Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 126 976
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 725
Даскалка, очевидното, когато си отглеждащ родител, е че детето върви в комплект с теб и това не подлежи на договаряне. Т.е. другите или те приемат с детето или не ви приемат и двамата.
И ти ли тепърва разбираш, че бащата не е бил отглеждащ родител, когато са се събрали с даскалка Дори и не и го е оповестил.
Ама наистина ли това не е ясно вече един месец, Таф.

# 4 726
Пък най-очевидното е, че не си му казала на твоя, че не искаш детето да живее с вас.
Тогава и той нямаше да живее с илюзиите, че си полезна.
То няма как да искаш да ти предвидят неочевидните желания, докато потормозваш детето, че да се сетят да го "изведат".

# 4 727
  • При семейството си
Вивиана, защо си противоречите така?

Значи, аз не мога да й кажа да си вземе детето в Англия, както го лъже 4 пъти, а тя може да реши, че ще й го гледам аз още 5 години най-малко 🤣🤣🤣.

Това, че мъжът ми живее тук изобщо пък не е аргумент, защото такова решение за това с кой да живее детето може да взима самостоятелно единствено и само тогава, когато живее САМ. В противен случай, без значение дали ще живее с родителите си, мен, друга жена, ще трябва да се съобразява. Очевидно е, не разбирам защо се правите, че не е така.

Опс, само че теб никой не те пита и не те брига за нищо. Ти продължаваш да си го изкарваш на едно малолетно, което физически, юридически и всякак не може да носи отговорност за нищо, още повече за решения на пълнолетни. Но това се пише вече поне 300 страници.

# 4 728
Таф, родителските права върху твоето дете уредени ли са официално?
Да, защото имахме брак, но реално не спазваме точно режима, разбираме се помежду си.
Tays, не е знаела, но при разведени/разделени това винаги е опция.

# 4 729
  • Paris, France
Невена, ако се знаеше от самото начало, че ще е тук за постоянно, много неща можеха да са различни.

Ако майка му го беше взела, както твърдеше през ден, и почнеше с тези негови циркове и побоища там знаеш много добре какво щеше да стане. Социални и отнемане. Недей мисли, че там щеше да му е спокойно и позитивно, без никакви познати, без език, съученици негърчета, индийчета и прочее странни за него хора... Целта на занятието беше тип "спасителна операция", да се пооправи малко преди да замине, да се възпита поне малко. При катастрофа никой няма време да се мотае, а той беше тотална развалина, откъдето и да подкараш, все щеше да има драма.

Ако се знаеше от началото, ако майка му го беше взела, ако Мунчо беше спечелил от лотарията, ако аз се бях оженила за Бил Гейтс, ако, ако. В живота има "ако" на преговори. После става като. Като се е разбрало, че ще е тук за постоянно и....?

Защо трябва да има циркове и побоища там? Защо? Има побоища в английските училища, bulling, и доциалът не е скочил да отнема деца. Ахам, представи си го сам срещу групи арабчета, Пакистан чета и негърчета! Не, че хапят, ама......  Негърчетата и индийпетата ще са му странни първите 5 дена и после ще се сприятели с тях и даже ще му се виждат банални. Тук е пълно с такива и дъщеря ми специално отиде в гимназия с корейски за да виждала корейци, че и доскучава да гледа черни, бели и смес от тях. Ние как мислиш сме учили като деца? Професор от Оксфорд идвал и ни обучавал преди да идем на училище? Няма такъв филм. Влизаш в класа, гледаш като теле няколко дена, преписваш, учиш наизуст и след месец говориш, след 2-3 абсолютно свободно и без акцент. Това на английски, испански, арабски, руски, френски, какъвто се сетиш език. Не съм видяла дете да се не справи.

Недей все да му вещаеш зло и да мислиш, че по-лоши от него няма!

# 4 730
Таф, родителските права върху твоето дете уредени ли са официално?
Да, защото имахме брак, но реално не спазваме точно режима, разбираме се помежду си.
Tays, не е знаела, но при разведени/разделени това винаги е опция.
Таф, специлно за теб, съжалявам.
Но даскалка до преди тази тема, изобщо не е очаквала това, което и се стоварва.

# 4 731
Ми ако и в бизнеса така прогнозира най-големите вероятности - работата е зле.

# 4 732
Сега това пък е нова теза, че детето било взето като спасителна операция. Демек майката щяла да го вземе, но първо трябвало да се пооправи - какво значи това?  А преди каза, че са го взели, защото.. искала пари бабата, още по преди, че плачело за баща си

Просто трябваше да кажеш на мъжа си, като сте слагали всичко на масата, че не искаш детето му да живее постоянно с вас, и че си съгласна да го вземете само временно. Човека щеше да си реши ще се събирате ли, няма ли, човек с дете е и естествено детето му е на първо място.

А не от първите дни да почнеш да записваш детето, да му измисляш дианози
 да си упражняваш диктаторските методи върху дете, което самата току що нарече развалина.

И между другото се чудя, как на някои потребигелки им хрумва да пишат смешни апологии за авторката, която в пореден пост умело - но доста прозрачно - намекна, че детето може би има диагноза, и то такава, дето не се повлиява от терапия... Намеци, дискредитиране, записи, досие, манипулации, евала, точно така трябва да се отнася човек към дете, та да го номинират за най добър автор в бг мама.

# 4 733
  • Paris, France
Даскалка, очевидното, когато си отглеждащ родител, е че детето върви в комплект с теб и това не подлежи на договаряне. Т.е. другите или те приемат с детето или не ви приемат и двамата.
И ти ли тепърва разбираш, че бащата не е бил отглеждащ родител, когато са се събрали с даскалка Дори и не и го е оповестил.
Ама наистина ли това не е ясно вече един месец, Таф.

Детето отива да живее при тях по инициатива на Даскалка. Самият факт, че бащата има дете на такава възраст означава, че живот с детето се предвижда като възможност. За мене е немислимо да заживея с баща на живо дете без да го предвидя в дома. Уговорен режим винаги може да се наложи да се промени.

# 4 734
Taf, така всеки мъж, с който би се свързала оттук нататък знае, че ти имаш присъдено на теб дете, което отглеждаш при определени параметри. И вече може да си прецени дали да бъде с теб или не.

Докато при нас и дума не е ставало, че детето ще живее за постоянно с баща си. Ако беше така щях да изчакам да си уреди нещата и тогава да мисля за семейство с него.

# 4 735
  • Варна
Тъй като оригиналната тема е затворена, поствам тук развитието на казуса след разговора с майката.

Попитах я директно какво става, взела ли си е pre-settled и какви са й намеренията по отношение на детето, ще го вземе ли при себе си или не, тъй като ми предстои сериозен разговор с мъжа ми и искам преди това да взема някои решения за себе си.

За пореден път липса на конкретен отговор. За статута - нищо. За това къде да е детето - били се разбрали с мъжа ми да стои детето в България докато завърши 8ми клас, за да "научи българския", а и тя можело да си дойде, бла, бла общи приказки. На мен, съответно, такова нещо не ми е казвано, при което я попитах от кога е тази уговорка, от преди или след като съм я попитала са говорили. Не било сега говорено, ама пак не казва конкретно. Дотук добре.

Следващ въпрос, щом са решили да живее в БГ, къде ще е това, с нас, сам с баща си, при бабите? Избухна, естествено,  че с баща си щял да живее. Казвам хубаво, само дето мен никой не ме питал дали имам нещо против да е при нас и т.н. Да сме се оправяли с мъжа ми. И дотук добре.

Говоря аз с половинката и какво получавам като отговор - говорили били да стои до 8ми клас, но като обсъждане, не го били решили. Така или иначе той искал детето да е с нас. Хубаво, ама пак стигаме до там, че мен никой ме ме е питал искам ли или не да го отглеждам още 5 години, особено при съществуващите при нас проблеми. При което казваме и двамата какво що, стигаме до някакво средно компромисно положение по принципа на оставането на детето тук, върху което да помислим и решим окончателно.

На следващия ден, понеже щом евентуално ще остава при нас за постоянно почвам да хвърлям по едно планиращо око по темата и по съвпадение получавам мейл за отстъпки в един от сайтовете, от които купувам на малкия дрехи. Намаление на зимните неща, преглеждам, правя скрийншотове на неща, които би му харесали, пращам на майка му да погледне и да ми каже иска ли нещо. Нищо не искал, бебешки му били и се започва разговор за дрехите и обувките, кое какво от къде да се взима. При което в хода на разговора нашата почва с претенциите какво сме му били купували, че били грозни маратонките му и ако сме нямали с какво да му пазаруваме, да сме й кажели да прати. Казах й изобщо да не я зачеква тази тема за парите, защото ще се скараме, тя издръжката не си праща в цял размер и срокове, за шините на малкия 100 лв с клизма ги даде, просто да не отиваме там. И пак откачи. Какви съм ги говорела, кога не била пращала, нямала тя била уговорки за суми и срокове. Казах й да си погледне кореспонденцията и че освен това пазя всички бележки от преводите, да не ме кара сега да й вадя кога какво е пращала. Леле майко настана, не реагира добре, като я хванат в лъжа, а изглежда си и мислеше, че мъжът ми не ми казва какво що прави Simple Smile Нямало вече да има суми и срокове, когато можела каквото можела щяла да праща, в Лондон не било като тука, всичко било далече и т.н. глупости от рода.

