Първокласници. Тема 1

• 20 876
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Благодаря за споделеното, надявам се да мине по-бързо периодът на напасване.

# 676
Нашите май доста лежерно ще я карат. Госпожата каза, че няма да дава домашни за почивните дни и ваканциите. Иначе всичко са си научили и написали. Дъщеря ми сподели, че са писали в малките тетрадки наклонени и вертикални чертички. Госпожата сподели , че по български им е по-трудно, отколкото по математика.
Телефони разрешава госпожата , но по време на час да са в чантата и с изключен звук.
Засега съм доволна. Дъщеря ми е ентусиазирана.😀

# 677
  • Варна
Моята се прибра снощи с два еднакви учебника по математика, но с липсваща учебна тетрадка. Силно подозирам, че с другарчето по чин са си омешали нещата и сега то пък има две тетрадки и липсващ учебник. Днес ще оправяме кашата.

Нашата класна всеки ден около 15-16 часа качва в групата инфо как е минал деня и какво имат за домашно, какво да носят на другия ден и ако има нещо друго. Оказа се полезна тая група, а аз доста предубедено подходих в началото.

# 678
  • На морето!
А на нас ни праща мейли. Един отчетен за всички родители и персонални ако има нещо, което да се обсъди за конкретни деца.
Вчера моята хубавица предала за проверка недовършена задача и има коментар от учителката "Довърши задачата" с червен химикал. Щерката взела своя червен химикал и нарисувала цветя и пеперуди върху забележката, защото й загрозявала страницата. 😆

# 679
:
А на нас ни праща мейли. Един отчетен за всички родители и персонални ако има нещо, което да се обсъди за конкретни деца.
Вчера моята хубавица предала за проверка недовършена задача и има коментар от учителката "Довърши задачата" с червен химикал. Щерката взела своя червен химикал и нарисувала цветя и пеперуди върху забележката, защото й загрозявала страницата. 😆
JoyJoy
Голям са майтап децата в началото. Дано и учителите подходят с чувство за хумор, че някои като гледам много са се вживяли...

# 680
  • София
Децата са толкова откровени в реакциите си. 😄
Синът ми беше искрено възмутен, че му направих забележка да не рисува динозаври в тефтерчето, предназначено за госпожата. Първият ден се беше отдал на творчество и недоумяваше защо го спирам, след като обикновено го насърчавам да твори.

# 681
Сладури, не може и да им се ядосаш, а трябва и да се опиташ да си сериозен. Моята първокласничка във вторник се прибра с празна чанта, единствено беше взела тетрадката по математика, където имаше домашно. То наистина госпожата каза, че всичко си стои в училище, но изненадата ми беше голяма. После обясних на малкия човек, че несесер, кърпички, карта си стоят в чантата.Simple Smile
Иначе и при нас класната каза, че ѝ липсва концентрация, но все пак това е в началото ще влезе в крачка, сега всичко ѝ е ново и е любопитна. Вероятно им е и малко скучно, все пак повечето неща вече са ги минавали в подготвителната група.

# 682
  • Където морето целува небето...
При нас казаха, че няма да дават домашни. То няма и как да е от 8 до 17 в училище и после да пише и домашно.
Уж имат шкафчета за раниците, но те са миниатюрни и освен мешката и връхната дреха друго не влиза. Раниците ги ритат под чина, което ужасно ме дразни.
Телефони и часовници не разрешават, което за нас е малко неприятно, тъй като свикнахме да имаме връзка последната година с часовника.
Да  попитам вас допускат ли ви да носите раниците до стаите? Знам, че в някои училища е разрешено в понеделник и петък да влиза родител за чантите. При нас раницата я теглихме 7,6 кг. с всички учебници,тетрадки и помагала + вода, закуска и несесерите. Отделно носеше и мешката по физическо и не ми дадоха да вкарам аз голямата раница, а детето трябваше да занесе всичко.

# 683
До стаите родители не се допускат при нас, има чекинг система за пропуск, децата се оставят и вземат до/от там. Раниците ги носим в понеделник, в петък ги взимаме, но не пълни с целия наличен арсенал, а само с тетрадките, в които е писано и трябва да се прегледат от родителя. Не знам дали ще има учебници, но по някои предмети със сигурност ще седят само в училище и няма да ги разнасят. Ще видя в петък, какво-що. Тежичка е раницата, но чак 7-8 килограма не е. Несесерите седят в училище, не виждам защо трбява да се разнасят насам-натам, макар че пък така няма да разбера, ако нещо е необходимо за добавяне. Домашни за сега няма, опазил господ, че снощи детето беше доста изнервено и уморено, зор и домашни да пишем.

При нас децата са по едно на чин (мислех, че всички са така, ама явно не са). На първия учебен ден учителката видя, че моят син седи прав, докато пише и каза, че ще му намерят чин по мярка, този му бил голям. Според мен той седя прав, защото е невротичен, въпреки че е и дребничък като цяло, но те повечето деца бяха негоия ръст, та знам ли. Да носят чин, щом имат.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2019, 09:21 от Анонимен

# 684
  • София
Не ме пускат  да влизам в училището. Охраната при нас е много строга и не допускат външни хора. Мен ме познават, пета година ме гледат, но пак няма да ме пуснат.

# 685
Ние имаме достъп до класната стая и до шкафчетата, които са в коридора. Но първокласниците са в отделно крило.
Всички учебници, помагала и пособия, дори гуменките и нещата по рисуване стоят в училище. Вече се хранят на стола на обяд, сутрин имат закуска след първия час (голямото междучасие е от 8.35 до 9.05), та се чудя защо изобщо ни е чантата🤔

# 686
  • София
Нас също не ни пускат до стаята. В петък уж ще си вземе учебниците и тетрадките, за да видим какво са правили през седмицата. Нямам представа колко ще е тежка раницата.
Тази сутрин му сложих само учебника по музика, несесера, кутия с храна, вода и гуменките и доста натежа. С всичко вътре ще тежи и на мен, какво остава за 20 килограмово дете.

# 687
  • Където морето целува небето...
И на мен не ми е ясно защо ги карат да пибират и двата несесера + да носим всички учебници и учебни тетрадки, и помагалата. Като сложим и малките тетрадки, закуска, вода, мокри кърпи, резервна тениска и тн. и тя си стана над 7 кг. А раницата ни е лека уж. Предполагам като се напаснат ще остават някои неща там. Примерно учебник по музика, изобразително, технологии и тн не е необходим да си го взимаме в петък.
За сега в училището остават само материалите по рисуване - бои, чашки, пастели, пластелин.

# 688
  • Варна
И при нас е много строго, не пускат вътре. Аз нося раницата до входа, после тя си я взима и влиза вътре. Но при нас голяма част от нещата седят в шкафчето, включително гуменките за физическото, а като се вземе предвид, че не носи храна, защото яде на стола (засега поне), раницата не е много тежка.

# 689
Аз не ползвам занималнята в училище, на обяд я взимат в частна и за там също са ѝ необходими моливи.
Ние нямаме достъп до класната стая, взимат ги навън и там ги предават. Класната иска задължително да види кой взима съответното дете. Може да влезем в стаята в петък, когато има консултация,.
Имаме група във ФБ, но тя не е особено активна. Предполагам, защото все още сме в началото. Иначе класната щяла до общува с нас по имейл, още не се е случило:)

Общи условия

Активация на акаунт