Първокласници. Тема 1

• 21 129
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
  • shumen
На мен на автогарата жената ми каза,за карта за градския само с лична карта,че е ученик.

# 496

Лична карта трябва за пътуване с влак. Това лято моите деца имаха щастието да открият това превозно средство и понеже не са за пътуване с автобус, смятам и в бъдеще да ползвам БДЖ, та картата ще ми трябва!
БДЖ карта вадя на големия 1 лв струва. Но искат уверение и снимка. Пише го и на сайта на БДЖ. Записват номера на уверението. http://www.bdz.bg/bg/uslugi/jelezoputni-karti.html
Само с лична карта няма да ти дадат билет с намаление.

В сайта пише акт за раждане и снимка. Все едно, ще питам на място.

# 497
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
При нас тефтерите ги ползвах УЖ за записване на домашно ама познайте дали са записвали повече от 15 пъти. Даже и толкова мисля, че няма.

# 498
  • Варна
Гуменки, цвички и нелоши спортни екипи има в Декатлон. На съвсем разумна цена.

# 499
Ученическа карта трябва и за библиотека.

Лейди, картите за деца на БДЖ са два вида:
1.  ДЕТЕ до 7г.- независимо дали учащ или не,
2. УЧАЩ- За учащи до 16 г.

Прочела си само за първата. Не си скролнала надолу за втората. Искат уверение.

# 500
Хм, аз пък от дадения линк видях, че карта за БДЖ се издава на дете от 7 до 10 годишна възраст срещу удостоверение за раждане, актуална снимка и струва 1лв . До 7г пътуват безплатно. Ние така пътуваме, последната година нося и удостоверението за раждане .
Карта "Учащи" е до 26 годишна възраст. Peace

Последна редакция: нд, 08 сеп 2019, 08:25 от Fortuna

# 501
На мен преди около месец ми се наложи да пътувам с малката и жената ми обясни, че карта за един лев мога да взема срещу акт за раждане тази година, а вече от следващата с уверение от училище. Ние много рядко пътуваме, но мисля да я купя....
За градския транспорт също ще извадя, тя няма търпение да има карта, която да й отваря вратичките в метрото😂

# 502
  • shumen
Аз ще трябва да взема за градския транспорт,защото ни е малко далеко училището и ще ходим с автобус до там.

# 503
И такава карта има:

Надолу е..трябна да се скролне Wink

# 504
Прочетох и втората аз, ама ако мога да извадя от първата, защо ми е втората. Втората не дава намаление за първа класа, пък аз в нея предпочитам, че разликата в цената е минимална. Не, че и там не е мизерно, да ме прощават БДЖ, ама си въобразявам, че е една идея по-добре.

Аз и за градския ще купувам карта. В началото ще е обща - възрастен и дете. Не знам дали са отделни пластики. Моят син още няма 7 години де, после ще проучвам всичко.

# 505
Здравейте! Дъщеря ми ще бъде първи клас в 22-ро. Имахме родителска лятото, като стана ясно, че трябва да има още една, на която ще ни кажат подробности. До момента никой не се е свързал с нас, в сайта няма актуална информация, а дадения тел. не може да бъде набран...вас как ви уведомиха? Не съм в България, иначе щях да отида до училището

# 506
Аз следя фейсбук страницата на училището и от там се информирам. Никой не ме уведомява лично за нищо.

# 507
  • София
Нас госпожата ни уведоми лично и за двете, до този момент, родителски срещи. На сайта на училището също качиха информацията.

# 508
  • shumen
Нас също ни уведомиха лично и за двете.

# 509
  • Варна
На сайта на училището имаше съобщение, с големи червени букви. Това за първата, която беше юни. За септемврийската пак обявиха там, но също и класната ни се обади на всички.

Общи условия

Активация на акаунт