🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 13 (Тема 4)

• 82 260
  • 1 910
  •   1
Отговори
# 150
Аз пробвах този хляб със сусамов тахан.300гр. сусамов тахан 3 яйца и кафена лъжичка сода угасена с лимонов сок,стана чудесен и много бухна.
И аз ще го пробвам днес, ходих за тяхна! Simple Smile

# 151
  • Sofia
Става с всякакъв тахан.На мен най ми допада с тиквен,бял и черен сусам,фъстъчен .
Дръжте го в хладилник,че бързо се разваля в жегата,нарязан и завит в кърпа и в найл.плик издържа към 4-5дни.

# 152
Момичета, да се включа и аз, сусамов тахан от буркан ли? Бях купила преди време, ей така си отлежава в хладилника!

# 153
Цитат на: птица

За млякото, сигурно е казала 3 години. Отдавна върви такава теория сред привържениците за здравословно хранене.
Вярно е, че при малките деца ензима, разграждащ лактозата е в по големи количества и с възрастта намалява. Количеството лактоза в млечните продукти - сирене, кашкавал, извара ... не е толкова голямо, колкото в млякото, за да не може организма да го преработи. Млякото не е основна храна на възрастните. Има хора, които просто са с лактозна непоносимост /мисля, че е генетично/, които не консумират продукти с лактоза /слага се и като добавка/, защото не се чувстват добре.
Госпожата претендира за компетентност, но не е лошо да се запознае малко повече. Бозайниците не консумират мляко като пораснат, защото няма от къде да го вземат.
Използвайки продукти, нетипични за нас, не е фактор нито за здравословно, нито за "висш пилотаж" в кухнята.
Котките пият мляко, ако им сипят в паничка, дори когато са пораснали Simple Smile

# 154
  • ВАРНА
 А и мъжете несъзнателно цял живот се стремят,към млякото.Вижте само,какво слагат жените,за да са търсени.А и самата Биляна-спряла млечните на милото,ама турила лъжлива цистерна.

# 155
На село има котки с котенца (на съседката са, ама като сме там, всичките идват в нашия двор, защото им даваме много храна). И за мен е странно, но възрастните изобщо не ядат мляко. 

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 12:24 от Petia Kageyama

# 156
  • Sofia
Много обичам прясно мляко,най-вече козе,сега изпих 2чаши,нямам оплаквания Blush

Момичета, да се включа и аз, сусамов тахан от буркан ли? Бях купила преди време, ей така си отлежава в хладилника!
От буркан,в друго не съм виждала да се продава.Не се държи в хладилник.

# 157
Правилно ли чух, че Ивана е спряла с тренировките заради това, че си е счупила носа? Голямо оправдание.
Правилно, ама според мен е наследствен тоя нос, а не счупен. Оправда по този начин бъдеща операцийка на нослето... Хитруша!

аз принципно ям всичко, пробвала съм почти всичко и не съм преубедена. обаче тия чии, киноа, елда и т.н. не са ми въобще толкова вкусни. позьорска храна.
Направо си си предубедена! И какво и е позьорското на тази храна? Като ми е вкусна какво, да се откажа от нея и да муам пържени  картофи, щото са народна храна и ще ме слеят с масите. Или Максдоналдс да хапвам, за да съм демократична? Що за определение "позьорска храна"?!

Последна редакция: вт, 09 юли 2019, 12:38 от Анонимен

# 158
Абе колкото и да е хитруша, от другите участници до нея има океан разлика и си личи. Тя не може да поддържа някакъв смислен разговор, само хъмка, кима и сипе суперлативи за храната. Не разбрах само кой е другият мъж освен Уош в компанията тази седмица?

# 159
Споделете за тахана моля. Сусамовият ми горчи, иначе е много ароматен и подсладен става.
Другите имат ли тази горчива "жилка".

# 160
# 161
Другият мъж е Илия Илиев- бивш лекоатлет, сега водещ на нещо по БНТ1. Не го знам и аз.

# 162
Бозайниците не консумират мляко като пораснат, защото няма от къде да го вземат.
Това, според мен, не е точно така, защото ако не е проблем да ядат мляко, щяха ако не цял живот да го ядат, то поне майките нямаше толкова скоро да ги отбиват. Във всеки случай има причина и природата е отрегулирала това.
Обичам прясно мляко, студено, неварено, но не мога да го ям. Бълбукам от стомаха до изхода... И понеже обичам, съответно го замествам с ядковите млека. Мога да изпия цял литър соево или кокосово, баземово, от кашу мляко наведнъж, ако някой не ме спре. Relaxed Както по-назад написах, само оризовото не ми е приятно.

И този тахан, който е от тиквено семе, също горчи леко като е неподсладен.

# 163
Биляна и семейството й ми допадат. Спортни натури, здрави хора. Детенцето им също спортува. Храната не ми хареса, обаче. Просто не си падам по такива чак неща и не ми допада колко се набляга, че са био и супер храни, и т.н. Ям киноа, правя табуле с нея и става хубаво, но не ми е най-важното да пазарувам от такива специални магазини. Много строго ми се вижда всичко, а пък и не всеки българин може да си позволи нещата, които тя употребява. Масата не ми хареса как беше подредена, а и самата посуда.

# 164
  • София
Гостите с различни чинии ли бяха или ми се е сторило? На актрисата беше бяла, а на Ивана и Уош сякаш бяха бежови. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт