Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 126 976
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 710
Какъв анализ, ти четеш ли какво чудо си написала? Ако толкова се възхищавате на авторката, не й правете такива мечешки услуги с изцепките си, ти и другата.

Аз се чета. Ти четеш ли се.
Имам друга гледна точка. Защити своята . И без агресия и ужас..
Не се изживявай като Месия , моля те, за да ти знаем задушието каква гениална мисъл е сътворила. Дай своя версия за ужас. Като за прости хора.

# 4 711
  • При семейството си
TafTaf, няма смисъл. Аз бих казала: като не може да помогне, да се справи ( факт, не е длъжна), поне да не вреди.

# 4 712
  • Paris, France
Дами, отдавна казах, че тук емоции няма да четете, така че нищо не прозира, просто го пречупвате през собственото си усещане за нещата. Емоциите не са за нета, а за друго място. Ясно е като ме обиждат и т.н. защо се прави, няма нужда да се правят анализи, всеки си има своя история, никой не съм попитала какво що има отзад, та така подскачате, това си е ваша работа, вашата история и живот.

Детето не е невинен потърпевш в нашите отношения, напротив. Виждате в него вашите деца и ви настръхва козината, а забравяте, че той има избор как да се държи. Отдавна можеше да си седне на д-то, образно казано и да спре да създава интриги и напрежение. Ако е голям човек, автоматично показваш вратата, но дете?

Никой няма да прави подобни глупости, да чакам да забременея и да го гоня и прочее от рода, това е не по-малко курвенско от това да му отварям очите какво се случва с него по телефона. Разберете, че аз просто не функционирам така. Казвам и си гоня после позицията до дупка. Така съм постигнала всичко в този живот и няма да се превръщам в мекотело тепърва. Вечер си лягам и спя спокойно, защото на никой от въпросните двама, мъжът ми и детето, не съм направила нищо лошо, напротив.

Николета, аз съм си вкъщи, моето момиче. Няма нужда да се имам за която и да е. На който не му харесва, се изнася, а не се договаря да стои тук по някакви си негови условия.

Когато не искаш или не можеш да се занимаваш с нещо, го делегираш на друг и не стоиш отстрани да му търсиш кусури. Не трябвало така с детето. Ок, пускам запис, кажи какво да правя при такъв случай. Не знам, ама не това. Ами като не знаеш, възпитаваш сам.

Добре, не искаш емоции и доста потребители пишем без особени емоции по случая. Не подскачаме. Не е възможно да не пречупваме през собствените ни усещания и опит. Ти правиш същото. Опитахме се да ти обясним какво правят или не правят нашите деца, как сме се справили в подобни ситуации, но ти интерес към пригаждане нямаш. Космополитния човек е точно човек, който може да живее и да се пригоди в най-различни културни среди. Ти не успяваш. Вече ти писахме, че за доста от нещата, които детето прави, ние не виждаме проблем - в моя случай късно лягане, фейсбук и Инстаграм, желание да се спи с родител, на отворена врата, чупене на нови играчки Итн. За други проблеми предложихме да замълчиш известно време и да започнеш бавно да обясняваш, ако трябва с огледало - мляскане в моя случай. Ти, обаче, повтаряш като развалена плоча, че си си в къщи. И аз съм си в къщи, че и децата са си мои и имам родителски права, но не си позволява да заплашвам и гоня. В нашите случаи всичко, за което ти писах, е в миналото изключва късното лягане. 70% от проблемите се решиха от самосебе си с времето и се радвам, че не си изтрових нервите с тях.

И аз, като тебе, не приемах много неща и имах жестоки конфликти с мъжа ми, като стигнахме до външна намеса - психолози, социални, медиатори (примерно, защото тук и ат други титли). Отстъпих за доста неща и не съжалявам. Аз съм гледана по-строго и мислех, че така се гледат всички деца. Отпуснах каиша и нещата се наредиха от самосебе си. Точно психолог ми каза, че при различия в желанията за начин на отглеждане винаги печели по-хлабавия родител и затова е по-добре да имаме по-малко взискателен модел, но да го прилагаме заедно. Ето това липсва при вас и никога няма да се промени. Аз трябваше да се разбера с мъжа ми и в по-малка степен с майка ми, а ти имаш бащата, майката и цялата рода срещу тебе.

А какво да правиш ти писахме, ТафТаф 100 пъти поне. Ти гледаш на позитивното родителство като на слободия, но то работи и изгражда личности. Зная, че не ти е интересно, но и аз, като ТафТаф, да ти напомня пак за него.

Конкретното дете е минало възрастта, до която децата имитират възрастните и наближава възрастта на социален патрицид - отхвърляне на родителските ценности, търсене на нови, налагане на собствени. Неговото детство е било сЛободно, без възпитание и твоето му идва множко. В момента се чувства депресирано от непрестанни изисквания и търси отдушник. Пак повтарям - не са ти огромни изискванията, а детето не е свикнало с такива.

Знай, че не си единствената с дете, което те изкарва от нерви. И ние имаме/сме имали такива.

И пак: "По-умният отстъпва", не винаги, но когато трябва.

# 4 713
Таф, с риск да отворим още една голяма кутия на Пандора, ODD е три вида, някои от тях се повлиявят от терапия, но има и процент, които не само, че не заглъхват с времето, но избиват и на много лоши работи. Най-"безобиден" е сензорният, но тук не е такъв случаят. Безобиден в смисъл неопасен за околните.

# 4 714
Какъв анализ, ти четеш ли какво чудо си написала? Ако толкова се възхищавате на авторката, не й правете такива мечешки услуги с изцепките си, ти и другата.

Да бе, за адвокат ставала. Аз не познавам адвокат, на когото някой да плаща за лошо разиграване на сюжети като за осморазряден турски сериал.

Имах предвид че tays става за адвокат. Не се възхищавам хич на авторката. Мисля,че това че се показва хладнокръвна и е стратегия.

# 4 715
  • Варна
Естествено е да липсват емоции, при нулева съпричастност, спрямо чужди проблеми и съдби. Жената си следва плана и конфигурациите. Не приема други мнения, хипотези , развръзки . При подобна самоувереност, има висок риск от крайна депресия. Но и на сепуко има фенове. Фал, спрямо укротяване на опърничаво дете, роднини и малоумен мъж. Нормалният стил на моменти преминаваше в посредствени фрази, типични за маргиналната общност. Нормално е да е възмутена от поведението на родителите. Интересно защо не поставя въпросите на тях.  
Еднотипните фрази, с цел самоубеждаване не са чудодейна мантра за житейски превратност и чудеса.
Авторката игнорира една доказана мъдрост, с какъвто живееш (среда, манталитет, възгледи), такъв и ставаш.
Освен съмнителния бизнес, който противоречи на основите на мениджмънта, тя няма активи . Липсва сигурност, хармония и подкрепа във връзката и. Подценява основни фактори и зависимости. Изключва шанса мъжа да абдикира и възроди старото семейство.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 12:53 от Viviana91

# 4 716
Имах предвид че tays става за адвокат.

Е не, такава девалвация на професията има само в старите вицове за адвокати. Но темата не е за нея и има право да си казва мнението, каквото и да е, дори под формата на бисери. На всеки може да се случи.

# 4 717
Аз искам точно от Чек,  анализ. Без ти четеш ли се, какво си сътворила, защото съм просто същество. Искам да ме обори. Точно тя  и точно сега. Какво е ужас в поста ми, какво тя е прочела. Нормален човек съм и приемам критики с аргументи. Участието в темата е право на всеки. Нападки от подобно естество, подлежат на обяснение. Иначе са спам.

# 4 718
Невена, ако се знаеше от самото начало, че ще е тук за постоянно, много неща можеха да са различни.

Ако майка му го беше взела, както твърдеше през ден, и почнеше с тези негови циркове и побоища там знаеш много добре какво щеше да стане. Социални и отнемане. Недей мисли, че там щеше да му е спокойно и позитивно, без никакви познати, без език, съученици негърчета, индийчета и прочее странни за него хора... Целта на занятието беше тип "спасителна операция", да се пооправи малко преди да замине, да се възпита поне малко. При катастрофа никой няма време да се мотае, а той беше тотална развалина, откъдето и да подкараш, все щеше да има драма.

# 4 719
  • Варна
Това го разбрахме. Но майката е абдикирала. Взела е решение с бащата, детето да остане в Б-я. Този факт е редно да се обсъжда и бъдещите варианти.

# 4 720
Виж, аз не съм психолог, нямам и никакво намерение да се правя на такъв. Личното ми мнение е, че ти също имаш повърхностни познания, предимно от Интернет и ги проектираш върху детето. Видяхме вече от рисунките и от други неща описани точно от теб, че то има чувства на привързаност, способно е да страда за друг човек и това автоматично изключва психопатия. Изключително грозно е да го етикетираш. Авторитарното възпитание без емпатия е ДОКАЗАНО ВРЕДНО за всички деца, проблемни или не. Но ти не искаш и не можеш да си промениш подхода. Просто не постъпвай курвенски и не му отнемай едивствения родител, който му е останал.

# 4 721

Ако майка му го беше взела, както твърдеше през ден, и почнеше с тези негови циркове и побоища там знаеш много добре какво щеше да стане. Социални и отнемане. Недей мисли, че там щеше да му е спокойно и позитивно, без никакви познати, без език, съученици негърчета, индийчета и прочее странни за него хора... Целта на занятието беше тип "спасителна операция", да се пооправи малко преди да замине, да се възпита поне малко. При катастрофа никой няма време да се мотае, а той беше тотална развалина, откъдето и да подкараш, все щеше да има драма.

Осем годишно дете е развалина?
Чакай сега, това е нов нюанс. Значи ти си била със задачата тип "Спасителна операция", за да го пооправиш преди да отиде там на лошото в Англия?  Негърчетата и арабчетата не хапят, между другото, а и измежду тях така като мнозинство има белички. А и баш в Англия не е съвсем нетипично момчетата да се поступват. Този нюанс не си го барнала много.

# 4 722
Вивиана, защо си противоречите така?

Значи, аз не мога да й кажа да си вземе детето в Англия, както го лъже 4 пъти, а тя може да реши, че ще й го гледам аз още 5 години най-малко 🤣🤣🤣.

Това, че мъжът ми живее тук изобщо пък не е аргумент, защото такова решение за това с кой да живее детето може да взима самостоятелно единствено и само тогава, когато живее САМ. В противен случай, без значение дали ще живее с родителите си, мен, друга жена, ще трябва да се съобразява. Очевидно е, не разбирам защо се правите, че не е така.

# 4 723
Даскалка, очевидното, когато си отглеждащ родител, е че детето върви в комплект с теб и това не подлежи на договаряне. Т.е. другите или те приемат с детето или не ви приемат и двамата.

# 4 724
Таф, родителските права върху твоето дете уредени ли са официално?

Общи условия

Активация на акаунт