ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 6

• 26 536
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, да ви успокоя бебешкото дупе се мие хиляди пъти по-лесно от козината 😁. Аз с баткото карах с многократни пелени от 1-2 месец докато тръгна на ясла (там искаха еднократни). PAMPERS за мен са най-гадната марка еднократни. Миришат на химия ужасно силно. Мога от километри да различна по миризмата кога едно бебе е с тях. Pampers premium care не са така, но пък май бяха доста по-скъпи. Аз харесвах Пуфис и Либеро, както и лидълските.

# 136
Да бутна и аз едно психологическо рамо за двойно усукана пъпна връв около врата - моя близка наскоро безпроблемно роди по естествен път живо и здраво момиченце, при положение че знаеше за това усукване от месеци преди раждането. За кортикостероидната терапия не съм запозната и не мога да дам мнение. Искрено се надявам да се избере възможно най-подходящия за бебчето вариант. За памперсите - и аз харесвам повече пуфис, но от тях, както и от лидълските дъщеря ми се обриваше. Докато ползваше бяхме на памперс (зелен кашон) - не се оплаквам (е, миризливички са малко, де).

# 137
Сега стана интересно. Ето нагледно дреха 56 см и 62 см и от мен. 😂

И при дрехите на баткото (не само от този тип) винаги е имало такава разлика. Съответно и проблема, когато е между двата размера и долният е малък, а горният стои като откараднат докато не порасне малко детето да го поизпълни.
Признавам си, за толкова години и дрехи купувани от цял свят за пръв път виждам толкова малка разлика като показаните на снимката от теб.

ARmaCH, на мен всички марки еднократни ми смърдят на химия от километри. Гушкам някое бебенце и направо ме удря в носа...Моят нос ли не е наред, не знам, но не мога да се абстрахирам от тази миризма на химия.
Живот и здраве, това бебе ще тръгне по-рано на забавачка и сигурно от вратите още ще сменям едонкратния с многократен да не припадна от миризмата 😂

# 138
Сега стана интересно. Ето нагледно дреха 56 см и 62 см и от мен. 😂

И при дрехите на баткото (не само от този тип) винаги е имало такава разлика. Съответно и проблема, когато е между двата размера и долният е малък, а горният стои като откараднат докато не порасне малко детето да го поизпълни.
Признавам си, за толкова години и дрехи купувани от цял свят за пръв път виждам толкова малка разлика като показаните на снимката от теб.

ARmaCH, на мен всички марки еднократни ми смърдят на химия от километри. Гушкам някое бебенце и направо ме удря в носа...Моят нос ли не е наред, не знам, но не мога да се абстрахирам от тази миризма на химия.
Живот и здраве, това бебе ще тръгне по-рано на забавачка и сигурно от вратите още ще сменям едонкратния с многократен да не припадна от миризмата 😂
Еха това се казва разлика 😀
Но зависи какво производство са дрешките и каква е номерацията там.
Аз говоря за българско производство дрешки.
50 размер в бг номерацията е най малкия размер. Но той се копува само за преждевременно родени бебчета, които са много мънички. Това за щастие е рядко и много малко производители го правят този размер.
56 размер 0-1 месец
62 размер 0- 3 месец, но реално е 2 -3 месец
68 размер  3-6 месеца
74 размер 6-9 месеца
И така нагоре.  ☺
Виждам, че на едната дрешка ти пише първи размер, а на другата 3- 6 месеца. Според мен има един размер между тях. Не знам англ. производство ли са.
Може при теб да са с такава разлика, но това ме изненадва. 😀
В крайна сметка е важно бебчетата, да са здрави пък малки или големи все ще ги носят.
Понякога има голяма разлика при различните производители в един и същ размер. Но това е по скоро изключение.
И тук е работата на продавач- консултантите да кажат тази дрешка дали си отговаря на размера. Дали материята се свива при пране и т.н. 
И сега се сетих да кажа, това е най- вече тези, които ще станат майки за пръв път път и сега си взимат сушилня. Някои дрешки се свиват много и по- бързо умаляват. Така че обърнете внимание на това, колко и дали ще се свият дрешките при вас. И ако трябва по-голям размер да си взимате.

# 139
Нарочно наложих на една марка. Това е еквивалента на тази фирма на 56см. Аз и за това в по-преден пост написах да се следят сантиметрите, а не размера с думите😂

И български дрешки е имал баткото, и американски, и турски, и от европейски фирми, че и от китайците - ми все такава е била разликата. 😂 Ако знаеш само как се втрещих на твоята снимка. 🙈 То с такава малка разлика е песен просто! С тези 6см от размер до размер както писах - първоначално стоят като крадени. Що не беше и в отчетната с баткото да ми олесниш живота малко? Ам ей на - така си живея вече 6 години 😂

# 140
Благодаря ви много 😘 Помогнахте ми да се ориентирам. Вчера както си лежах видях, че по тениската около зърната имам капки. Надявам се това да е добър знак..😁 Също вчера за пръв път имах киселини..постоянно чета, че се оплаквате от тях и се радвах, че ми се разминава. Да ама Не. Ставах по никое време вечерта да пия сода..

# 141
Благодаря ви много 😘 Помогнахте ми да се ориентирам. Вчера както си лежах видях, че по тениската около зърната имам капки. Надявам се това да е добър знак..😁 Също вчера за пръв път имах киселини..постоянно чета, че се оплаквате от тях и се радвах, че ми се разминава. Да ама Не. Ставах по никое време вечерта да пия сода..
Всичко е нормално 😀 и на мен ми се случва това с изтичането, доста често.
Киселините са си класика, преди седмица  имах много силни, едва се оправих с тях, побъркаха ме.

# 142
Добро утро!
Аз купувам дрешки 56 размер 0-1 месец и
62 размер 0- 3 месец. Само количка не мога да си харесам все още.
Киселини нямам за сега.
Следващата седмица съм на преглед,нямам търпение да видя бебко.

# 143
Най-малкият размер е 46ти , и от него съм си взела няколко за близначетата за всеки случай 😊

# 144
  • Пловдив
Аз понеже нищо не купувам и с първото дете беше така, та пращах мъжа ми като родих. И бебето 51 см и 3300. Нашият идва с комплект за изписване размер новородено 48 см. Оле, едвам го напъхаха горкото. Голям резил беше де. Та зависи колко се раждат. При нашето дете дрешките му ставаха около 8 дни. След това др размер. Докато стигна 68 растеше толкова бързо , че....ми казаха да огранича яденето. Яшно момиче беше от родилния дом още ми го казаха , че смучи яко. Като купувате предварително и имате няколко размера, не е драма никаква. Няма да остане необлечено. И ще ви засипят с ненужни неща. На по-близките приятели и на роднини най-добре им споделете от какво имате нужда...вместо нелепости. Моите приятелки нямаха деца тогава и е супер трудно сами да се справят. Simple Smile)

# 145
Desuni, миналата седмица си правих обременяване с глюкоза. Да, трябва да останеш максимално неподвижна в лабораторията, отне ми 2 часа и половина. Просто сядаш на диванчето отпред и като стане време - влизаш да те бодат.
Отиваш гладна.
Ако имаш други въпроси, питай Simple Smile

# 146
За обременяването с глюкоза лакар ли ти го назначи или ти за твое спокойствие си пусна...?!
Аз съм правила 2-3месеца преди да забременея и беше в норми, но знам, че от бременността нещата могат да се променят и питах и двамата АГ дали да не пусна контролно, но ми казват, че нямало нужда, щом нямам фамилна обремененост и не знам още какво.... но все ми е едно наум да взема да си пусна... при какви фактори се препоръчва такова изследване не знам...?!

И още един въпрос....за профилактичния преглед при зъболекар , кога е хубаво да се направи, защото аз още не съм (януари преди да забременея ходих профилактично , нямах кариеси и махахме зъбен камък), ама сега как стоят нещата ?!

# 147
Лекар преценява има ли нужда от обременяване с глюкоза.

На зъболекар ходя на всеки 6 месеца. Ходих точно преди да забременея и следващия час се пада след лятната ваканция. Ако изкочи проблем, ще звънна веднага. Надявам се да няма.

# 148
  • София
Обременяването с глюкоза е редно да го назначи ендокринолог. Моят такъв го назначи в 26 г.с., като се изследват само нивата на глюкозата на 0, 60 и 120та мин., защото нивата на инсулина при бременност са физиологично завишени. Аз имах правено обременяване преди бременността, при което имаше само леко завишена стойност на инсулина на 120та мин., което не е съществено според всички лекари, с които съм се консултирала. Въпреки това преди забременяване приемах метфогама, тъй като и малки отклонения влияят. Поради тази причина ми беше назначено и сегашното изследване, но слава Богу всичко е наред.

# 149
За обременяването с глюкоза лакар ли ти го назначи или ти за твое спокойствие си пусна...?!
Аз съм правила 2-3месеца преди да забременея и беше в норми, но знам, че от бременността нещата могат да се променят и питах и двамата АГ дали да не пусна контролно, но ми казват, че нямало нужда, щом нямам фамилна обремененост и не знам още какво.... но все ми е едно наум да взема да си пусна... при какви фактори се препоръчва такова изследване не знам...?!

И още един въпрос....за профилактичния преглед при зъболекар , кога е хубаво да се направи, защото аз още не съм (януари преди да забременея ходих профилактично , нямах кариеси и махахме зъбен камък), ама сега как стоят нещата ?!
Здравейте! Лекар ми го назначи и ендокринолога и гинеколог! Преди за забременея ми откриха инсулинова резистентност и пиех лекарства, по-строг хранителен режим. Моята захар на гладно никога не е била висока, но проблема идва след навлизане на глюкоза. И двамата лекаря ми казаха, че по време на бременност се появяват проблеми и дори да нямаш индикации е добре да се направи обременяването.
Иначе това са резултатите. Струват ми се добре. Ще ги покажа на АГ чак на 19,когато съм на преглед!

Общи условия

Активация на акаунт