Първокласници. Тема 1

• 21 162
  • 758
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Иве,
аз не разбрах какво точно ти е казала жената, защото постът ти е малко неразбираем, изглежда автокоректът се е включил. Но нали това, което ти е казала касае детските, а не първи клас? Щото двете неща са абсолютно различни.

# 406
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Да, Месечинка. Казах го по повод, че образованието е задължително и не би трябвало да изискват ваксини. Simple Smile

# 407
Ама детската градина не е образование и за там се изискват всички ваксини. Виж в училище не могат да откажат да те приемат без тях, защото после жална им майка като уведомиш, когото трябва. Който си е позволил да прави паралел, много се е объркал.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2019, 10:38 от Анонимен

# 408
  • Варна
Вероятно само информативно искат документ за ваксините в училище.

# 409
За училище не са необходими ваксини. Има, няма детето се записва да учи.

# 410
  • shumen
Обади ми се сега класната.Нашата родителска среща ще е на 11.09.от 18 часа.

# 411
  • Варна
Нас снощи ни държаха от 18.00 до 20.00 часа. Четохме правилници, избрахме касиер, събрахме пари, запознахме се с класната, с учителката на занималнята, с учителката по физическо, казаха си изискванията. Утре тръгвам на пазар. Бая има да се купува.

# 412
  • Варна
И ние стояхме 2 часа Laughing Ама почти нищо нямам да купувам вече, всичко съм взела. Учителките ми харесаха.

# 413
Какво искат? Нашата РД ще е в понеделник, ама касиера и парите вече са отметнати, помагалата са купени и ще видим с какво ще ни изненадат.

Оф и ние стояхме 2 часа на първата РС, аз сглупих да взема детето и то направо умря от тъпня. То аз накрая приритвах да си ходя, че ми дойде в повече.

# 414
и нашата родителска мина, хубавото е че учебниците ще стоят в училище и няма да има домашни за вкъщи...лошото е че децата ще са с телефони, които госпожата няма да прибира и като ги знам как се гледат не ми се мисли... Иначе ни дадоха списък, повечето неща сме купили, другите ще ги взема тези дни

# 415
  • Варна
При нас пък решиха без телефони. Моят така или иначе няма телефон.
Събрахме пари за помагала и емблеми, а какво искат - ами нещата, които сме дискутирали вече. Тетрадки с големи квадрати и широки и тесни редове, подвързии, неща за рисуване и моделиране, спортен екип и подобни. Раниците и при нас ще стоят в училище от понеделник до петък. Ще купувам купони за стола, а в малката раничка, която бях предвидила за физическо май ще си носи ежедневно вода и храна за следобедна закуска, а екипът в торбичка - вторник го носи, четвъртък го прибира.

# 416
  • Варна
Лична карта за ученик, папки в различни цветове, подвързии за учебниците и още някои дреболии трябва да взема. Бели тениски и гуменки за физическото. Няма да имаме униформи. И ние ще купуваме купони, но някои майки с по-големи деца в същото училище казаха, че храната не е на ниво, така че никак не изключвам вариант аз да й приготвям нещо за обяд. Учителката ни е страхотна.

# 417
  • Варна
Е да, само лична карта и подвързии за учебниците, но това ще стане на 16-ти, когато ги получим (за подвързиите имам предвид). И при вас ли бели тениски... Защо точно бели, да им се не види??? Униформа бели блузи, физическо бели тениски... Тва бялото как ще се пере не знам...

# 418
  • Където морето целува небето...
И ние снощи стояхме повече от 2 часа. Списъкът е доста дълъг и има  някои по-специфични неща. В неделя трябва да го изпълнявам.
Телефони и Майки - НЕ! Не го очаквах това, но така каза госпожата без да се подлага на гласуване. Джобни също няма да даваме.
Госпожата я харесвам и исках да сме при нея. Към тази на занималня съм със смесени чувства за сега.

Въпрос към миналите вече по този път - как и с какво е най-добре да се подвържат учебниците? Гледам има вариянти като машинно подвързване, PVC подвързии, някакво самозалепващо фолио за подвързване...

# 419
И при нас искат бели тениски, аз вече съм поръчала, та дано дойдат преди 15 септември, че нямам намерение да купувам други.

Общи условия

Активация на акаунт