Първокласници. Тема 1

• 21 111
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Не е инатене, а избор. Избор, който аз правя, но в случая ми извиват ръцете да пренебрегна желанието си и да го имам въпреки всичко.

И да, помийна яма е. Много повече вреди отколкото да помага, има достатъчно случки и примери. Политиката им спрямo рекламите и последващото следене на потребителите е отвратителна и долнопробна, но нали първо зомбираха народа до степен да не може да диша без социални мрежи за изява, сега си разиграват коня и зомбитата кимат послушно. Всеки си прави избора дали да фигурира там или не, аз фигурирам по неволя, защото както споменах, това е обречена битка, а детето ми е важно и съм решила да пренебрегна тази си неприязън и да имам регистрация. За съжаление, няколкото месеца, в които го ползвам не ми показаха нищо, което да промени мнението ми. Даже е станало по-зле отпреди.

# 136
Хахаха. И с какво може да ми навреди ФБ? (Освен с някоя депресираща новина, която мога да прочета евентуално, защото не гледам телевизия.)

# 137
  • София
Синът ми беше две години в предучилищна в училище и много ме мъчеше липсата на обратна връзка. Идва учител вкъщи за индивидуална работа и беше тягостно, че нямаме представа върху училищните занимания. В този ред на мисли бих била благодарна за информация, която би ме ориентирала докъде са и как се справя моето дете. Предполагам, че за учителката е затормозяващо да пише в тетрадка за всяко дете, но дори веднъж седмично по вайбър/ФБ или каквото ще да е, би било по-добре от нищо.

# 138
В школо.бг се ориентирах днес например какво са взели и какво са упражнявали следобед -' това когато се гледахме вкъщи покрай грипа. Вечер нанасяха инфото за деня. За да не звъня всеки ден на класната да питам до коя страница са стигнали. Всичко бяхме взели и написали ,  когато го върнах в клас...не сме пропускали нищо.

Обаче много сложно - пишеш в учебника по мат..пишеш в голямата тетрадка, пишеш в двете малки, пишеш в допълнителните две помагала също по математика.
Едно време имаше 1 учебник и 1 малка теградка. Сега абсурдистан - 6-7-8 неща по математика. Кому е нужно? Освен на издателите да събират едни пари...и после що раниците тежали по 100 кг...

В тази връзка се радвам че нашите стоят там.
Отделно вечер не успяват да комплектоват вкички помагала и половината остават там другата половина ги вземаш вкъщи / това ако всяка вечер мъкнеш вкъщи/, третата я по шкаф, я на бюрото на госпожата за проверка...цирк и бъркотия пълна. Пълна.

Аз не мога да се ориенгирам. Какво остава за детето.

# 139
  • На морето!
Какво ви пречи да си създадете профил с малко име или с фамилия само, без снимка и лична информация? 

# 140
На мен - нямам памет в тела. Тежи ми и всеки ден да проверявам там какво има.
Служебно всяка сутрин влизам на три места да проверявам, още една диня не ми се носи.

И без фейсбук се завършва първи клас...споко.

Ако ще има фейс група, защо искат тефтери? Защо ни налагат и в школо.бг да се логнем. Изобщо в 100 платформи ли трябва да влизам всеки ден...и дали имам възможност??

# 141
ФБ групите за комуникация са само и единствено за улеснение на всички.

На мен - нямам памет в тела. Тежи ми и всеки ден да проверявам там какво има.
Изтривате нещо излишно и готово. А ако телефонът ви е наистина супер скапан и стар и няма какво да изтриете, така че да се освободи памет, може да си купите нов, доста добър, само за 100 лв срещу преподписване на договор.

# 142
Ако обичате да не държите сметка на хората какви телефони да си купуват Wink

То мога и последен модел айфон да си взема. Въпросът е дали ми трябва.

Както казах и без айфон и без фейсбук се завършва. Не съм чула в държавните образователни стандарти горните да са включени.

# 143
  • Варна
Разбра ли ся, Тет, другите знаят по-добре от теб и са готови на жертви за заветната мрежа. Ти напраО изпадаш от класациите.

# 144
  • София
А тази платформа школо.бг какво представлява всъщност? Вътре нанасят информация относно учебния план и някакви бележки/коментари ли? Видях, че училището, в което съм записала сина ми, е клиент. Поне да ги питам дали там ще дават някаква обратна информация.

# 145
Хора без работа..цял ден висят във фейса. Разбирам ги. Без ангажименти, слОбодни...

Аз обаче имам и друга работа ....освен да съм в матрицата 365/24/7....

Школо.бг....проформа и там. Да..нанасят какво вземат за деня, оценки и единични коментари, родителски срещи....но не много регулярно. Пак е ориентир де...

# 146
Не е нужно по цял ден да висиш във фейсбук, за да оцениш предимствата му. Който не го ползва, как изобщо преценя какво вършат останалите там? Лично аз не искам да комуникирам по този начин с госпожата, старомодна съм, но е удобно да общуваш с другите родители и се радвам, че вече има група и че вътре се пише по предназначение.

От госпожата очаквам някаква обратна връзка, най-малкото ще си личи, че не работи за заплата, но разбира се, ще я търся и аз, ако се налага. Изобщо съгласна съм на всичко, само детето ми да учи с удоволствие (както до момента) и да е щастливо в училище (както до момента в градината).

# 147
  • shumen
Нашето училище нямат такава платформа.Самата госпожа каза,че ще пишат в тефтерите и във фейсбук,но като започнат училище ще видим колко ще се прави това.

# 148
Оставила съм Малчо колкото и когато иска да пише. Обаче желание голямо не виждам. Все го боли ръката Kissing Smiling Eyes без да е писал. 
Подсещам колкото мога, без да съм досадна. Тази неделя седна и пописа малко.

# 149
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Само ви се чудя защо си мислите, че госпожата ще пише във тефтерите на децата ви? Би трябвало децата сами да записват необходимото. Не очаквайте чудеса, но понякога се случват. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт