Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 220
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 815
  • Куциндрел
И ако си мисли Даскалка, че като каже: "Детето трябва да се държи така и така!" и веднага нещата ще станат както ги иска, жестоко се лъже. Ще бъде още по - страшно.
Просто искам да видя как тя казва - "това и така ще се прави и ще се държиш" и детето започва да изпълнява всичко веднага. Grinning

# 4 816
И на мен ще ми бъде интересно да видя как реагират детето, психоложката и околните, когато му каже "ти нямаш право да не ме приемеш, щом си приел приятеля на майка си".

# 4 817
Съгласна съм с Хепи, именно защото имам наблюдения от баща ми. Майка му (баба ми) цял живот го е пренебрегвала за сметка на брат му, чичо ми за нея беше върхът на сладоледа, каквото и да направеше баща ми, никога не беше достатъчно добър и достатъчно добро за нея. И въпреки че баща ми знаеше всичко това, караха се, обиждаха се, той не даваше лоша дума да се каже за нея, и когато тя почина, той се срина психически и изпадна в депресия. Една психиатърка ни обясни, че за мъжете специално, майката заема изключително важно място в живота им, и преживяват много тежко, ако отношенията им не вървят.
С това искам да кажа, че ако ще майката да е най-големият боклук на всеселата, за момчето тя му е майка, и нищо не може да промени отношението му към нея. Особено, когато новото гадже се е намърдало в леглото на баща му, много ясно, че ще ревнува (аз бих се очудила ако не беше така). Кръвта вода не става, тая приказка не е измислена от нас.

# 4 818
Даскалка, ако и пред детето казваш, че си "искърско говедо", като какво животно да те нарисува освен като крава?

# 4 819
Аз много  рядко пиша в тази епична тема, но чета уж всичко. Явно обаче съм пропуснала за "К...., миличък, моля те, не така....недей, нищо, че аз точно това целя..."

Та въпросът ми е - какво замества многоточието след "К". Ако не е цензурно поне дайте жокер  Sunglasses.

Предварително се извинявам, че отклонявам вниманието ви от текущите разисквания.

# 4 820
  • София

Просто искам да видя как тя казва - "това и така ще се прави и ще се държиш" и детето започва да изпълнява всичко веднага. Grinning

Няма как да "видиш" толкова много неща, защото тя има едно основно условие- никаква физическа агресия.
Написа го още в началото на темата, потвърди го, когато разбра, че бащата и майката са се споразумели зад гърба ѝ, да я ощастливят с отглеждането му още поне 5 години.
За останалите неща, твърдо е поставила условие на мъжа си- да си влезе в ролята и да ползва, и моркова, и тоягата.

# 4 821
Така, след днешната сесия.

Мъжът ми обяснява своята пасивност с това, че малкият просто си е такъв и едва ли не възпитание нищо няма да промени. Казва, че е точно като майка му (съгласна) и като 600-лв бабата (не знам, не съм живяла с нея), с които цял живот говори и промяна няма. Бившата тъща се държала точно като малкия (по повод заяжданията), многократно го е провокирала за скандали, случвало се е включително да излиза от стаята, а тя да го следва и да скача като петле в лицето му да се разправя и т.н. Цитирам, "Знам го, че не е стока, но не мога и аз да го изоставя". Изобщо не го интересува за ученето, като не пипвал да ходел в селскостопанския поне да вземел книжка. Едва ли не, какво да се напъвам да го възпитавам и да искам да се развива, толкова си може, да го избутаме там да порасне, пък каквото ще да става.

Психоложката му каза, че не е коректно да сравнява възрастните с детето и че дори да носи техни черти на характера, това не означава, че възпитанието не може да му повлияе. При което получи отговор, че ето, Даскалка колко се старала и т.н. и пак нищо, не ще да прави някакви неща и това си е. Нямало какво да се мъча повече, да го оставяме там "да рупа" и това е.

При което последва отново съвсем резонният въпрос какво става при следващия цирк, при следваща обида, интрига и т.н, как да процедирам като съм сама, да се изтрепваме взаимно ли? Щял да се опита да го постресне и постегне, да ме бил оставел на мира, да не се стига пак до ексцесии. Предстои "да разпишем" какво що за различните ситуации, защото в нещата, които малкият прави има повтарящи се модели на стартиране и водене на конфликт.

Работата по наше дете ще започне пак и съм предупредила, че не желая да ме занимават с периода на пренастройка като миналата година и да си намира решение на всичко, той ще ходи да пазарува за училище, той да се оправя.

