По-бърз растеж на косата - Тема 10

• 143 296
  • 1 017
  •   2
Отговори
# 225
Ванеса,благодаря. И аз поръчах този. Пише,че е е добър и за скалпа,аз със със себорея,дано ми е добре от него.

# 226
Малко ъпдейт по моя казус. Бях на дерматолог и се оказа че косопада бил от пърхота. Той ми изписа Ducray (Съдържа някакъв фосфат, защото малко количество, доста обилно сками) шампоан 3 пъти в седмицата да се мия с него и лосион Дипросалик (изсушава косата след като изсъхне) 2 пъти на ден, 3 пъти в седмицата. Веднага след второто измиване на косата с шампоана пърхота ми изчезна. Също така ми каза да си правя терапия с чемшир, тъй като бях чел в друга тема как някои жени си правят терапия с чемшир, коприва и репей сложих да варя коприва и чемшир, като слагах всичко на око. В същото време поръчах и шампоан на Медисютикълс за стимулиране на разтежа на косъма. Та да ви попитам, някой знае ли точната рецепта как се прави отварата от билките и после как се използва? Изплаква се с нея, попива се в корените? Ще съм ви много благодарен.

Последна редакция: нд, 03 май 2020, 22:09 от V.Milushev

# 227
Чемшир или чемерика? Щото са различни растения. Чемериката е полезна за косата, а чемшира краси градините.

# 228
Чемшир. (така мисля?)

# 229
чемерика
но внимавай, защото е отровна
само за външна употреба е

# 230
"Забравих да напиша ,че от около 1 месец след всяко измиване изплаквам косата си с отвара от чемшир+ репей+ коприва " - Това е цитат на потребител от форума от тема " Тайната на дългата и гъста коса-14". Та затова питам. А относно, буламача който съм сварил има ли смисъл да се ползва и ако да, как става процедурата?

# 231
Чемшир,чемерика,коприва(цялото растение с корените),Репей(корени).Нарязваш всичко на ситно,4с.л. от сместа вариш 20мин в 1-1.5л вода.Захлупваш и оставяш да изстине.Прецеждаш и наливаш в тъмно стъкло по възможност.Втриваш всяка вечер в корените,не изплакваш
Тук можеш да разгледаш и други рецепти http://kosopad-bg.net/%d1%80%d0%b5%d1%86%d0%b5%d0%bf%d1%82%d0%b8 … %d0%b0%d0%b4-225/

# 232
Някой ползвал ли е оризова вода за разтеж на косата?

# 233
VanessaDE, Благодаря. Заслужаваш почерпка. Simple Smile

# 234
Забравих да спомена,че отварата омазнява косата.Поне при мен беше така,аз съм си я правила преди доста години.Но предполагам ти миеш всяка сутрин,така че няма да е проблем.

JoySS аз съм пробвала,но не съм критерий,тъй като издържах три пъти.Правих с измиване и без,но играчката е голяма,поне за мен.Но ако имаш търпението,пробвай.Най-малкото ще си подхранваш косата

# 235
Забравих да спомена,че отварата омазнява косата.Поне при мен беше така,аз съм си я правила преди доста години.Но предполагам ти миеш всяка сутрин,така че няма да е проблем.

JoySS аз съм пробвала,но не съм критерий,тъй като издържах три пъти.Правих с измиване и без,но играчката е голяма,поне за мен.Но ако имаш търпението,пробвай.Най-малкото ще си подхранваш косата
Четох, че има неприятна миризма и това ме спира...

# 236
  • София
В оризовата вода слагах няколко капки портокалово масло за аромат, правех по-голямо количество и замразявах на дози. Не видях особен резултат.

# 237
Еми ако не понасяш миризма на прясна мая,значи и това няма да понесеш,за мен са еднакви Grinning Не мирише кой знае колко гадно,но все пак зависи колко си чувствителна към миризми

# 238
Аз правя маски с масла-зехтин,аргани и бадемове,смесени или по отделно. Но нещо не ми се отразяват е те много добре. Сякаш не мога да я разбера тая коса от какво има нужда. Сега,ще отида до си купя стимулант на икаров-въпреки по-скъпите масла и продукти,които имам той ми действа най -добре. Ще взема и някои добавки. Иска ми се биотин 5000,обаче съм с проблемна кожа.

# 239
Здравейте,момичета!Вашите коси цъфтят ли?Питам,защото моята цъфти страшно много и просто не знам какво да я правя.
 Даже и сега ми е нацъфтяла,а съм я стригала преди по-малко от месец.
   Не използвам нито преса,нито маша,не и слагам стилизиращи продукти.Мия я веднъж,най-много два пъти в седмицата,а сешоар използвам само през зимата.Не е и чного дълга-оформена е на дъга,като отпред е до под раменене,а отдзад-до подмишниците(а си мечтая да е до кръста😯😂😊😈).
Въпреки това ми цъфти адски много😠.Какво да правя.
   П.П.Освен това искам да знам как да я накарам да расте по-бързо,по-точно как да расте нормално.Косата ми расте на всички посоки,стърчи на всички посоки,само на дължина не расте.😡😬😠😈😨

Общи условия

Активация на акаунт