Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 248
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 830
Даскалке, ако бащата наистина е  казал, че 9 годишното му дете не е стока - заслужавате се, един за друг сте, в целия свят няма да намериш по-подходящ за теб Grinning Да си го ползваш със здраве. Ти заслужаваш Grinning

# 4 831
  • София
Най-добре оставете детето при бабата и се успокой. Прежали парите, след време ще изкарвате повече, няма да ви натежи разхода, а детето ще си е щастливо

Това ще е добре в началото, а после ще настане пак ад. И ще хукнат с магиите, и с манипулациите, за да го пробутат пак на Даскалка.
EmmaT, кой ти повреди така душичката, та само обвивка на човек остави?

# 4 832
  • Куциндрел
Значи бащата си е ОК с детето и не му се занимава с възпитанието му. Иска да си живее с Дасклаката както до сега. И пак се започва драмата - какво да прави Дасклаката? Да го гони ли, да го гледа ли, ама защо трябва да го гледа при положение, че и доведеното дете ще е там? Зацикли се драмата.Joy

# 4 833
Най-добре оставете детето при бабата и се успокой. Прежали парите, след време ще изкарвате повече, няма да ви натежи разхода, а детето ще си е щастливо

Това ще е добре в началото, а после ще настане пак ад. И ще хукнат с магиите, и с манипулациите, за да го пробутат пак на Даскалка.

Което вероятно ще е и аргумента на мъжа ми да не иска да е там, защото така или иначе пак ще почнат да го викат в училище, да ходи дотам да му говори и т.н.

# 4 834
Изобщо не се предполага, че мъжът ми може да си е извадил някакви изводи и да иска да прави нещата различно със следващото дете.
Ох, гений, ако мъжът ти си беше извадил някакви изводи, той вече щеше да се държи различно с детето си.

# 4 835
  • Куциндрел
Общо взето няма никакво решение:
напред - не можем, назад - не бива, мърдаме встрани.

Завесата може вече да се спусне. Sunglasses

# 4 836
И аз мисля, че темата е вече за заключване.
Разбраха се всички гледни точки, няма какво повече да се каже.

# 4 837
Изобщо не се предполага, че мъжът ми може да си е извадил някакви изводи и да иска да прави нещата различно със следващото дете.
Ох, гений, ако мъжът ти си беше извадил някакви изводи, той вече щеше да се държи различно с детето си.

С коя машина на времето, Уиш? Детето е вече близо десетгодишно, няма как да почва отначало за някои неща, може само да работи за бъдещето, ако иска. Но не иска. Такъв си бил. Еми ... хубаво. Нека срива още.

# 4 838
Добре, аз пак да питам
Защо бе жена си се напънала да раждаш от този човек. Та той е абсолютно мекотело. Незаинтересован, оставил се на течението. Определя си детето че не е стока, ама го е оставил да прави каквото си иска. И ти ще ражда от такъв. И си мислиш че ще се промени. 7 към вашето дете ще е същият. Ще бъдеш "самотен" родител, макар и с мъж до се е си. Детето ти ще усеща липса на баща при наличен такъв.

# 4 839
  • Paris, France
Не знам дали го вярвате това
Моята майка е с ЛР, никога не ме е гледала, и въпреки това до една късна възраст, може би до пубертета, аз си исках да си живея с нея и си я обичах
И да го набие майка му, и да го излъже сто пъти, и Даскалка да му носи хайвер и шампанско в леглото- това няма да се промени
Не знам нужно ли е да го пиша, мислех, че е всеизвестен факт
Тоест вариант детето ПРОУМЯВА след някакъв РАЗГОВОР, че Даскалка се грижи за него, иска най-доброто за него и го обича, а майка му- не, след което се кротва и заживяват в Холмарк идилия. Ми не е реалистичен. Дори и да е достатъчно голям и разумен да проумее логиката на тези думи, емоционално няма да го приеме.

Много добре направи, че го написа. Да, така е. Никакъв разговор не променя чувства.

EmmaT, кой ти повреди така душичката, та само обвивка на човек остави?

Какъв ад? Ако успее да се отърве от детето няма как да и го върнат. Те никога не са и го пробутвали, а тя сама го е поискала при тях. Освен ако не смяташ, че магиите действат.

Нищо повредено не виждам в душичката на ЕммаТ. и се подписвам с две ръце под:

Даскалке, ако бащата наистина е  казал, че 9 годишното му дете не е стока - заслужавате се, един за друг сте, в целия свят няма да намериш по-подходящ за теб Grinning Да си го ползваш със здраве. Ти заслужаваш Grinning

# 4 840
  • ЯМБОЛ
    Не е странен израза-работата по правене на бебе започва?!Или и това е в безнес плана???

# 4 841
Та въпросът ми е - какво замества многоточието след "К".
Името на момчето започва с К. Многоточието е, за да не изпляскваме името на детето, нищо че Даскалка вече го направи.

# 4 842
А какъв ли екшън ще настане, ако майката иска да се върне при мъжа си?
И затова да е "тайнствения разговор"?
Правилно ли съм разбрала, че майка и син се връщат месец по-рано?
Та, явно детето и там е показало рогца, а пастрока бързо-бързо ги е прогонил....  Smiley  Дано не е завинаги, че ей тогаз ще й се стъжни на Даскалка....с бившата наоколо.

# 4 843
  • София
Казва, че е точно като майка му (съгласна) и като 600-лв бабата (не знам, не съм живяла с нея), с които цял живот говори и промяна няма...Цитирам, "Знам го, че не е стока, но не мога и аз да го изоставя".....
Психоложката му каза, че не е коректно да сравнява  При което получи отговор, че ето, Даскалка колко се старала и т.н. и пак нищо, не ще да прави някакви неща и това си е. Нямало какво да се мъча повече, да го оставяме там "да рупа" и това е.
При което последва отново съвсем резонният въпрос какво става при следващия цирк, при следваща обида, интрига и т.н, как да процедирам като съм сама, да се изтрепваме взаимно ли? Щял да се опита да го постресне и постегне, да ме бил оставел на мира, да не се стига пак до ексцесии...  
Ще останат при бабата за време неясно никому и майката му е писала, че иска да разговаря с него. Моя лична прогноза, ще пазарят детето да си остане при бабата след заминаването й. Ще видим.
Офтопик: Доста съвпада с някои изказвания на ММ, обаче при нас има бонус - аз съм лошата, на която детето приличало и затова нямам право да го стягам. Joy Joy

# 4 844
Цитирам, "Знам го, че не е стока, но не мога и аз да го изоставя".
Много ясно. И това няма да се промени.

Общи условия

Активация на акаунт