В сряда, 31ви, му е крайния срок за нещо, тогава ще видим вече окончателно.

Междувременно снощи е разбрал от съседските деца, на които малкият бил писал по фейса, че си идват на 2ри. Нито майката е свела това до негово знание, нито детето. Ще останат при бабата за време неясно никому и майката му е писала, че иска да разговаря с него. Моя лична прогноза, ще пазарят детето да си остане при бабата след заминаването й. Ще видим.

# 4 822
Вивиана, защо си противоречите така?

Значи, аз не мога да й кажа да си вземе детето в Англия, както го лъже 4 пъти, а тя може да реши, че ще й го гледам аз още 5 години най-малко 🤣🤣🤣.

Това, че мъжът ми живее тук изобщо пък не е аргумент, защото такова решение за това с кой да живее детето може да взима самостоятелно единствено и само тогава, когато живее САМ. В противен случай, без значение дали ще живее с родителите си, мен, друга жена, ще трябва да се съобразява. Очевидно е, не разбирам защо се правите, че не е така.

След като той няма право да взима такова решение, понеже, нали, не живее сам, защо не му посочи вратата до изясняване на обстоятелствата, аджеба, кое семейство е по-важно, ти и на мъжа ти, или той със сина си? Ей така, да си преосмисли човекът приоритетите, но не докато го обгрижваш, а сам със сина си да остане.
И още един въпрос, Даскалке. Щеше ли да се преместиш в прованса със златния и да се набухаш инвеститор в бизнес, ако знаеше от самото начало, че детето му върви комплект с него, независимо от всичко?

Даскалка, би ли отговорила на горните въпроси, вместо да разтягаш едни и същи локумени клишета за не знам кой път?

# 4 823
  • София
"...Даскалка не е виновна, че майка му си е била камшика."
Не търся виновни. И не соча с пръст - ТИ си виновен.
Аз търся причините, за да не се повтори ситуацията при следващия път. А следващ път ще има. Като се върне детето от Лондон.
Причината са лъжите на майката и шикалкавенето на бащата. И да, ситуацията ще се повтори и затова предложих да се говори пред детето, и то двамата родители.

# 4 824
Най-добре оставете детето при бабата и се успокой. Прежали парите, след време ще изкарвате повече, няма да ви натежи разхода, а детето ще си е щастливо

# 4 825
Дано на никого не му хрумва, че на детето трябва да се каже: " Майка ти те лъже."
Ако въобще на някого му пука за това дете, няма да го поднесе по този начин.

# 4 826
Съгласна съм с Хепи, именно защото имам наблюдения от баща ми. Майка му (баба ми) цял живот го е пренебрегвала за сметка на брат му, чичо ми за нея беше върхът на сладоледа, каквото и да направеше баща ми, никога не беше достатъчно добър и достатъчно добро за нея. И въпреки че баща ми знаеше всичко това, караха се, обиждаха се, той не даваше лоша дума да се каже за нея, и когато тя почина, той се срина психически и изпадна в депресия. Една психиатърка ни обясни, че за мъжете специално, майката заема изключително важно място в живота им, и преживяват много тежко, ако отношенията им не вървят.
С това искам да кажа, че ако ще майката да е най-големият боклук на всеселата, за момчето тя му е майка, и нищо не може да промени отношението му към нея. Особено, когато новото гадже се е намърдало в леглото на баща му, много ясно, че ще ревнува (аз бих се очудила ако не беше така). Кръвта вода не става, тая приказка не е измислена от нас.

И като го знаеш това, защо жива ме оглозга, че съм искала да ходи при майка си 🤣🤣🤣.

Разбира се, че е егоистично, грам грижа за него няма в това ми искане Wink

# 4 827
  • Куциндрел

Няма как да "видиш" толкова много неща, защото тя има едно основно условие- никаква физическа агресия.
Не знам каква физическа агресия намеси след като аз имам предвид детето започва да изпълнява всичко без съпротива.

# 4 828
Най-добре оставете детето при бабата и се успокой. Прежали парите, след време ще изкарвате повече, няма да ви натежи разхода, а детето ще си е щастливо

Хепи, от мъжа ми зависи това. И бас хващам, че ще запъне.

# 4 829
Ще останат при бабата за време неясно никому и майката му е писала, че иска да разговаря с него. Моя лична прогноза, ще пазарят детето да си остане при бабата след заминаването й. Ще видим.

А дано ти се сбъднат прогнозите тоя път.

Този мъж наистина за нищо не става, ама със здраве да си го ползваш.

Общи условия

Активация на акаунт