🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 13 (Тема 4)

• 82 256
  • 1 910
  •   1
Отговори
# 135
Мисля, че Ивана го каза това. Нищо не й пречи да тръгне на фитнес - мъжа й го прави, ако съдим от това, че е отслабнал много.

# 136
Как бе, това беше Ивана, тя пък заяви, че нямала нужда да тренира, защото по рождение била стегната. Биляна я покоси с поглед, имах чувството, че ще я нахока заради нетренирането. Аз не обичам чак такива залитания, то здравословно, ама...в Размяна на съпруги другата майка и беше купила шоколад на детето, тя с ледена усмивка като се върна в къщи каза, че ще бъде изхвърлен. Чак пък толкоз.....като малка все едно не е яла попарата при баба си. Като цяло не обичам такива вечери, в които домакинята толкова се старае да изпъкне, че атмосферата е някак натегната, на мен ми е неудобно в такава обстановка. Всъщност освен разговори за храна и книгите на Биляна пак за храна нищо друго не чухме. Чак обърка и името на човека с изненадата, ясно колко я беше подготвяла лично. Напомня ми на Стрина Ирина по излъчване.

# 137
  • София
Бабата на Биляна, която основно гледа детето, му дава шоколад.

# 138
Правилно ли чух, че Ивана е спряла с тренировките заради това, че си е счупила носа? Голямо оправдание.

# 139
Правилно ли чух, че Ивана е спряла с тренировките заради това, че си е счупила носа? Голямо оправдание.
Може да има проблем с дишането, а тренировките са натоварващи и правилното дишане е важно. Знам ли, разсъждавам си.

# 140
...

Доказано е, че над 3-годишна възраст човешкият организъм не преработва и не усвоява добре лактозата.
 И кой го доказа, вероятно Биляна Йотовска. Има хора, които от бебета имат лактозна непоносимост, но да спреш да ядеш мляко и млечни продукти и да се тъпчеш с неща, които не растат по нашите ширини, за да компенсираш, си клони към глупост.
...

Аз доколкото чух каза над 30-годишна възраст, не над 3  Peace

И още нещо - самата Биляна каза на вечерята, че е стриктна към режима си на 95 %. Когато ходели по гости и торти ядат и каквото е сервирано, а не си носят  Peace

# 141
Или пък да го е счупила по време на тренировките.
Точно тя беше, да.
Коя е тази Ивана?

За млякото, сигурно е казала 3 години. Отдавна върви такава теория сред привържениците за здравословно хранене. Китайци и японци не ядяли краве мляко след бебешка възраст. Но основният алгумент на въпросната теория е, че всички бозайниците бозаят само докато са бебета, после - не. Фактът, че после просто не могат да отглеждат и доят крави, кози, биволици и пр. се пропуска Simple Smile Те и варено/печено месо не ядат животните, ама...

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 09:42 от птица

# 142
# 143
Хлябът със сусамов тахан и яйца съм го виждала при режима на Атанас Узунов. Правих го и е много вкусен, слага му се набухвател.

нави ме да го пробвам, звучи ми адски вкусен.
аз принципно ям всичко, пробвала съм почти всичко и не съм преубедена. обаче тия чии, киноа, елда и т.н. не са ми въобще толкова вкусни. позьорска храна.
и какво готви реално биляна? разбиването на някакви неща с блендер не е готвене, ще ме прощава. буламачи, които бяха актуални преди години. голямо напъване, голямо нещо.
а и какво гледа със съжаление нетрениращите? все едно някой четящ да я стрелка така.
всъщност първоначално май каза, че не могат да усвояват ензима лактаза Wink поне така ми се счу.

# 144
  • Пловдив
Точно така каза, което показва колко разбира. Чела недочела. Лактозата се разгражда от ензима лактаза, а не се преработва самия ензим, и да, с времето намалява, но в 80% от случаите не създава проблеми. Азиатците го нямат и за това имат масово проблеми с лактозата, това е генетично при тях. И, последно, някои млечни продукти нямат лактоза - зрели сирена например, така че изцяло махането им от менюто на тази база е смешно. Иначе, красива е Биляна, има чар, има фигура, има самочувствие, има и успехи. Не мога да я хейтя за спорта. Залитането по здравословното за мен е с цел да продава книги и печели почитатели най-вече.

# 145
Лактозата е по-малкото зло в млякото.
Казеина е ужасен.
Той се разгражда единствено от ензима Ренин,който се произвежда от организма само когато индивида е бебе.По презумпция млякото на кравата няма място в човешкия организъм.Ама...

# 146
Добре де, не може само чия и киноа да ядем. Месото и рибата вредни, млякото и то и остава само семена и корени, щото плодовете пък имат фруктоза. В доматите и краставиците и марулите има пестициди, Манчев намекна нещо и за папаята колко е "здравословна", пътувала с месеци по корабите.....Дай да не ядем нищо, че да видим как Биляна си празнува стотния рожден ден. Най-много да предизвика у детето си навик да я лъже и да се крие като яде.

# 147
обаче тия чии, киноа, елда и т.н. не са ми въобще толкова вкусни. позьорска храна.

На някои са ни вкусни и това не означава, че сме позьори.
Към този тип храни да добавя и конопеното семе, което аз точно от режимите на Биляна Йотовска го научих. То е много вкусно и богато на белтъчини, а въглехидратите са му много малко. Като ядки са зрънцата и стават за ядене вместо мюсли и ориз.

# 148
  • Sofia
Жанета е при Гала,пак е сложила изкуствени дълги коси и двойни джуки

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 10:41 от Doli

# 149
Цитат на: птица

За млякото, сигурно е казала 3 години. Отдавна върви такава теория сред привържениците за здравословно хранене.
Вярно е, че при малките деца ензима, разграждащ лактозата е в по големи количества и с възрастта намалява. Количеството лактоза в млечните продукти - сирене, кашкавал, извара ... не е толкова голямо, колкото в млякото, за да не може организма да го преработи. Млякото не е основна храна на възрастните. Има хора, които просто са с лактозна непоносимост /мисля, че е генетично/, които не консумират продукти с лактоза /слага се и като добавка/, защото не се чувстват добре.
Госпожата претендира за компетентност, но не е лошо да се запознае малко повече. Бозайниците не консумират мляко като пораснат, защото няма от къде да го вземат.
Използвайки продукти, нетипични за нас, не е фактор нито за здравословно, нито за "висш пилотаж" в кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт