехрана и т.н.

Това, че живеят с по-богати партньори не означава, че получават пари или други облаги от тях. Ето, на бащата не остават и 1000 лева на края на месеца.

Не е чак толкова трудно да се отгледа 10 годишно. Трудното е зад гърба им. Ако трябва да избирам между гледане на 10 годишно палаво дете и бебе избирам 10 годишното без да се замисля.

5те първи, трудни години са ги изкарали заедно и не са умрели.

Защото ще наследи огромни активи от майка си, разбира се Wink А бащата сигурно преживе ще припише няколкото си имота, 5 на новото дете, 1 на първото и така всичко ще си е на мястото....

Първото, за майката е ясно и нямаше нужда да се споменава, нормално е. За да е дискутирала с бащата въпроса се подразбира желание той да направи приписване или дарение или подобно. Смешно е, защото той самият все още чака наследство и има само дългове. Може родителите на мъжа да припишат всичко на Горканчо, че баща му без това си има с богатата софиянка. Може богатата софиянка да се гътне преди да е върнала вложенията. Всичко може.

# 4 655
Рибата в морето, а не само тиганът на печката, ами и масата сложена е въпросът със забременяването с нероден Петко. Още един път се убедих, че приказките са плод на истинския живот...

# 4 656
Динчо, няма нищо по-хубаво от чистите неща. Ние сме седнали и сме проговорили кое какво преди да се съберем, както е абсолютно нормално да се случи. Така всеки си знае на какво хоро се хваща.

# 4 657
Хубаво сте ги преговорили, но едно предполагаме, друго се случва.
Явно наистина не осъзнаваш, че ако родиш дете от този мъж, то за цял живот ще има другото за брат.

# 4 658
Което, останем ли заедно, ще се случи, Цеца. И поставените въпроси за съдбата на детето си остават валидни.

Бащата как вижда съдбата на детето си?

И аз не знам.

Но мисля, че сблъсъкът на култури е голям.

Ето, аз защитавам тезата, че нормалният зрял човек първо работи, подсигурява себе си и след това създава деца, когато има всякакъв ресурс, с който да ги отгледа. А половинката е като масовия БГ случай, прави се там едно дете и бабите да му мислят...

# 4 659
Всички тези варианти отдавна с обсъдени.
Според авторката бащата не иска детето да се отглежда от бабите - иска да е при него. Ама сам да не е ангажиран с това - да го гледа Даскалка и да се разбере с него, така че всичко да е наред и него да не го занимават.
Естествено, авторката не е съгласна - иска той да си поеме функциите на баща, ако ще живеят заедно.
Засега дотук са я докарали.
Ама на нас това ни е ясно не като бял ден, ами не знам като какво. ДА, знаем, че е така, ама не можем да разберем толкова ли е отчаяна тая прословута Даскалка, че седи в токсична за нея връзка. Аз вЕрно започвам да си мисля, че е някъв страшен караконджул. Тя не разбира ли, че в цялата ситуация е най-жалката? Той тоя мъж не просто я плюе в лицето, ами направо и се храчи, а тя е застанала с отворена уста. Толкова ли грам самоуважение няма? Направо не знам какъв бизнес върти, ако и в работата си е такава подлога. Ама то такива хора, вЕрно си заслужават цялата съдба. То бива да си мекотело, ама чак толкова...

# 4 660
  • София

Даскалка, не ми се търси, но вчера ти писа, за втори или трети път, че сте говорили с бащата да се направят нещата така, че вашият общ, нероден Петко да наследи в пъти повече от сина му. Препрочетох няколко пъти, мигайки.

Че, какво за мигане намери? newsm78
Всичко, което има Даскалка, остава само за нейното дете. Всичко, което има бащата, се дели между двете му деца.
Разбира се, че детето на даскалка ще има много повече.

# 4 661
Ето, аз защитавам тезата, че нормалният зрял човек първо работи, подсигурява себе си и след това създава деца, когато има всякакъв ресурс, с който да ги отгледа.
Много хубава теза. И какъв ресурс има твоя мъж да създаде и отгледа деца? Кредитите или нулевата заплата при теб?

# 4 662
Еее как пък на някой досега не му е хрумвало да изгони първото дете като се роди второ, че да не го дразни и да не ревнува?! Това е култово! Даскалка ръси бисер след бисер...

Не съм видяла, някой да твърди, че тя няма да има дете. Просто още няма и хората ѝ казват, че може и да няма. Да говориш с такава увереност за неща, които не зависят от теб наистина не е признак на здрав разум, та няма лошо от малко приземяване (не че в нейния случай е възможно)

# 4 663

Даскалка, не ми се търси, но вчера ти писа, за втори или трети път, че сте говорили с бащата да се направят нещата така, че вашият общ, нероден Петко да наследи в пъти повече от сина му. Препрочетох няколко пъти, мигайки.

Че, какво за мигане намери? newsm78
Всичко, което има Даскалка, остава само за нейното дете. Всичко, което има бащата, се дели между двете му деца.
Разбира се, че детето на даскалка ще има много повече.

Преди да се правят сметки без кръчмар, ще е добре да роди нероден Петко. И може би и да го отгледа...

# 4 664
  • При семейството си
Защо я дразните така, че няма да има дете? Това е отвратително!
И аз повтарям същия въпрос от много време, особено предвид, че преди 2 месеца е загубила близнаци.

Пометнала е октомври-ноември миналата година, не преди 2 месеца. Като жена и съчувствам и толкова. Тогава са ескалирали и нещата с детето, защото на контрол фрийка планът се е провалил и гневът е насочен към най-уязвимия-детето.

Общи условия

Активация на акаунт