При което в прав текст й казах, че каквото са правили докато са били семейство, идеята, че мъжът ми е длъжен да има винаги пари и да дава и прочее, си е било за тогава. Че не може да продължава да се държи, все едно са си заедно, а мен и мъжът й ни няма и не трябва да се съобразяват с нас. Че половинката ми си има отдавна ново семейство и в допирните точки на двете домакинства - детето и свързаните с него неща, гледане, издръжка и т.н. - трябва да прояви малко уважение и да се съобразява, да се регламентират някои неща и да се спазват. Тук вече тотално превъртя. Абе да не съм я занимавала, тя щяла да се оправя с мъжа ми, брутално избухване.

Изглежда, че половинката ми ще вземе да се окаже най-оспорваният мъжки полов орган в БГ много скоро 🤣🤣🤣. Не е взет статута, тя - а не "ние", както беше до скоро - може би щяла да се връща и т.н., да не ви отегчавам и с други подробности, някои детайли от последните месеци се напаснаха. Изглежда нашата ще се прибира принудително, без половинката си и си прави някакви сметки. Не е тайна, че между мен и мъжа ми има проблеми само заради детето, които неговото присъствие ще задълбочи, включително до потенциална раздяла, и нашата ще си го ползва за маша докато не се стигне до подобна развръзка Simple Smile Това неистово желание да се отърват от мен на всяка цена, омразата на малкия, настройването му преди време от бабите, че заради мен са се разделили и пак ще се съберат ако ме няма, в комплект с нейната пасивност в опровергаването на подобни твърдения ... Изглежда целта на схемата през цялото време е била да има спасителен пояс като се върне. Ако мен ме няма, ще му се поумилква, да си простят "в името на щастието на детето" и т.н. и току виж го излъгала да се съберат отново.

Изобщо, к..ска работа :

Очевадно противоречието е в самата авторка, която игнорира решението на родителите. Но настоява тя да реши съдбата на чуждо  дете .   Защо искаш бащата да не плаща издръжка , нали бизнеса е печеливш ?

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 01:20 от Viviana91

# 4 736
Даскалка , дали детето ми е присъдено или не - реално няма практическо значение. Аз, така да се каже, по случайност се ожених. Никога не съм държала на брак. Имам много приятели и познати, разделени без брак и не са минавали през съд за родителски права.
Има ли дете, то не е временно в живота на родителя и нов партньор трябва да си прецени дали може да съжителства с него или не.

# 4 737
Докато при нас и дума не е ставало, че детето ще живее за постоянно с баща си. Ако беше така щях да изчакам да си уреди нещата и тогава да мисля за семейство с него.

Ами ето, сега родителите му взеха решение, че ще живее с баща си.

Нямате брак и семейство, та още можеш да си преосмисляш. Какъв е проблема?

# 4 738
  • Paris, France
Таф, с риск да отворим още една голяма кутия на Пандора, ODD е три вида, някои от тях се повлиявят от терапия, но има и процент, които не само, че не заглъхват с времето, но избиват и на много лоши работи. Най-"безобиден" е сензорният, но тук не е такъв случаят. Безобиден в смисъл неопасен за околните.

За да се разбере какъв е видът на ODDто трябва да има ODD. Такава диагноза не се поставя бързо, ако и да има признаци, защото, както ти писах, всичко може да отшуми с времето. Засега на това дете такава диагноза не е поставена. Ако може някога да застанеш пред английско училище да видиш как се млатят след часовете!

Taf, така всеки мъж, с който би се свързала оттук нататък знае, че ти имаш присъдено на теб дете, което отглеждаш при определени параметри. И вече може да си прецени дали да бъде с теб или не.

На бас, че след тази тема на ТафТаф и през ума няма да и мине да се свързва с мъж.

Как да си уреди нещата? Виждаш, че мъжът е пасивен, инертен и непукист. Доста мъже мислят със златния орган. Много бащи са точно като твоя златен. И такива си остават.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 01:35 от Nevena Virolan

# 4 739
Невена, аз си имам разширено семейство - лели, братовчеди, че и един син се мъдри в далечината. За какво ми е да го развалям с тясно такова, обичам да ми е широко около врата 🤣🤣🤣.

Общи условия

Активация на акаунт