Молба за помощ при пристигане в Германия- Ханау, застраховки и т.н.

• 1 053
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте мами,

Предстои ни преместване в Германия, защото съпругът ми започва работа във Франкфурт. Избрали сме като място за живеене Ханау, близо е , и не е толкова голям като Франкфурт. Има ли българи, живеещи в Ханау, да ни упътят в първите дни, за да не се лутаме напразно ?

# 1
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравей Мама 1010, ние живеем близо до Hanau, ако мога с нещо да помогна, питай.

# 2
Здравей Анели888,
Съпругът ми търси усилено апартамент в Ханау или някъде около Франкфурт, но се стига до прословутото Schufa, а не ни е ясно как да го вземем след като никога не сме живяли в Германия. Има ли наемодатели които не искат Schufa по принцип ?

# 3
Аз си направих Шуфата като пристигнах, даже немски адрес нямах още.
Безсмислено е, но я направете. Местила съм се няколко пъти в Германия и съм гледала стотици обяви за жилища, общо взето навсякъде я искат.

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 09:16 от Maus

# 4
Благодаря, а до колкото видях може и онлайн да се направи. А вие кой адрес посочихте при подаване на документа за Шуфа ? Според вас, освен Ханау, къде наоколо е добре да се живее, не държим конкретно да бъдем в Ханау, идеята е да има бърза връзка до Франкфурт ?

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 09:35 от mama1010

# 5
Да, онлайн го правих и аз. По това време живеех в Холандия, дадох си холандския адрес.

# 6
Много благодаря, значи може и адрес в БГ да се посочи. Интересно ми е каква оценка правят, след като не си живял до момента в Германия. Вие сте си направили Шуфа, която е 25 евро нали ? Само за нея пише, че е валидна за наемодателите.

# 7
Мисля, че 30 струваше, ето тук например https://www.meineschufa.de/index.php?site=7
Никаква оценка не са ми правили първия път, само ми прибраха парите Laughing Иначе оценката ми беше "изключително позитивна". Нормално, след като нищо не са проверили.
Посочете си адреса по ЛК.

ПП. Току що опитах да се регистрирам с българския си адрес. Стана без проблем Peace

# 8
СУПЕР ! Мноооого БЛАГОДАРЯ !!! Вие около Франкфурт ли живеете или в друга част на Германия ?

# 9
Не, Хамбург.
Успех с Шуфа, иначе бързо става, последния път я получих след седмица.

# 10
Задължително ли е, да бъде по пощата, няма ли вариант да си я разпечатам ?

# 11
Виж тук, въпрос номер 6 https://www.schufa.de/de/faq/privatpersonen/auskunft/
Пише, че е възможно в зависимост откъде я поръчаш.
Може чрез Имобилиен Скаут 24 например, това е един от най-добрите сайтове за жилища тук.

# 12
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Мама 1010, както са написали другите schufa може и с Бг адрес задължително е да го имате при търсенето на жилище.
Може да потърсите и жилище и по близо до Франкфурт. Например като / Neu-Isenburg, Offenbach am Main, Gravenbruch, Dietzenbach, Oberhausen, Mülheim am Main, и други които са около Франкфурт или след летище Франкфурт.
Може да потърсите жилище и в други сайтове www.immobilienscout 24.de ' provisionsfreie wohnungen. de' immowelt. de' immonet. de

# 13
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Около Фра е трудно с жилищата...
В Ланген напр. има огромен недостиг на места в ДГ и ясли. На много места шума от самолетите е осезателен.
Успех

# 14
Много благодаря мами на всички !!!
Сега за Шуфа-та, чрез Имобилиен Скаут 24 не ми приема пощенският код на София, или изобщо пощенски код на България.

Общи условия

Активация на акаунт