По-бърз растеж на косата - Тема 10

• 142 741
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 105
Под маска за растеж имам предвид такава,която се слага в корените и престоява. Примерно на Тианде въпросната,за която говорех, е такава. Има и много други марки, разбира се, както и домашните. Вчера правих маска с домашно кисело мляко,мед,стимулантът на Икаров,ленено,сусамово и рициново масло,усещам си косата много жива Hug

# 106
  • София
При мен с добавките за коса (най-вече високи дози биотин) косата ми расте по-бързо, също и имам нова коса (знаете как хвърчат малките косъмчета). Проблемът при мен е, че на периоди пак се засилва косопада (което беше основната причина да пия добавки по-дълъг период, вече 3ти месец) и не знам какво да правя - и на дерматолог бях, пробвах шампоаните Виши и Анафаз, кръвни изследвания пусках...
Може ли да споделиш каква добавка взимаш. Мнение за тази https://sopharmacy.bg/biotin-1000mcg-za-kosa-koja-nokti-90caps.html
Точно този не съм пила (но доколкото знам са добра марка Natural factor's, техен съм пила вит. Д). Купувам си основно от марките от iherb, втора опаковка пия от Maxi hair-a, за съжаление влияе и на апетита, преди съм го пила при силен косопад 10тина дни и след това го спирах, сега обаче от месеци имам косопад и ме е страх направо да го спра (а и четох, че за максимален ефект трябва да се пият по 3 месеца подобни добавки).
Старая се редовно да пия също колаген.

От бг аптека съм пила тези: добавките за коса на GNC (често го пускат на 17лв) и тези от DM тяхната марка.

# 107
При мен с добавките за коса (най-вече високи дози биотин) косата ми расте по-бързо, също и имам нова коса (знаете как хвърчат малките косъмчета). Проблемът при мен е, че на периоди пак се засилва косопада (което беше основната причина да пия добавки по-дълъг период, вече 3ти месец) и не знам какво да правя - и на дерматолог бях, пробвах шампоаните Виши и Анафаз, кръвни изследвания пусках...
Може ли да споделиш каква добавка взимаш. Мнение за тази https://sopharmacy.bg/biotin-1000mcg-za-kosa-koja-nokti-90caps.html
Точно този не съм пила (но доколкото знам са добра марка Natural factor's, техен съм пила вит. Д). Купувам си основно от марките от iherb, втора опаковка пия от Maxi hair-a, за съжаление влияе и на апетита, преди съм го пила при силен косопад 10тина дни и след това го спирах, сега обаче от месеци имам косопад и ме е страх направо да го спра (а и четох, че за максимален ефект трябва да се пият по 3 месеца подобни добавки).
Старая се редовно да пия също колаген.

От бг аптека съм пила тези: добавките за коса на GNC (често го пускат на 17лв) и тези от DM тяхната марка.
Благодаря,сега си взех калмацин форте и като го свърша ще взема този.

# 108
Здравейте, интересува ме корена от репей. Говори се,че помагал за растежа на здрава и дълга коса. Някоя от ва пробвала ли го е и дали има ефетк?

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 16:21 от Не се сърди, човече

# 109
Аз пробвах с отвара от репей но е много ангажиращо.Вариш, цедиш и поливаш косата. Но сега мисля да пробвам с масло от Репей по обнадеждаващо ми се вижда.

# 110
А имаше ли ефект

# 111
Аз не видях за билките трябва мноооооого постоянство. Минах на варианта Шампоан и ампули Ревалид. Вече втори месец и наистина има ефект доста бебешка коса пораснала имам.

# 112
Аз бях пробвала рогаин или рогейн не знам точно как се произнася и имаше ефект, но не бях много постоянна накрая. А това с корена от репей ще пробвам да видя. За ампули и шампоани вече не се навивам много защото бях пробвала на керастас бяха 600 лв. после пробвах някакви други с плацента.
Косата ми беше под дупето и беше адски гъста един път я подстригах и от тогава много трудно постигам същата гъстота и дължина

# 113
  • Хасково
Здравейте, от миналата седмица започнах да ползвам кремчето за цъфтящи краища на лореал и ще споделя този месец дали има някакъв ефект, отделно за скалпа ползвам кокосово масло и мисля, че ми расте поне с милиметър повече от преди

# 114
Здравейте момичета.Извинявам се за дългият пост,имам проблем.Лятото направих кичури с блондор,всичко беше наред.Септември ходих за корените и поисках да "вкарат" още кичури и тогава вече косата се съсипа.От дълга къдрава до кръста стана суха заплетена до рамото.Веднага спрях изправянето, купих професионални маски на Лореал,Епруваж,пробвах терапия и с Арган,но ефекта е плачевен. Препоръчайте ми професионална маска и домашна маска, които да използвам. Косата, по-точно горният пласт е сух и заплетен. Никога повече няма да си направя кичури.Търся начин да "замаскирам" положението, докато израсте моята коса.Пия Биотин 1000мг, рибено масло, бирена мая.Благодаря ви предварително.

