По-бърз растеж на косата - Тема 10

• 142 792
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 135
Почти същата цена и много по-висок клас е Ланза

https://www.zlatnaribka.com/maski-za-kosa/maski-za-suha-kosa/int … -moisture-moi-moi

А какъв всъщност е проблемът с аргана?

Няколко пъти съм ползвала маски или балсами с Арган, включително и терапията. Още като започна да изплаквам косата усещам колко е заплетена и твърда. Ефекта е същият и след изсушаването. За това ме е страх да рискувам вече с Арган, въпреки ,че разглеждам маските на Макадамия, Маракеш , но не ми се рискува.

# 136
Коя терапия имаш предвид?
Писах горе за Дав Оксиджен балсам - много по-добър е от по-скъпи и профи марки.

# 137
Коя терапия имаш предвид?
Писах горе за Дав Оксиджен балсам - много по-добър е от по-скъпи и профи марки.

Терапията на Кадифе, даже ми беше препоръчана от фризьор, дори жената се очуди от покъртителният ефект 😭
Ще погледна за балсама, който сте предложила и мисля да поръчам маската на Ланза за екстремна хидратация. Дано се отрази добре. Извинявам се, че ви занимавам с проблема си и ви благодаря за съветите и помоща Simple Smile

# 138
Ще чакам да кажеш как е положението с новите грижи.
И не давай да ти режат много горния пласт, по-добре няма да стане, реже се само ако е нацъфтял и се чупи, иначе слагай най-много там от хидра финишите - балсамите може да ги оставяш без отмиване, косата е къдрава и понася това, поне докато се закрепи.

# 139
Ще чакам да кажеш как е положението с новите грижи.
И не давай да ти режат много горния пласт, по-добре няма да стане, реже се само ако е нацъфтял и се чупи, иначе слагай най-много там от хидра финишите - балсамите може да ги оставяш без отмиване, косата е къдрава и понася това, поне докато се закрепи.
Ще пиша утре или в сряда, веднага след използването им.
За подстригването..октомври се разделих  с много коса , загубих си дължината, за рязане не ми се мисли скоро, просто да се "замаскира" това грозно положение . А за израстването на цялата коса ще отнеме години, жалко е..

# 140
За да е пълноценно - загрей под найлон и стой с шапка поне 30 мин с маската, много е суха тая коса, не е трябвало толкова протеин.
Ще ти трябва и Дълбокопочистващ шампоан, че такива коси много задържат по разтворената кутикула, вземи на Медисютикалс или на Балеа от ДМ.

# 141
За да е пълноценно - загрей под найлон и стой с шапка поне 30 мин с маската, много е суха тая коса, не е трябвало толкова протеин.
Ще ти трябва и Дълбокопочистващ шампоан, че такива коси много задържат по разтворената кутикула, вземи на Медисютикалс или на Балеа от ДМ.

Много, много благодаря ❣
Не е трябвало, но наистина не съм наясно и за това така. Както писах по- горе, никога не съм ползвала кой знае какво и косата си беше много добре. Благодаря ви още веднъж❣

# 142
ДПШ е добра идея, но не прекалявай. Два пъти месечно е достатъчно. Освен това според мен си вземи еластисайзър и го дръж поне по час-два. Като ти гледам косата ще й се отрази доста добре. За скалпа си вземи себорал форте, ще ти намали пърхота и ще ти засили растежа малко, евтин вариант е и действа. Ако имаш нужда от още насоки как да използваш продуктите-пиши.

# 143
Точно - еластизайзер също ще се отрази чудесно, но не е много бюджетен продукт. И няма намаления сега, освен че и повечето не са налични, сигурни ще заредят скоро.
Въобще сега с тези климатици, студа и вятъра, сухите коси страдат още повече.

# 144
Така е, еластисайзера не е евтин, но си заслужава. Действието е супер а и се слага малко количество. Стига за дооооста време. Важното е да се използва правилно обаче. Аз измивам косата само с вода, подсушавам леко и тогава нанасям. Много е важно косата да е хубаво влажна

# 145
Момичета, шампоаните, които ще купя след малко са евтини, бюджетни.Единият е Себорал, Балеа за дълбокопочистване и Балеа ултра сенситив. 2рия веднъж месечно ще използвам. Имам добри отзиви Крайтерхов май така се пишеше 😅 , по нататък ще го пробвам.
Следва маската на Ланза и олио за финиш харесах от рибката. Еластисайзера ще го взема задължително, но малко по- нататък, видях такъв на Филип Кингсли. А протеиновите, които имах повечето ги подарих на приятелки, остана ми Епруважа и Абсолют рипеъра на Лореал. Интересно ми е, когато се "свлекат" кичурите как  ще се обработва косата, половината ще е суха безжизнена коса, а другата здрава. В това състояние никаква прическа не се получава, нито вързана, нито пусната, нито кок, а за изправяне изобщо не помислям вече.
Отново ви благодаря момичета, златни сте 💗
Отзиви ще дам тези дни 😊

