Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 126 976
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 770
На Даскалка много й се иска да е на първо място в живота на този мъж, нейното бъдещо дете да измести първото, голямо съревнования. Тогава защо не си взе някой мъж без дете от предишна връзка? И тия дълбоки разсъждения колко бил зле българския манталител за гледане на детето и издигането му на пиедестал, пък те в чужбина на били такива... коя е тая чужбина да ни светшен, че ние в неведение ще си умрем, явно само с такива хора си общувала, с твоите въгледи. Масово на моите състуденти родителите им плащаха таксата за университета (частен е), да не говорим за каква приемственост става дума в строгите католически и еврейски семейства.
На ТЕБ ти се иска ПЪРВОТО дете да не получава внимание, всичко да бъде към теб, но докато това дете е на този свят, родителите му ще се мислят за него, а ти ако ще и на челна стойка да застанеш, пак ще си персона нон грата, не едно, ами и пет деца да родиш, никога твоите няма да изместят първородното. Да не говорим как по села и паланки, момчетата са по-важни за рода от дъщерите, така че ако мъжът ти не ти направи мъжко, още повече изпадаш от класациите. Да ги беше проверила тези неща преди да констатираш разминаванията в мирогледа.

# 4 771
512, колежке, цитирай докрая и чети внимателно.

За всеки родител, каквото и да е детето, му е всичко - или поне би трябвало. Но това не е така за всички останали извън дома и роднините му. Всеки ще го преценява и ще се отнася с него така, както е заслужил и както се отнася той самият с тях.

Любовта ти към чуждите бързичко ще се изпари като си намериш леглото омазано с екскременти, когато мъжът ти идва и те пита дали си направила еди какво си на детето му, което е тотална лъжа, когато същото това дете непрекъснато ти пожелава да умреш. Знаеш ли какво е да си ходиш из къщи по домашни задачи, а детето да седи на дивана и те следи с поглед, пълен с най-неистова омраза? Не знаеш. Така че по-леко с любовта.

# 4 772
Любовта ти към чуждите бързичко ще се изпари като си намериш леглото омазано с екскременти,

Случката с лай*ата бих я приела с чувство за хумор. Много бих се смяла сигурно и ще е повод за бъдещи бъзици.
Но ти понеже водиш война, си я приела като терористична атака. Smiley

# 4 773
Не знам защо ме определяш като "колежка"? Ако си учителка, то аз не съм. Просто съм по-възрастна от теб, по различна в мисленето си. Всичко написано от мен съм го научила от живота.

И по-нагоре ме попита дали моето дете е искало да умра. Нарочно не отговорих. Но сега ще попитам - това дете от първият си ден, от първата си среща с теб ли те гледа с омраза? Тези екстременти - кога бяха във времето? Преди или след като го изрита в друга стая и го отдели от баща му?

# 4 774
А защо мислиш, че много хора бягат от партньор с деца? Защото са предубедени селяни ли?
Защо мислиш толкова хора казват, че е трудно да приемеш дете в семейството си? Защото са прости ли? Защото не са си сложили "картите на масата" или нямат пари ли?
Не, визират се точно такива трудности. Дали ще е мазане с екстременти или някакви други ексцесии, но не, не става въпрос за един 3 минутен разговор кат по филмите и воала. Става въпрос за ежеминутна работа, години наред. Целенасочена, системна, бавна, отговорна
Като нямаш желание, ок. Казала си си. Днес мъжът ти ще те уведоми за решенията. И да се надяваме че всичко ще се развие ок за теб.
Ти си намразила детето и ти е чуждо. Ми кажи си го простичко на мъжа ти и да се знае. По-добре край на агонията, отколкото агония без край.

Между другото при случката с лайната и с колата омазани дрехи от майка му, бих ги връчила на мъжът ми да ги почисти. Даже съм правила така при други проблеми, не точно такива. Има повече ефект от каквито и да е думи.

# 4 775
На Даскалка много й се иска да е на първо място в живота на този мъж, нейното бъдещо дете да измести първото, голямо съревнования. Тогава защо не си взе някой мъж без дете от предишна връзка? И тия дълбоки разсъждения колко бил зле българския манталител за гледане на детето и издигането му на пиедестал, пък те в чужбина на били такива... коя е тая чужбина да ни светшен, че ние в неведение ще си умрем, явно само с такива хора си общувала, с твоите въгледи. Масово на моите състуденти родителите им плащаха таксата за университета (частен е), да не говорим за каква приемственост става дума в строгите католически и еврейски семейства.
На ТЕБ ти се иска ПЪРВОТО дете да не получава внимание, всичко да бъде към теб, но докато това дете е на този свят, родителите му ще се мислят за него, а ти ако ще и на челна стойка да застанеш, пак ще си персона нон грата, не едно, ами и пет деца да родиш, никога твоите няма да изместят първородното. Да не говорим как по села и паланки, момчетата са по-важни за рода от дъщерите, така че ако мъжът ти не ти направи мъжко, още повече изпадаш от класациите. Да ги беше проверила тези неща преди да констатираш разминаванията в мирогледа.

Николета, мъжът ми изобщо не е "участвал" докато бившата е носела детето им. Жените са се оправяли. За вещите на малкото, за подготовка, за всичко. Баща е, а няма елементарна представа от нищо, все едно, че не е имало бебе в дома му.

С мен избираше мебели, говорехме как ще обзаведем стаята, мечтаеше ако са момчета какво ще прави с тях ...

