Първокласници. Тема 1

• 21 150
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Не знам и аз. Три пъти седмично имат физическо. Ще взема три тениски и това е. А иначе, ще ходя понеделник да помагам да пренесем учебниците с класната и ще ги измеря за да купя подвързии преди да ги получим. След 16-ти рязко ми се натоварва работата и няма да имам време.

Пари няма да носят. Нашите не забраняват телефони, но поставиха изрично условие да не се ползват в час, а класната изглежда достатъчно авторитетна за да им наложи това правило. Аз телефон няма да й давам засега на моята.

# 421
  • На морето!
Въпрос към миналите вече по този път - как и с какво е най-добре да се подвържат учебниците? Гледам има вариянти като машинно подвързване, PVC подвързии, някакво самозалепващо фолио за подвързване...
6 години вече подвързвам на баткото и по-добро от машинното подвързване не съм виждала.
Самозалепващото фолио изисква търпение и свръх старание /нямам нерви аз/, пластмасовите подвързии падат от тетрадките след известно време и се мачкат.

В нашето училище всяка година са с различен цвят тениски- първи клас май бяха червени, но моята госпожица е и на ЗИП хореография, а там учителят иска бели тениски, така че ще поръчвам бели, червени и зелени за баткото. Поръчвам ги от рекламна агенция- чист памук, семпла тениска за 5 - 7лв. броя. Поръчвам 3бр и с тях изкарваме годината.

# 422
Ние сме много бързи. Laughing Още юни месец ни мина РС, запознахме се с учителките, дадоха списък какво да купим. Сега, преди учебната година, пак ще имаме среща, казаха, че ще е по-дълга (явно правилници ще ни четат, някакви декларации ще попълваме). Казаха да си мислим за родителски актив, дали да имаме фейсбук група (в ДГ имахме и за мен беше много удобно). Не знам училището да има униформи, по-скоро , не. Нямат изисквания за цвят и модел на тениски, екипи, гуменки.

# 423
  • Варна
Какво представлява това машинно подвързване?

# 424
  • София
Аз съм си купила фолио и ще си ги опаковам, но аз имам тренинг, работила съм нещо подобно. Това учебниците де. Тетрадките или подвързии или натюр. Цветни папки за отделните предмети, не са задължителни, които иска. На мен ми се вижда удобно и ше взема.
И на нас ни искат по физическо и хореография бели тениски - в Декатлон има по 3.50, но не знам дали са памучни, ще ги видя на място.

# 425
  • Варна
Аз съм купила таман 6 броя бели тениски тип лакоста, за ежедневната униформа. По 3 лева бяха в Уайкикито, изкупих номерацията уж да давам на едно приятелско дете, но май няма да има нужда, а за 3 лева бройката реших, че хич няма да ги връщам, по-добре да ги подаря, ако са ми излишни. Ще прежаля една-две от тях за физическото ми се струва, още бели тениски няма да купувам.

Определено е удобно това с папките. За часа по математика примерно при нас искат един учебник, една учебна тетрадка, две тетрадки с квадратчета и едно помагало. За ФУЧ/ИУЧ по математика - други помагала и тетрадки. Направо си представям как рови да ги търси, то аз ще видя зор. Затова всичко в папки.

# 426
  • София
Нашата втора родителска среща също беше вчера. Учителката беше приготвила презентация, в която ни запозна с проекти, по които са работили с предишните и класове. Много ме впечатли - не само се стреми да ограмоти децата, но и да ги възпитава в толерантност, съпричастност и отговорно отношение.
Нашата паралелка е иновативна - има ли и други такива в темата? Интересно би било да се види разликата с традиционните паралелки.

# 427
  • Варна
Като ви чета направо се шашкам. Ние до сега не сме имали РС. Нашата 1ва и единствена до началото на учебната година е на 11.09. Не знам, защо чакат последния момент.....Нищо не съм купувала освен раница и мешка за физическо, защото не знам какви  са изисквнията....Просто без комнтар.Rage

# 428
  • София - Младост 1А
Въпрос към миналите вече по този път - как и с какво е най-добре да се подвържат учебниците? Гледам има вариянти като машинно подвързване, PVC подвързии, някакво самозалепващо фолио за подвързване...
6 години вече подвързвам на баткото и по-добро от машинното подвързване не съм виждала.
...

А къде подвързват машинно?

# 429
Изобщо нищо не казаха за подвързване. Нищо няма да подвързвам. Даже някои учебници ще стоят там и няма да ги вземаме изобщо.

# 430
  • Варна
Обикновени подвързии ще взема аз. Някъде мернах цена около 1,30 на брой за машинно подвързване, че те са 20-на учебника и учебни тетрадки, златни ще ми излязат тези подвързии. Как пък не.

# 431
Аз пък не виждам драмата с това пазаруване в 1 клас... Какво толкова могат да искат различно - боички, ножица, гланцово блокче, лепило, моливи и т.н ... Тетрадки с големи квадратчета и тесни и широки редове. Повечето неща си ги имаме обротни вкъщи, девойката си избра от тях за училище и толкоз.
Учебниците ги дават 1 учебен ден с панделка.. най много някое помагало да трябва да се купи (обикновено групово за класа).

Нищо особено няма, което да не може да се набави във всеки един момент от коя да е книжарница. Да не говорим, че и през годината се допълва почти от всичко изброено, че се губят, чупят, свършват...

Относно стоенето на учебници/тетрадки в класната стая - може да е плюс за мъкнененто на чантата, но е голям минус да се следи как се справя детето.

При нас на родителската вчера пък голяма драма с тия телефони - да има ли, да няма ли.. едва ли не се хванаха за косите две мами. Пълен цирк като цяло Simple Smile много добро начало Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 432
  • Варна
Учебниците ги дават 1 учебен ден с панделка.. най много някое помагало да трябва да се купи (обикновено групово за класа).
Мдамм, това "някое и друго помагало" при нас струва общо 43 лева. Още една камара учебници и тетрадки по български и математика.
За стоенето на нещата през седмицата в училище учителките изказаха съображенията си и се съгласих с тях. Децата са цял ден на училище, пишат домашни, учат, ще им дойде прекалено вкъщи да ги товарим още, дори и само докато разглеждаме какво са правили. Учителките ще ни казват всеки ден как се справят децата. В събота и неделя ще го виждаме с очите си, когато приберем учебниците и тетрадките. Цитирам учителката "ако ги вземате всяка вечер сигурно ще отворите и ще се изкушите "еййй, тая четворка много грозно я пишеш, сядай и пиши тук", а това е крайно нежелателно и натоварващо. Ми... съгласна съм с нея, въпреки че мислех другояче.

# 433
  • София
И при нас, освен това и учебник по английски по задължителен избираем предмет 45 лева. Simple Smile
Иначе другите неща ясно, че не са драма, никой не е казал такова нещо. Обсъждаме си просто.
При нас се хванаха за гушите защо трябва да купуваме учебника по английски, трябвало да да е безплатен като е задължителен предмета. И така 1 час спор.
За телефони не е ставало въпрос даже, но пък ще имат достъп до лафката. Само аз бях против....

# 434
  • Варна
Нашите пък няма да учат език. От догодина било по програма, макар че предишни випуски са учили. Програмите ли са сменили не ми е ясно, ама тази година е така.

Общи условия

Активация на акаунт