По-бърз растеж на косата - Тема 10

• 143 297
  • 1 017
  •   1
Отговори
# 570
При мен отварата от корен на репей дава много добър резултат при косопад и за укрепване на косъма.

# 571
Благодаря за репея! Снощи намазах корена и днес косата ми беше ужасно мазна. Сега сложих тривитаминол. Моята коса е с дебел и плътен косъм и е гъста. Винаги съм я поддържала дълга, но сега нещо много я изгорих с русото и я отрязах доста.
В маската слагам
2 с.л. тривитаминол
2 с.л. кисело мляко
1 жълтък
2 с.л. ракия или уиски
1 л. маска за коса или балсам
Може да се сложи и оцет. Аз не слагам, защото съм чула, че сваля боята.
Може да се сложи някакво друго масло, аз в момента не разполагам и не слагам.
Стоя 2 часа.
Правя я 3 месеца.
Първите 2 месеца редувам 1 седмица 2 пъти, другата седмица 1 път.
3тия месец само по веднъж в седмица. При мен се забелязва укрепване и подхранване още от първия път.
Усилен растеж забелязвам след 3те месеца.

# 572
От почти два месеца използвам Eprouvage REVIVING SCALP SERUM и ми се струва, че действа. Косата ми по принцип расте много бавно - по около 1 см на месец. Откакто ползвам серума наблюдавам разтеж от около 4 см за по-малко от два месеца. По отношение на косопада, с който серумът също би трябвало да се бори, нямам все още окончателни впечатления. На моменти като че ли е доста намалял, а друг път ми се струва, че пак ми падат доста косъмчета.

# 573
Здравейте,

В продължение на доста време се постригвам доста късо, Абе направо нула номер. Сега ме е малко яд за тази моя постъпка. Въпроса ми е има ли шампоан за порастване на косата възможно най бързо. Трябва ми нормална мъжка прическа в най кратки срокове.  Нещо което да ми подейства за три -четири месеца искам.

Чувам че имало разни шампоани, но доколко действали. Предложете нещо.

# 574
Е... За 3-4 месеца ще си порасне сама... Средно ако вземем 10мм за месец.

# 575
Мда, толкова е нормално горе-долу, учудвам се че в поста по-нагоре 1см на месец е цитирано като много бавно.

# 576
  • Карлово
Здравейте,

В продължение на доста време се постригвам доста късо, Абе направо нула номер. Сега ме е малко яд за тази моя постъпка. Въпроса ми е има ли шампоан за порастване на косата възможно най бързо. Трябва ми нормална мъжка прическа в най кратки срокове.  Нещо което да ми подейства за три -четири месеца искам.

Чувам че имало разни шампоани, но доколко действали. Предложете нещо.
Хининова вода е бърз растеж.

# 577
Аз съм много доволна от змийската маска . Бял я видяла в инстаграм и си я поръчах . Бях се и подстригала на стълбички и косата ми стана много къса . За около 2 месеца ми порасна поне с 1 - 2 пръста.
Но съм чувала , че кристалите за коса действат по - добре на корените отколкото на краищата, тъй като и те съдържат разни масла. Водата от преварена коприва също е много полезна, но без измиване после. Различните масла също действат добре . От време на време стържа една глава лук и няколко скилидки чесън, смесвам ги и се мажа. Престоявам известно време и се къпя . Косата става мека , а относно миризмата то се измирисва .Чесъна също е много полезен . Можете да използвате различни продукти като мед, оцет, зехтин , канела, яйце, авокадо, банан и други , но максимално 3 -4 продукта на маска.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 16:10 от alisa212

# 578
Здравейте и от мен, нова съм във вашата тема. Имам както повечето косопад, започнах прием на биотин, селен, предстои и цинк да включа. Ще събирам идеи за маски за коса, за да опитам и с тях.

# 579
Аз съм много доволна от змийската маска . Бял я видяла в инстаграм и си я поръчах . Бях се и подстригала на стълбички и косата ми стана много къса . За около 2 месеца ми порасна поне с 1 - 2 пръста.
Но съм чувала , че кристалите за коса действат по - добре на корените отколкото на краищата, тъй като и те съдържат разни масла. Водата от преварена коприва също е много полезна, но без измиване после. Различните масла също действат добре . От време на време стържа една глава лук и няколко скилидки чесън, смесвам ги и се мажа. Престоявам известно време и се къпя . Косата става мека , а относно миризмата то се измирисва .Чесъна също е много полезен . Можете да използвате различни продукти като мед, оцет, зехтин , канела, яйце, авокадо, банан и други , но максимално 3 -4 продукта на маска.

Коя е тази змийска маска?

# 580
  • Deutschland
Много искам и аз да се намажа с чесън заради косопад, но заради миризмата не смея. Иначе стържа скилидки, слагам ги в безцветен лак за нокти и те растат доста бързо. За коса обаче не ми се рискува заради аромата.

# 581

Тази е змийската маска.
И не мирише кой знае колко. Като си я измиеш с шампоан, после и кристали, а може и ако имаш маска за коса да си сложиш, за да отнеме аромата на чесъна. То през вечерта се измирисва.

# 582
  • Някъде там
За бърз растеж много ми помагат шампоана на напура за израстване на коса,
Спрея на меди, пия и витамини на дюкре.

# 583
  • волно калдъръмче
Миризмата на чесъна върху косата се усеща при влажно време.

# 584
За по-бърз растеж (без поява на нови косъмчета,просто дръпна на дължина) съм изключително доволна от цялата серия на Керастаз за растеж и Nugella&Sule - шампоана, спрей,ампулите. Косата ми растеше с по 2см на месец.
 В момента ползвам за сгъстяване и поява на нови косъмчета други неща от които цялата ми коса е на антенки 🤖.
От години си правя и домашни маски с рициново масло, алое,тривитаминол до скоро и амла, която ми свърши.
Правила съм маски с чесън и лук но не е моето нещо. С обострено обоняние съм и миризмата ме довърши. 🤢

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 13:06 от CoCo`Milk 🥥

Общи условия

Активация на акаунт