По-бърз растеж на косата - Тема 10

• 142 816
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 150
Хммм, кое положение? Тя не е зле вече  Laughing, само суха стана напоследък. Къдравата коса е много чувствителна към външните промени заради грапавата структура на косъма.
Бюджетен мек хубав протеин е Напура С9
https://www.zlatnaribka.com/napura/vazstanovyavashti

С8 са хидратиращи

Балансираните маски също са добри, Макадамия не е лоша
https://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/nourishing-rep … na-do-platna-kosa

Олиото ми е фаворит за моята коса
https://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/olio-i-spreyov … h-moisture-125-ml

При изтощени, още повече  къдрави и сухи коси използването на дълго време еднотипни продукти не води до добри резултати. На Лакме имам само Био Арган маска, Лакме дропс и шампоан Диип Кеъ, но той си е откровен протеин.
Да обобщя, значи започвам с хидратация, редувам с протеин. След време нещо балансиращо например на Макадамиа, след това пак започнам хидратация, протеин?
Имах предвид,че казахте, че косата ви прилича на моята, а моята е в много лошо състояние.

# 151
Аз от всичко разбрах че трябва да се използват (редуват) различни продукти за косата за да не свиква и да няма обратен ефект

# 152
Toчно така - поне за мен това е разковничето - редуване на продукти.
Рабрах за "състоянието" на косата - преди 3-4 години беше трагично положението - кичури, дрогерийни продукти, които ползвах докато видя дъното и тогава купувах нов и дори тупирах от горе за обем  Embarassed. Докато от разкошна къдрава коса остана раздърпана шепа косичка едва до раменете.
А не бързай да се зареждаш наведнъж с всичко, пускат намаления в течение на времето, излизат нови марки и продукти  Simple Smile

# 153
Toчно така - поне за мен това е разковничето - редуване на продукти.
Рабрах за "състоянието" на косата - преди 3-4 години беше трагично положението - кичури, дрогерийни продукти, които ползвах докато видя дъното и тогава купувах нов и дори тупирах от горе за обем  Embarassed. Докато от разкошна къдрава коса остана раздърпана шепа косичка едва до раменете.
А не бързай да се зареждаш наведнъж с всичко, пускат намаления в течение на времето, излизат нови марки и продукти  Simple Smile
Едно не мога да разбера всичко ли трябва да редувам(шампоан,маска,крем за коса,кристали)

# 154
Ш и М предимно, но така или иначе жени с проблемни коси, решили да възстановят доброто състояние на косата, едва ли имат само по един продукт от категория.

# 155
До сега съм си мислила че е важно да залагаме на финишите кристали и тем подобни винаги съм имала по един Ш и Б и като свършат си купувам нови. Но сега ще си купя няколко и без това си мия косата на 7 дена веднъж 4 вида са ми достатъчни

# 156
По-назад препоръчахте баласираща серия на Макадамия. Тя е хидратираща и с протеин или греша? Може ли тази серия да се редува с друга само за хидратация?  Тези чисто протеиновите доста тежки идват като че ли 🤯

# 157
Макадамия, за която писах не е чиста хидратация, всъщност чисто хидратиращи продукти има много малко и не е цел да ги търсим, а да гледаме как се чувства косата и да можем да дадем нужното.
Хубав протеин никога не тежи, просто иска косата да е напоена, хидратирана преди и след него. Пак казвам - Терапист и Шу Ултимат Ресет заслужават всяка паричка, дадена за тях. Затова дадох и предложение за Напура С9 и С8, бюджетни и добри са. Но не купувайте много неща наведнъж, дайте думата на косата и ѝ давайте, каквото иска.
Аз просто видях една много изсушена коса и затова се включих, чакам обратна връзка да видим дали съм била права, успех.

# 158
Искам да попитам и това. Сега ще ползвам на Ланза хидратацията, след време ще пробвам зелената на Лакме. Въпроса е с каква протеинова маска да редувам, може ли с Макадамия балансираната или трябва да е чист протеин , например като С-9? На Лореал има серия с кератин за изглаждане, не е скъпа, дали ще свърши работа?
Ще прикача снимки на двете маски, между които се колебая. С коя от двете е по-подходящо да се редува хидратацията?
Утре ще кача снимка на косата след продуктите за хидратация.
След еластисайзера , като измия с шампоан, каква маска трябва да се сложи, хидратация, баланс или протеин?
Искам да си обобщя нещата, че станаха доста.

Последна редакция: вт, 14 яну 2020, 22:52 от Ani Peneva

# 159
Зависи с какъв шампоан подходиш, може да сложиш няколко маски, но завършващата маска трябва да бъде хидратираща, за да имаш хубав вид на косата и да има смисъл от цялата история.
Като цяло няма да намериш много фенове на лакме, аз не съм ползвала нищо тяхно. Марокан си е друга работа, но и разликата в цената не е малка.

# 160
Какво им е на Лакме? В момента съм с хидратиращата им серия био арган (шампоан,маска и олио) и нямам никакви забележки, много ми харесват продуктите

# 161
Christina нищо им няма, щом на теб са ти добре, това в най- важно. Аз също харесвам Био арган и Repair за суха коса. И си ги поддържам налични.
Друго не съм ползвала на Лакме

# 162
Здравейте! Да споделя резултатите. Преди малко измих косата с шампоан Балеа, маската е хидратираща на Ланза и вече на подсушена с кърпа коса олио Макадамиа. Резултата е отчайващ, косата изглежда зле, по- зле и от преди,разхвърчана, няма форма. Не знам какво да правя вече. От първия път няма как да станат чудеса, но поне малко промяна очаквах.Остава ми да пробвам и с балансираната маска на Макадамия и ако пак не стане ще трябва да отрежа косата 😭 Прилагам снимка, косата е измита преди няма и час.

# 163
От снимката не изглежда толкова зле! Дай шанс на продуктите, понякога отнема 3-4 седмици докато се види някакъв ефект. Шампоана на Балеа малко не ми звучи на място в цялата картинка.

При мен косата в първия ден на измиването също изглежда зле, на следващия ден обаче става гладка и мека, както си трябва.

# 164
Ами трябват повече финиши, писах и преди. Задължително кремообразен и после масло.
Не си писала дали си загряла маската и стояла под шапка. И дълго време няма да има много видим резултат, все пак ти си решаваш дали да режеш - тя не е много оформена и сега, но определено такава коса иска стилизиране с кремове.
Правят се и пре-уош терапии с масла, маски или еластизайзер, може да смесват и 2 маски след шампониране, но непременно се загрява и седи поне половин час, резултати ... когато, тогава.

Общи условия

Активация на акаунт