Недей така с баданарката

# 4 776
Даскалке, хем очакваш от него на две работи да ходи, без значение, че не му остава време да присъства в семейството, но сакън да не му намалее дохода или да не ти разработи инвестициите, хем изискваш да е до детето си. Изключително непрактична си. Да не кажа, че не показваш способност правилно да оценяш хора и ситуации. Хем заради отдадеността му на хоби-работата те е впечатлил иси го взела, хем да увеличава парите ти, хем да гледа детето... Що не си взе мъж-домакиня, а ти да печелиш пари?
Хем сърби, хем боли, му казват на това.

# 4 777
мъжът ми изобщо не е "участвал" докато бившата е носела детето им. ... все едно, че не е имало бебе в дома му.

С мен избираше мебели, говорехме как ще обзаведем стаята, мечтаеше ако са момчета какво ще прави с тях ...

Много ти се иска детето да е никое за мъжа ти и Нероден Петко да го измести в класацията. Обаче, мъжът ти хем не е участвал при първото си дете, хем не иска да се раздели с него, докато с теб би се разделил и то точно заради това дете.

# 4 778

Николета, мъжът ми изобщо не е "участвал" докато бившата е носела детето им. Жените са се оправяли. За вещите на малкото, за подготовка, за всичко. Баща е, а няма елементарна представа от нищо, все едно, че не е имало бебе в дома му.

Недей така с баданарката
Разбирам какво искаш да ми кажеш, искам просто да ти обясня, че закупуването на някакви вещи и участието в битовизми, не те прави добър и обичащ родител. Аз също сама съм къпала дъщеря ми всяка Божа вечер, това означава ли, че мъжът ми/баща й не я обожава? Като му кажи “тати” и се разтапя. Това е, което в ценно в живота, а не колко наакани памперса е сменил.

# 4 779
  • ЯМБОЛ
                      Тя брои детото за "съквартирант",много показателно.Дали помятането не е ескалирало омразата към единственото засега дете на мъжа?
                      Те двамцата са лицемери един към друг,че ще искаме отношение към дете ли???Никакъв психолог няма да им реши проблемите.Докато те сами не си дадат сметка кой какво иска очи в очи.За откровен разговор не се иска профисионална помощ,а характер.

# 4 780

За всеки родител, каквото и да е детето, му е всичко - или поне би трябвало. Но това не е така за всички останали извън дома и роднините му. Всеки ще го преценява и ще се отнася с него така, както е заслужил и както се отнася той самият с тях.

Любовта ти към чуждите бързичко ще се изпари като си намериш леглото омазано с екскременти, когато мъжът ти идва и те пита дали си направила еди какво си на детето му, което е тотална лъжа, когато същото това дете непрекъснато ти пожелава да умреш. Знаеш ли какво е да си ходиш из къщи по домашни задачи, а детето да седи на дивана и те следи с поглед, пълен с най-неистова омраза? Не знаеш. Така че по-леко с любовта.

И след като за всеки родител детето му е всичко!!! Защо очакваш мъжът ти да изгони сина си и да остане с теб?!
По-голямо противоречие от това има ли в темата?
Ако след време когато вече имаш свое дете се събереш с друг мъж, който също като теб сега, иска да се оттърве от него както ще направиш?
Много двоен аршин вадиш...
Уж не трябвало родителя да се заробва заради децата, пък после били всичко. Последно? Логика, нещо?

# 4 781
Скрит текст:

И след като за всеки родител детето му е всичко!!! Защо очакваш мъжът ти да изгони сина си и да остане с теб?!
По-голямо противоречие от това има ли в темата?
Ако след време когато вече имаш свое дете се събереш с друг мъж, който също като теб сега, иска да се оттърве от него както ще направиш?
Много двоен аршин вадиш...
Уж не трябвало родителя да се заробва заради децата, пък после били всичко. Последно? Логика, нещо?
Има логика, разбира се. Даскалка е номер 1 . Само каквото й се иска, е логично.  Joy но тази логика не важи за останалия свят според Даскалка.

# 4 782
А тия неща, дето бащата мечтаел да ги прави с децата, ако били момчета, защо не ги прави със съществуващото вече дете?

Знам, че няма да има отговор, но да питам, все пак. 

# 4 783
  • ЯМБОЛ
А ако бяха момичета???

# 4 784
  • При семейството си

А с какъв поглед да те гледа това дете, как да ти се противопостави на психологическия тормоз, който му налагаш. Ти си от най-опасните. За няколко седмици и две теми, успя да фрустрираш зрели и опитни индивиди, които само те четат. А това дете тормозиш от първия миг, в който сте заедно. Другите му роднини, може и да са прости, но не са опасни, защото ще викнат, ще се скарат, ще ти изхвърлят дрехите, ще ти изпратят „магия“, ще искат „да умреш“, но на подобно поведение всеки знае как и може да се противопостави. А ти глас не си повишила, с най-милия тон му нареждаш: „К…., моля те“ и въпреки това/точно заради това го изкарваш извън кожата му. Детето те следяло с поглед, ти го дебнеш с телефона за запис, то създавало интриги, лъжело и манипулирало и ти седиш насреща му, записвайки го, мълчиш, умело водиш развитието на конфликта. Прикриваш цялата ти умела манипулация/тормоз зад „възпитание на детето“, като за допълнително оправдание му поставяш и диагнози.

Общи условия

Активация на акаунт