По-бърз растеж на косата - Тема 10

• 136 879
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 915
Присъединявам се към темата Simple Smile

След изрусяване и кошмарни експерименти реших да оставя косата си на мира и да започна отново да я третирам с уважение. Винаги съм имала дълга, гъста коса (ще прикача снимки) докато не почнах да я изрусявам - не изгубих обем, но най-много пострадаха дължините и се наложи да я подстрижа над гърдите. Изрусяването е 10 пъти по-лошо от термообработката

От продукти не съм забелязала да има нещо, което драстично да помага на растежа на косата ми - когато косата ми беше най-дълга използвах Банановата серия на Гарние. Сега ползвам Керастас - Bain Extentioniste но не виждам разлика освен в блясъка на косата.  Откъм маски пак Kerastase Nutritive и банановата на Гарние - редувам ги. Замених пресата за коса със сешоар (използвам Colorwow и CHI). Единствено те правят буйната ми, къдраво-чуплива коса по-прилежна и загладена. Напоследък почнах и масаж с розмарин+масло от авокадо, с което стоя около 2 часа преди измиване.

Най-важния фактор според мен винаги е бил диетата - когато се храня с достатъчно мазнини (зехтин, риба, авокадо), протеин (много месо, дроб) и правя кардио и йога (или просто седя с глава надолу - всичко което помага кръвообръщението) косата ми расте двойно по-бързо. Нито масла, нито шампоани са имали толкова добър ефект колкото добра, пълноценна диета.

Имало е месеци в които диетата ми се е състояла от Тейкауей веднъж на ден (или други домашни "лоши" въглехидрати) и тогава косата ми не е мърдала. Дори и физически да не се отразява на теглото, на косата, кожата, ноктите им личи, че страдат и не получават нужните нутриенти. Пробвала съм Биотин и Омега 3 добавки и не видях голяма разлика.

Сега косата ми е малко под-гърдите, снимката е от преди няколко години когато косата ми беше до пъпа (което искам да постигна отново до следващата пролет).  Висока съм около 170см - дълга коса при мен е по-труднопостижима в сравнение с някой който е 150см.

# 916
  • някъде под слънцето...
Интересно, при мен точно готови  продукти и забъркани "домашни рецепти " ,
постигнаха,  месечен растеж около 3 см в продължение на 5 месеца, докато бях супер редовна с плескането.
Сега с много по малко процедури(спрях домашните рвцепти, защото не ми се занимава) растежа е между 2,5 -3 см на месец.
Не съм променяла хранителен режим и добавките, които пия.
Глас и от мен за маслото на MIelle .

Ползвам и   други продукти на марката от различни серии.До сега всички ми допадат.

Последна редакция: сб, 16 дек 2023, 18:50 от sl

# 917
Вие току що ме навихте да си купя това масло.
Никога не съм се замислила ,че йога и обърнатите пози в частност може да подпомагат растежа на косата.
Практикувам йога от една година и много се запалих.
Има логика,защото стимулира кръвообръщението,но чак дотам не вярвам.
Косата ми порасна до гърдите,което беше и целта. И този път ми се струваше,че стана много бавно.
Всички забелязват,че е пораснала,аз не.
Сега искам още🙂
До следващия път когато реша да я отрежа до ключицата,хаха.

Лошото е,че съм със себорея на скалпа,която към момента по никой начин не мога да овладея. Дори с най-големите светила в дерматологията,Дорина кортикостероиди.
За щастие обаче косата ми,здравината  и водите й засега не страдат от това.
Но ми е все по-сложно с боите и с подбирането на продукти.

# 918
  • Някъде там
Само от iherb ли може да се направи поръчка за маслкото на MIelle?

# 919
Има го и в Амазон - Mielle Rosemary Mint Scalp & Hair Oil 2oz, clear. А също и в почти всички английски сайтове.

# 920
в Iherb излиза най изгодно,  и в Алиекспрес също но може да ви пристигне след половин година

# 921

Комбинацията от тези две масла ме спасяват от косопад. Растежа не следя, не ми е приоритет в момента. Но за спиране на косопада са без грешка.

# 922

Жалко. Така и не се научих как да поръчвам питам.

# 923
Откакто направиха тези договорки или каквото са там за ДДСто преди някоя година, вече не е никакво усложнение пазаруването от сайтове като iHerb. Единствената разлика с пазаруване от накой български магазин е че нямаш опция за наложен платеж а плащаш при поръчката винаги. Нещата ти пристигат до адрес със Спиди, а ако не те устройва до адрес си пренасочваш пратката към офис когато ти протят известието за нея от куриера. Все едно че от Емаг пазаруваш, няма особена разлика.

# 924
  • Бургас
То и в бг сайтове фигурира това масло, но изглежда навсякъде е изчерпано.
Скрит текст:
В Базр.бг също има, на по-висока цена
Поръчка от iherb не е трудно, аз и без това ще пускам поръчка скоро, но не знам дали ще мажа този розмарин. Засега овладях косопада с Напура шампоан и л-цистеин.

# 925
  • някъде под слънцето...
Купувам маслото от физически магазини.Цената е около 13 евро, винаги има наличност.Има го поне в 3 тукашни парфюмерийни вериги

Примерно
https://www.druni.es/rosemary-mint-scalp-hair-stregthening-oil-m … WTnBoCdvQQAvD_BwE

# 926
в Iherb излиза най изгодно,  и в Алиекспрес също но може да ви пристигне след половин година

Не е вярно, това са абсолютни митове, нещата от Алиекспрес идват в най-лошия случай до месец и нещо.

# 927

Не е вярно, това са абсолютни митове, нещата от Алиекспрес идват в най-лошия случай до месец и нещо.
нямах предвид буквално половин година просто винаги от там идват най късно пратките 😆

# 928
  • Някъде там
Поръчах от iherb. Според сайта доставката трябда да е 4-5 януари Simple Smile

# 929
Обикновено пристигат по-скоро от прогнозната дата която дават. Не знам обаче покрай празниците дали пак ще е така, особено както всичко живо се оплаква и от Спиди напоследък че се бавят много.
Иначе се е случвало да ми пристигнат неща от iHerb и за под 10 дни.

Общи условия

Активация на акаунт