Развитие по темата "Съвет как да накарам майката на доведения ми син..."

• 127 178
  • 5 227
  •   1
Отговори
# 4 875
За първи път истински се ядосах, четейки тази тема. Искам някой да кастрира този плужек, за да не може да прави повече деца. А след това му пожелавам сина му, бъдещия селскостопански работник, да го смила от бой ката ден.

На бащата вече му се връща.

Бащата, който обяснява как лошите черти са все от майката и нейното семейство и как 9 годишното му дете не е стока, напълно си заслужава живота на амеба, който води. Ако е истина написаното от даскалката, че там достоверността е силно под въпрос.

# 4 876
  • София
Аз се притеснявам, че психопатката е способна на крайности, за да се получи това, което си е наумила. Бог да го пази детето.

Точно ти ли си позволяваш да наричаш "психопатка" авторката?
Защо не си препрочетеш писанията в различните теми- където квалифицираш мъжа си, че да видиш що е то психопатия? Mr. Green

# 4 877
  • Куциндрел
От написаното става ясно, че всъщност детето е попило някакви лоши черти и поведение от баба си и майка си.
От семейството със СОПа. Joy Joy

# 4 878
И моята баба си имаше номер (майката на баща ми). Когато не стане на нейната, почва да плаче. Първо свиваше устни, след това уж се разреваваше....виждала съм я да го прилага пред баща ми, а роднини са ми разказвали, че го е прилагала и пред дядо ми. Сработваше в много голям процент от случаите. В резултат, нейната дъщеря се държеше по същия начин. Това са усвоени механизми за въздействие, реакция......
Смятам, че в случая с детето на мъжа на Даскалка, нещата стоят по същия начин.

От написаното става ясно, че всъщност детето е попило някакви лоши черти и поведение от баба си и майка си.

# 4 879

Защо не си препрочетеш писанията в различните теми- където квалифицираш мъжа си, че да видиш що е то психопатия? Mr. Green
Бъркаш потребителката. Извиненията се приемат. Wink

# 4 880
  • София

Бъркаш потребителката. Извиненията се приемат. Wink

Нищо не бъркам, само се питам, ако някоя съфорумка беше обиждана така от авторката, дали темата щеше да си набъбва необезспокоявана?
Дали и ти нямаше да опищиш орталъка? newsm78

# 4 881
И моята баба си имаше номер (майката на баща ми). Когато не стане на нейната, почва да плаче. Първо свиваше устни, след това уж се разреваваше....виждала съм я да го прилага пред баща ми, а роднини са ми разказвали, че го е прилагала и пред дядо ми. Сработваше в много голям процент от случаите. В резултат, нейната дъщеря се държеше по същия начин. Това са усвоени механизми за въздействие, реакция......

Така е, често децата копират. Затова детето в този казус проявява агресия по подобие на авторката. Копира от всички около него, не че има и един читав.

Иначе тези модели могат да се изкоренят, баща ти и ти сте пример за това. Обаче трябва доста по-голям потенциал да има родителят от демонстрираното от "бащата", който в този случай е кръгла нула.

# 4 882

Нищо не бъркам, само се питам, ако някоя съфорумка беше обиждана така от авторката, дали темата щеше да си набъбва необезспокоявана?
Дали и ти нямаше да опищиш орталъка? newsm78
Напротив, пак казвам - бъркаш ме с някоя друга.
Колкото до "психопатка", аз лично не го приемам като обида, тъй като произлиза от научния термин "психопатия" - вид заболяване. Все едно някой, който има склероза да се обиди, че го наричаш склеротик.
Ако Даскалка се чувства обидена, нека приеме искрените ми извинения, повече няма да я наричам така.
Доволна ли сте адв. Абсурт?

# 4 883

Така е, често децата копират. Затова детето в този казус проявява агресия по подобие на авторката.

Иначе тези модели могат да се изкоренят, баща ти и ти сте пример за това. Обаче трябва доста по-голям потенциал да има родителят от демонстрираното от "бащата", който в този случай е кръгла нула.

Има много механизми, които сме усвоили от родителите си, без дори да си даваме сметка за това. Аз например, отскоро се забелязвам, че понякога реагирам точно като майка си в дадени ситуации, като ползвам нейните способи да се наложа.
Обаче, нямам никаква представа, как бих могла да се отуча, тъй като "ми идва отвътре", както се казва.

# 4 884
Даскалка, не ти остават много полезни ходове в тази ситуация.
Бащата очевидно не иска, а и не може според мен да поеме ролята на родител – първо, той е изпуснал момента да бъде и стане авторитетна фигура в света на детето. Той е липсвал първите му 7 години, което за момчета е решаващо. Второ, дори и привидно да я приеме, траповете са огромни и не виждам как ще навакса в общуването с едно вече голямо момче, което е точно преди пубертет. Освен травмата му по изоставянето от майката, което би било проблем, в което и семейство да попадне, с теб, с друга жена или при някоя от бабите.
Много от дамите се учудват защо детето бабите така са го гледали, защо е такова, като да не сте виждали колко малоумни хора има около вас, а те както знаем, също имат деца, роднини, близки и нямат абсолютно никакъв проблем, че са такива. Демек – малоумните хора създават и малоумни модели, които за жалост се попиват от децата подсъзнателно.

Не виждам нищо странно в ника Даскалка, жената е учителка (била, то няма бивши учители).

Защо смятате, че тя не е наясно, че ако имат дете, основната тежест ще падне при възпитанието му върху нея? Наясно е, но няма проблем с това. И мен лично не ме учудва.

# 4 885
Да, а баща му къде е бил като го е правил? Да го беше поръчал като него. Даскалката нейните ги е поръчала перфектни.

# 4 886
  • София
За детето, което е живяло години в тази отровна семейна среда, е най-добре да бъде с роднини и близки, които могат да му създадат стабилна среда, да му дадат обич и усещане за сигурност. Много добре ще се чувства с която и да е от бабите, най-малкото няма да го клеветят и тормозят.
Колкото и бедно да го гледа бабата, дори пак да нямат пари за ток през зимата, по-добре с нея, отколкото на място, където го чакат да прави опит за самоубийство.
За теб явно е по-добре детето да се настройва да убие мащехата или поне да й носи магии за смърт. Така де, то да е живо, другите кучета ги яли.
Стабилна среда... при маргинали. Мда, стабилно ще пропуши  и пропие след още 2-3 години. Дядо по бащина линия май няма, бабата безсилна като всяка "истинска жена", покрай бившата тъща детето намразва и баща си и т.н. Ама важното е да е живо и здраво

# 4 887
Има много механизми, които сме усвоили от родителите си, без дори да си даваме сметка за това. Аз например, отскоро се забелязвам, че понякога реагирам точно като майка си в дадени ситуации, като ползвам нейните способи да се наложа.
Обаче, нямам никаква представа, как бих могла да се отуча, тъй като "ми идва отвътре", както се казва.

Не бих казала, че винаги е така. И който е имал родители с противоположни характери, ще ме разбере.
Важно е кой е авторитетът в семейството.
А когато няма такъв за детето, копира от всички, както във случая - агресията на авторката и незаинтересоваността на "бащата".

# 4 888
  • Куциндрел
Да, а баща му къде е бил като го е правил? Да го беше поръчал като него. Даскалката нейните ги е поръчала перфектни.
Спал е някъде, а сигурно ли е, че е му е на 100% баща? Joy

# 4 889
Агресията на авторката?
Агресорът е детето, майка му пасивно-агресивна, а бабата-маг косвено агресивна чрез изпращането на "късметчетата".

В тази тема колкото различни хора, толкова и различни прочита на една и съща ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт