🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 13 (Тема 4)

• 82 232
  • 1 910
  •   1
Отговори
# 120
  • София

Биляна Йотовска

много рано свърши тази вечеря - навън, е още светло

За тези които използват МОБИЛЕН ИНТЕРНЕТ,
линк към видеото в много по-малък размер

И  още един  -
 той се отваря без добавки, но май не работи в чужбина.

За ЧУЖБИНА, са  ДИРЕКТНИТЕ ЛИНКОВЕ(без реклами),
които се отварят без всякакви добавки на МОБИЛНИТЕ,
но за да се отворят на КОМПЮТЪР,
 на браузърите трябва  да се инсталира
 разширението    Native HLS Playback
   LINK

Повече подробности за директните линкове и адреси за разширението за различните браузъри, поставям в спойлера.

Скрит текст:

След направените промени в ,

вече не са формат MP4, a HTTP Live Streaming (HLS) и изглеждат така

https://lb-nlds101.cdn.bg/nlds_vod/novaplay/vod/2019/02/25/3b1ad … ac148001_1_pc.mp4.m3u8
(mp4 видеото е разделено на много малки части, които се зареждат една след друга)

и на онези десктоп браузъри, които още поддържат този Флаш плеър,

Скрит текст:

линкове се зареждат без добавки и разширения.

_________________________________________________________________________________

_______________ за ОПЕРА_______________
Скрит текст:

първо трябва да се инсталира разширението,
което разрешава на Опера да инсталира разширения за Хром

***************************************************************************************

а след това от магазина на Хром, да изтегли Native HLS Playback.
__________________________________________________________________________________

ЛИНКА може да се постави и отвори в   VLC player  Videolan

ETO  KAK...

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 23:32 от Mari_Mar

# 121
Много е хубава!
Предаването не можах да гледам, не разбрах какво е готвила, освен че не сте го одобрили. Пюренца били Simple Smile
И кухнята не одобрявате, щото била стара! Хм, че на колко години се сменя кухня, според вас Wink
Утре ще ги видя на запис, но пак да си кажа - много, ама много ми хареса, въпреки смотаната рокля.

# 122
  • софия
Е добре де, и аз съм със здравословен проблем и от един месец /и до края на живота си/ спазвам диета, но честно не  мога да се настроя на вълна киноа, чия и тем подобни. Просто си махнах вредните за мен неща от храненето и пак си остана едно изключително вкусно и пълноценно меню. А мъжът ми и гостите ни никога не бих подложила на 'специално' режимно меню.

# 123
Ама яла ли си чиа? Тя е вкусна. В млякото се разпуква бързо и става едно такова желиранко и мирише на семенца. Киноата в салата съм я яла и е много, много вкусна! Лененото семе също го слагам в мляко, но не цели  семенца, а счукани. То като се накисне пуска там някакво вещество, което прави водата леко слузеста, но не и неприятна. В млякото е просто вкусно. Слагам и сусам или кълцани орехи. Изобщо обичам всякакви такива неща и не ми е чудно, че някой ги яде. Слагам си замразени плодове, семена и малко мед, става страхотен десерт като постои петнайсетина минутки, за да се разпука чиата. Млякото е поне 6% на Тертер или гръцки йогурт, не като на Биляна някакво там продукт, подобен на мляко. Но течни млека са вкусни бадемовото, от кашу и кокосовото и соево с ванилия. Само оризовото не ми харесва. Кокосово масло си слагам в кафето когато пия кафе вкъщи, което е рядко, но в никакъв случай не е неприятно.
Не ми хареса във вечерята на Биляна това, че и всичко останало беше пасирано на пюренца. Обичам и да дъвча, не само да гълтам с лъжичка, че ми става малко гадно от много неща с такава консистенция.

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 00:40 от Анонимен

# 124
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Утре ще приготвям хляба на репортерката от миналата седмица.Видях,че слага 2 яйца и сусамов тахан.Питанката ми е дали е сложила набухвател,защото като изкара "хляба" от фурната,беше доста надут?

Чия не обичам,киноа ям на салата.С лененото семе пък правя домашни кракери и стават много сполучливи.

Ех този развод..Веднага се обвинява Манчев - бил забогатял(той е богат отдавна) и си взел младо(е,да си вземе 50годишна ли?) гадже. Rolling Eyes За разпада на 1 семейство са виновни и двете страни.

# 125
Да бе, ако единия си е шавлив, а другият е прощавал, прощавал, пък накрая просто му писне? Защото така пише за Манчев - не останала "неПоДправена" лично от него сервитьорка в ресторантите му... С какво е виновна жена му, че той не може да си държи гащите вдигнати? А тия неща като ги пише по жълтурите, са верни, колкото и да отричат описаните в тях хора. В еден момент всичко написано се потвърждава.

# 126
Партньорите трябва да са на подобна възраст, според мен (според мен, повтарям нарочно, а иначе - всеки си знае). А пък младите момичета - всъщност, не знам на колко години е новата му, не харесват дебелаци на средна възраст. Някои от тях много харесват пари и затова правят големи компромиси.

# 127
  • Испания
Утре ще приготвям хляба на репортерката от миналата седмица.Видях,че слага 2 яйца и сусамов тахан.Питанката ми е дали е сложила набухвател,защото като изкара "хляба" от фурната,беше доста надут?

4 яйца и 300 г сусамов тахан се бъркат много енергично, докато стане с плътността на тесто. Не добави нищо друго.
Сложи в предварително загрята на 180º фурна /без вентилатор/. Пече около 20 минути.

# 128
В рецепта, която някой постна тук имаше и 1чл сода угасена с няколко капки лимон. Аз добавих и сол. Наистина се надига, но го правих със сусамов тахан, който е леко по-горчив и съответно се усещаш и в хляба. Следващия път ще пробвам слънчогледово.
На мен ми допадна хляба. . Не бих го яла всеки ден, но е изненадващо добър за съставките, които има. Наистина ако някой не трябва да яде пшеница и му се хапва филийка намазана с нещо, с този хляб ще му е супер вкусно и няма да усети липсата на хлебец. Или поне аз така си мисля.

# 129
Имам тахан от тиквено семе, с него дали ще стане?

# 130
Сигурно ще стане.
Аз го направих с орехов тахан и се получи добре.

# 131
  • София
Биляна като ходи на гости при родителите ѝ си носи храна в кутии от вкъщи.

# 132
  • sofiq
Аз пробвах този хляб със сусамов тахан.300гр. сусамов тахан 3 яйца и кафена лъжичка сода угасена с лимонов сок,стана чудесен и много бухна.

# 133
Биляна като ходи на гости при родителите ѝ си носи храна в кутии от вкъщи.
Ами редно е, след като спазва такъв рестриктивен режим и не яде нищо от това, което ядат нормалните хора (и дебелеят Wink)
Вчера ги пуснах точно към края на вечерята, когато едната от гостенките обясняваше, че вече не тренирала по някаква причина и се била поотпуснала. Не била зле, ама... Биляна такъв съжалителен поглед извади...Joy

# 134
Хлябът със сусамов тахан и яйца съм го виждала при режима на Атанас Узунов. Правих го и е много вкусен, слага му се набухвател.

Общи условия

Активация на акаунт