# 115
Здравейте момичета.Извинявам се за дългият пост,имам проблем.Лятото направих кичури с блондор,всичко беше наред.Септември ходих за корените и поисках да "вкарат" още кичури и тогава вече косата се съсипа.От дълга къдрава до кръста стана суха заплетена до рамото.Веднага спрях изправянето, купих професионални маски на Лореал,Епруваж,пробвах терапия и с Арган,но ефекта е плачевен. Препоръчайте ми професионална маска и домашна маска, които да използвам. Косата, по-точно горният пласт е сух и заплетен. Никога повече няма да си направя кичури.Търся начин да "замаскирам" положението, докато израсте моята коса.Пия Биотин 1000мг, рибено масло, бирена мая.Благодаря ви предварително.
Щом си с къдрава коса значи имаш нужда от повече хидратация. Най-важния продукт е Еластайзър екстрийм на Филип Кингсли. Слагаш на добре навлажнена коса обилно, слагаш шапка за баня и загряваш със сешоар 10 минути и седиш така поне 2-3 часа. После отмиваш с балансиран или леко протеинов шампоан (тези на които пише възстановяващ, против накъсване и т.н са с протеин, докато хидратиращия си е хидратация) и накрая слагаш силно хидратираща маска, нещо с много масла. Вземи си 1-2 ампули на Лалга за възстановяване от златна рибка, те много помагат. Добра термозащита задължително - термиците на Керастас са много добри! И накрая някакво олио финиш на суха коса.

# 116
Щом си с къдрава коса значи имаш нужда от повече хидратация. Най-важния продукт е Еластайзър екстрийм на Филип Кингсли. Слагаш на добре навлажнена коса обилно, слагаш шапка за баня и загряваш със сешоар 10 минути и седиш така поне 2-3 часа. После отмиваш с балансиран или леко протеинов шампоан (тези на които пише възстановяващ, против накъсване и т.н са с протеин, докато хидратиращия си е хидратация) и накрая слагаш силно хидратираща маска, нещо с много масла. Вземи си 1-2 ампули на Лалга за възстановяване от златна рибка, те много помагат. Добра термозащита задължително - термиците на Керастас са много добри! И накрая някакво олио финиш на суха коса.

Много благодаря! Ампула на Лалга взех предният месец, но като резултат от нея много коса ми опада, за това не поръчах повече. Ще пробвам това, което сте препоръчала. А нещо домашно, жълтък, кокосово,бадемово масло, рицин,зехтин, дали ще имат благотворен ефект?
Никога не съм правила домашни маски и не съм на ясно.

# 117
Домашни маски правя всяка седмица, няма да направят уау чудеса, но помагат. Рициновото масло много помага, смеси го с глицерин, бадемово и кокосово и нанеси обилно по дължините (на суха коса обаче) пак може да сложиш шапка и да загрееш със сешоар, стой поне 3 часа, може и да спиш така даже, най-добре ще е. От яйцето сигурно също има ефект, ама мирише кофти косата след него и трудно се отмива.

# 118

Само тази серия на Лореал не съм пробвала и още една за изглаждане. Съдържа глицерин и кокосово масло, дали е подходяща за хидратация?

# 119
Ани,Купи си Афоджи,двустъпковия,един протеинов шампоан,или балансиран с превес на протеин,един хидратиращ шампоан и една яко хидратираща маска,редувай на всяко миене протеин и хидратация и си решаваш проблема на първо време.Не ти трябват Лалги и тем подобни скъпотии,няма да ти свършат работа.За кичури,избелване и съсипване на коса питай мен,аз съм спец Grinning
С домашните маски внимавай,ползвай само масла,студени/горещи както ти душа иска.Яйцата и млякото са протеини,да не си натрошиш повече косата.

Общи условия

Активация на акаунт