Първокласници. Тема 1

• 21 252
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Изкуствени, но аз лично за спорт ги намирам за по-подходящи. Не случайно спортната екипировка е почти изцяло от изкуствени материи - устойчиви на износване, не се разпускат, не стават на лакти и колене и съхнат бързо.

# 256
По принцип са такива най-вече защото като се изпотиш, изсъхват бързо и не стоиш мокър. Аз на детето не бих взела изкуствени. Те няма чак толкова да се потят. Simple Smile

# 257
Спортен екип купих от Декатлон, горнище и долнище за 10.90. Чудни са.
може ли да качиш снимка,  в нашия град няма Декатлон и мислех да поръчам онлайн...

# 258
  • Варна
Миии аз пък бих и взех, така ме посъветваха и майки на по-големи деца в училището. Но нито аз, нито синът ми имаме проблеми с изкуствените материи.
Валери,
ей сега ще потърся.
п.п. ей това:
https://www.decathlon.bg/detski-antsug-gymy-b-sin-id_8518000.html

# 259
  • Бургас
Скицниците при нас бяха доста добра инвестиция. Да, тънка е хартията, но за рисуване с моливи или пастели е чудесна, а те основно с това рисуваха. В края на занималнята това им беше основното занимание на нашите първолаци и всеки ден си идваше с поне 3 "картини". Или самолетчета, солнички. Може да сметнете колко листи са това месечно Wink Така или иначе нещата за рисуване си им стояха в папки, в шкафчета в стаята. Имаха блокчета с дебела плътна хартия за часовете по рисуване с водни боички, но скицниците ползваха много по-често. Това че не са със спирала ми е само в плюс, защото много мразя сипещите се мини-парченца хартия при късането от такъв тип. При тези се откъсват лесно от децата искания брой листи и понякога само откъсвах снопче листи и го пращах с тях да си попълни "запасите" в училище.. Така че сега и за втори клас пак съм се заредила подобаващо точно с тях Simple Smile

Цветните подвързии или папки са повечето пъти по изрично указание на госпожите, като всяка си има нейни изисквания. При нас, например, нещата по български език и по математика трябваше да са в точно определен цвят, а всички други не. Тетрадките за работа в клас, за домашни и за занималня бяха обозначавани допълнително с кръгчета с определен цвят. Папки не са ни искали, а и аз не държах. В другите паралелки беше по различен начин. Така че е добре да се изчакат родителските срещи, където ще се уточнят тези подробности Simple Smile

За майкита и телефони при нас се гласува още на първата родителска среща и с мнозинство приехме да не се ползват от нито едно дете и се спазваше това до края. За тази година не знам какви ще са настроенията, въпреки че госпожите ни препоръчаха ако можем и до 4-ти клас да "устискаме". Мисля си че няма да стане, обаче...

# 260
  • Варна
Ами аз бих купила обикновена белова хартия за рисунки на свободна тематика, щом идеята е да се късат листите. На скицниците на спирала точно това им харесвам, че се подгъват без да се налага да се късат листи, на скицника според мен идеята му не е да се разчаства на отделни листи.

# 261
Даника, благодаря! Hug

Нашите деца още през юни ги разпределиха по паралелки. Радвам се, че попадна в един клас с повечето деца от градината и приятелките си (само едната остана в другата паралелка), че мотивът ми да избера училището са именно децата. В нашия град и в трите училища тази година се падат много добри учители.
На РС госпожата ни каза да купим папки в различни цветове за отделните предмети.
В началото на лятото в Лидл бяха пуснали много хубави скицници, големи. По идея на една дама от лидълската тема, разделях листа на две, добре бяха, свършиха, но моята много рисува.

# 262
  • Бургас
Луничке Simple Smile, ако детето е от пазещите - ОК. Иначе за отрицателно време скицникът ще стане на мекичка. Ще дойде приятелче до чина и ще установи, че и то иска да рисува, но му е свършило блокчето, пак ще трябва да се скъса и хоп - конфетки хартиени. И другият момент - рисува, обръща листа, рисува, пак обръща и не забелязва кога са намалели листите и свършва изведнъж, установявайки това вечерта Simple Smile Ама проба-грешка и децата са различни, и учителките са с различни изисквания. Аз споделих опита си като майка минала по този път миналата година. Което не ме прави права де Wink Просто споделям различната гледна точка Simple Smile

# 263
Здравейте,
и аз имам първолак тази година.
Винаги съм се чудела защо е нужно определен вид учебници да са в някакъв цвят папка, който цвят учителката казва. Някакви точки пак в цвят се лепели - чета тука - и още повече се зачудих дали е задължително да се впускаме в подобни незначителни неща (според мен). Търся някакво обяснение, което да намери практичността на тези изпълнения.

Скрит текст:
Смятам, че децата са ориентирани добре и знаят кое е математика, кое е писане, кое е четене, кое околен свят и т.н.

# 264
  • shumen
Зомби,за да могат да си разпознават по-лесно нещата по различните предмети е според мен това.Има деца,който още не могат да четат,а и ако са две еднакви тетрадки как ще си ги разпознае?

# 265
Вие си мислите, че децата ви са ориентирани, но в училище реалността е друга. Затова в папки е по- лесно. Учител казва извадете, червената папка и те я вадят. А като каже да се извадят тетрадките с квадратчета по математика, започва едно ровене в чантата, едни казват, че ги няма, други вадят по бълг. език, трети плачат и това в междучасие от 10 минути, кое по напред - тоалетна, вода, тетрадки, учебници и часа започва.
Затова тренирайте вкъщи. Ние вчера подвързахме и надписахме тетрадките, обясних коя за какво е, след това ги разбърках и я карах да ми даде например тетрадката за дом. работа по БЕ,....

# 266
  • shumen
Пепина,а като няма изисквания за цвета на папките?Аз затова ще отида да му купя няколко цветни,ако няма и ще го питам кое в какъв цвят иска и ще тренираме у дома.

# 267
На родителската среща се разбирате по БЕ например жълта, по Математика - синя,....

# 268
Вие си мислите, че децата ви са ориентирани, но в училище реалността е друга. Затова в папки е по- лесно. Учител казва извадете, червената папка и те я вадят. А като каже да се извадят тетрадките с квадратчета по математика, започва едно ровене в чантата, едни казват, че ги няма, други вадят по бълг. език, трети плачат и това в междучасие от 10 минути, кое по напред - тоалетна, вода, тетрадки, учебници и часа започва.
Затова тренирайте вкъщи. Ние вчера подвързахме и надписахме тетрадките, обясних коя за какво е, след това ги разбърках и я карах да ми даде например тетрадката за дом. работа по БЕ,....
От гледна точка на време си е тегаво, да, приемам. Иначе тетрадки имаха и в детската градина, но там учителките ги вадеха от шкафа.
Аз пък точно това се притеснявам как мойто ще прибира в папките и как ще вади. Освен и ние да тренираме...
Следващата седмица е родителската среща и ще разбера изискванията при нас.
Благодаря ви.

# 269
  • shumen
Ние родителска среща имахме и на нея ни дадоха списък с нужните неща.За папки никъде и нищо не пише,но на следващата пак ще питам и ако няма значение ще купя аз и ще му ги направя.

Общи условия

Активация на акаунт