# 146
В друга тема чета за блясък наска с гел от ленено семе и момичето споделя че такъв блясък даже и Керастаз не и докарвал.Сега съм се намазала с Кокосово масло и аналгин хин. И после ще измия и ще се намажа с менен гел и ще спя така. Да висим какво ще стане

# 147
Не бързай да чистиш наличности от протеини - трябва да се редува, остави си по-качествени и меки - аз харесвам Терапист, Денсифик, Шу Уемура Ултимат Ресет, Ланза кератин, въпреки че последният не е много мек.
Какво имаш предвид "да се свлекат киурите" - да израстне корен и да слизат надолу може би - косата ще си е ок ако успееш да "китосаш" добре увреденото и ако стилизираш добре къдриците ще си се оформят. Керастаз са майстори на "кита", но ти не спомена дали имаш опит с тях, май каза, че имаш чувсвителен скалп, така че по-кротко с техните шампоани. Така или иначе смятам, че с тази коса трябва на маски и балсами да наблегнеш, ако искаш погледни Екстеншънист или някои от сатените или Олео Релакс, но тя е балансирана. Наистина много прилича на моята коса и затова така се вживях  Sunglasses

Ах това ленено семе - струва ми се, че при по-продължителна употреба има обратен ефект - аз там стигнах вече  Rolling Eyes и ми докарва сухота голяма.

П.П. Сега видях, че и изправяне споменаваш - защо пък се налага? Хайде за повод - ок, но тя косата ти е къдрава, ти просто не я носиш така, че да ѝ откриеш красотата. Такива коси се съсипват много бързо с преса - няма такава съсипия.

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 17:45 от Си*

# 148
Не бързай да чистиш наличности от протеини - трябва да се редува, остави си по-качествени и меки - аз харесвам Терапист, Денсифик, Шу Уемура Ултимат Ресет, Ланза кератин, въпреки че последният не е много мек.
Какво имаш предвид "да се свлекат киурите" - да израстне корен и да слизат надолу може би - косата ще си е ок ако успееш да "китосаш" добре увреденото и ако стилизираш добре къдриците ще си се оформят. Керастаз са майстори на "кита", но ти не спомена дали имаш опит с тях, май каза, че имаш чувсвителен скалп, така че по-кротко с техните шампоани. Така или иначе смятам, че с тази коса трябва на маски и балсами да наблегнеш, ако искаш погледни Екстеншънист или някои от сатените или Олео Релакс, но тя е балансирана. Наистина много прилича на моята коса и затова така се вживях  Sunglasses

Ах това ленено семе - струва ми се, че при по-продължителна употреба има обратен ефект - аз там стигнах вече  Rolling Eyes и ми докарва сухота голяма.

П.П. Сега видях, че и изправяне споменаваш - защо пък се налага? Хайде за повод - ок, но тя косата ти е къдрава, ти просто не я носиш така, че да ѝ откриеш красотата. Такива коси се съсипват много бързо с преса - няма такава съсипия.
Нямам опит с Керастаз, не мога да отделя такъв бюджет за тях. Чувала съм само хубави неща за тях. Да, това имам предвид, да се "свлекат" да израстнат. А за редуването значи да поръчам и нещо протеиново тогава, защото както споменах имам Абсолют рипеъра и Епруважа, но искам и още нещо, но не знам какво. Да не е от най- скъпите 😸  Изправяне вече никога.
А вашата коса как стигна до това положение?
А няма ли нещо балансиращо, което да се използва постоянно, без да се налага хидратация/протеин?
Следващата маска за хидратация съм набелязала на Лакме, която по- назад посочих.

Последна редакция: пн, 13 яну 2020, 18:41 от Ani Peneva

# 149
Хммм, кое положение? Тя не е зле вече  Laughing, само суха стана напоследък. Къдравата коса е много чувствителна към външните промени заради грапавата структура на косъма.
Бюджетен мек хубав протеин е Напура С9
https://www.zlatnaribka.com/napura/vazstanovyavashti

С8 са хидратиращи

Балансираните маски също са добри, Макадамия не е лоша
https://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/nourishing-rep … na-do-platna-kosa

Олиото ми е фаворит за моята коса
https://www.zlatnaribka.com/macadamia-natural-oil/olio-i-spreyov … h-moisture-125-ml

При изтощени, още повече  къдрави и сухи коси използването на дълго време еднотипни продукти не води до добри резултати. На Лакме имам само Био Арган маска, Лакме дропс и шампоан Диип Кеъ, но той си е откровен протеин.

Общи условия

Активация на акаунт