Първокласници. Тема 1

• 21 132
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте,
И аз тук с моята първокласничка.
Малко късно ви намерих и докато узчета😀.....
Според мен тефтера е за лични съобщения, за конкретното дете и до конкретния родител. Тъй като класната е сутрин и да си в час преди отново ДАЯ видиш на следващата сутрин. За общите неща мисля, че ще има други форми - месинджъра, вайбър или подобно. Не ми се вярва в над20 тефтера да пише утреосете листа за да апликират а.....

# 481
Ами то след първия срок децата сами ще могат да пишат в тефтера, ако целта му е тази. Ама и аз си мисля, че ще е нещо като бележник и ще се пишат неща за конкретното дете.

# 482
  • Варна
Ученическа лична карта купувахте ли? Щото аз да. На РС ни казаха, че трябвало да имат. Утре ще я заведа за снимка.

# 483
  • Варна
Ще купуваме и ние.

# 484
  • София - Младост 1А
Ученическа лична карта купувахте ли? Щото аз да. На РС ни казаха, че трябвало да имат. Утре ще я заведа за снимка.

Да, вече съм я направила. И на баткото съм правила в 1 клас. Имах доста драми с изкарването на карта за градски транспорт. Отказваха ми точно, защото няма лична карта. Наложи се да ходя и да искам бележка от училището, че е записана в 1 клас и с триста зора се преборих.

# 485
Тефтерите са безполезни.
Купихме и след седмица две го заменихме с карта на ученика.
Понеже водя и си отиваме пеш с детето, трябваше да начертая карта с маршрута до училището. Голямо чертане падна, понеже минаваме през 10на улици и улички.
Не си представям учителката да пише в 28 тефтера - утре децата да носят есенни листа за апликация в часа по технологии и предприемачество.
Нашата класна работеше допълнително с няколко деца, които имаха затруднения с материала. Добре, че тези 30 минути не ги използваше за писане в тефтерите.

# 486
Безполезни или не, ако кажат, ще купуваме. Доколкото аз разбрах тефтера се ползва за друго, а ако класната е решила ще пише вътре и за материалите, нейна си работа. Така или иначе тя няма да използва фейса, вайбъра или други начини за комуникация. Пък както иска така да казва, какво да се носи, на мен ми е все едно.

# 487
  • shumen
На нас самата госпожа ни каза още на първата РС,че тефтери те ще купят и ще пишат какво трябва.За фейсбук каза,че ще си направим група,но не всички я четат и затова в тефтера.
Ученическа карта и аз ще трябва да купя,за да му извадя карта за градския автобус,защото иначе не може ми каза жената на автогарата.

# 488
Вече на две страници се коментират тези тефтери. Щом ги искат, значи са необходими. Не всички родители имат фейсбук и Вайбър. Ако детето говори в час по математика, учителят пише забележка след часа, ако друг не внимава в час по БЕ пак пише след часа. Няма да ви звъни всеки ден , децата са много. Ако преподава и в друг клас?!

# 489
  • shumen
А да питам тази ученическа лична карта продава ли се само тя или върви с бележника?

# 490
А да питам тази ученическа лична карта продава ли се само тя или върви с бележника?
Продава се и сама.
На нас не ни искат. Ама купих,че искала като на батко си.
За градския - само с уверение от у-ще.
Личната карта не знам да я е ползвал големия за нещо досега, освен НВОто в 7 клас... Даже на състезания като ходи само квитанцията ги вълнува.

# 491
Пак не съм за тази тема,  но ми излизат коментарите и не се сдържах Simple Smile
В първи клас и моето дете имаше тефтер въпреки, че при нас всеки петък получаваме информация в писмен вид.
В тефтерите госпожата лепеше думичли за тържества. Информация за театри и концерти. За записване на домашни. Децата могат да напишат с печатни букви БЕЛ 13/3. И да са наясно че домашното е по БЕЛ страница 13 , упражнение 3. Никога не са писали забележки или каквато и да било лична информация в тефтерчето.

# 492
И според мен децата бързо ще почнат да пишат в тефтера. Моят син и сега пише, макар и доста неграмотно Stuck Out Tongue .

Лична карта трябва за пътуване с влак. Това лято моите деца имаха щастието да открият това превозно средство и понеже не са за пътуване с автобус, смятам и в бъдеще да ползвам БДЖ, та картата ще ми трябва!

# 493

Лична карта трябва за пътуване с влак. Това лято моите деца имаха щастието да открият това превозно средство и понеже не са за пътуване с автобус, смятам и в бъдеще да ползвам БДЖ, та картата ще ми трябва!
БДЖ карта вадя на големия 1 лв струва. Но искат уверение и снимка. Пише го и на сайта на БДЖ. Записват номера на уверението. http://www.bdz.bg/bg/uslugi/jelezoputni-karti.html
Само с лична карта няма да ти дадат билет с намаление.

# 494
  • Където морето целува небето...
Здравейте
Вие които бяхте на РС казаха ли дали ще има пак РС като започнат училище?

Да, ще имаме в края на септември още една.

Тефтери ще им подари госпожата на всички и ще пише в тях. Щом така са решили за мен е добре. Нека пишат персонално. Отделно ще има група на класа, но за мен лично е по-сериозно в тефтер, отколкото на месинджър да ми пишат: "Д. говори в час"

Списъкът ми е почти изпълнен. Остават гуменки, цвички и екип за физическото + някаква подложка за чин.

Общи условия

Активация на акаунт