ОКТОМВРИйски мами 2019 - тема 6

• 26 545
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Amerikas и мен взеха да ме мъчат тези страхове,нещо непознато ми е и нз дали ще се справя,дали всичко ще мине добре,дали ще издържа на болката защото съм с много нисък праг,не ме е страх от промяната защото отдавна я чакаме и беше време да се случи,но ми е толкова непозната материя а толкова отговорна че го мисля много..

# 196
Мили момичета,
Страховете,притесненията,въпросите - тези , които имаме смелост да зададем и тези , които не смеем - са част от всичко, което скрито зад майчинството.И е супер нормално.И не ви прави глезли.Особено мамите , които чакат 1во детенце. ТуКак ще си позволя да вметна нещо, което е характерно и за следродилната депресия. Аз лично смятам , че обществото ни е длъжник на майките.Всички сме израснали с вечните"веднага ще знаеш какво да правиш," " веднага го заобичваш" , "майчин инстинкт " и т.н. Не се поддавайте на това, защото то със сигурност ще доведе до чувство за вина и 1ва стъпка към депресия. Депресивни те състояния от части се обуславят и от хормоните.
"Веднага го заобичваш " .Ех ,колко се обвинявах за това и дъблоко вярвах , че не съм редовна. Страшно много се умилих, че  съм дала живот и, че всичко е минало ок , хубаво ми беше да го гледам, но не  усещах преливаща любов.И се обвинявах и плаках.След 2 месеца не можех да си представя какъв е бил живота ми преди това.Ама това си дойде с времето.
" Веднага знаеш , какво да го правиш" - да бе да ! Нищо не знаеш .И никоя майка не знае.Учиш се .Учите се заедно.И грешки има и те са нормални. Не може 30тина години да си била сама, сега се появява чисто нов ,непознат човек , който изцяло зависи от теб и ти да знаеш какво да правиш.Едно е сигурно - бебето е хо-устойчиво от колкото си мислите и не можете да го затриете лесно 😂.И второ, Вселената е избрала точно вас за майка на точно това бебе , така че вие стига най-добрата майка за него.
"Майчин инстикт" - той не е вроден.А се придобива в ежедневието с бебе.Имате инстинкт, който ви кара да откликнете на нуждите на бебето, но не означава че вече различавате плача и можете да сте 100% пълноценни. Проба-грешка и след 3 месеца, Всичко ще е 6😂.
И да,голямо ДА, животът вече ще е друг.Но по-хубавото друго.Ама докато стане "по-хубаво " ще има сътресения, луди почивки,рев / и от бебе и от мама / , сополи и какво ли не.
Затова поговорете с половинката си .И те са изплашени .Подгответе  ги за вашите нестабилни емоции .не очакайте да ви разберат като гадаят.Говорете директно. Замислете се, че с татковците никой не работи,фокуса е върху майката, а за тях това е още по-непознато.Няма как да ни разберат ,дори и да искат.Те дори нямат връзка с бебето,каквито ние сме имали 9месеца. Ако сте искрени и заедно в това пътуване , хубавото идва много бързо.
Не се страхувайте от страховете си- споделяйте ги .Тук с нас.☺
И .......веднага след като вдигнете глава след раждането - никакви развлачени пижами с петна от кърма. И у дома можете да сте спретнати и леко гримирани - отличен лек за самочувствието.
Дори и да си мислите , че не се справяте с нещо - признайте си.Не мислете , че е по- ок да го премълчите , защото сте чували, че др са знаели  Как да се справят .Никоя не е знаела , ама тайно е мълчаЛа като вас.
Пак прекалих.
Извинете ме☺

Последна редакция: нд, 14 юли 2019, 19:53 от BG_US

# 197
Днес усещам бебето да ме рита доста ниско (на около 4-5см под пъпа), малко се притесних.....не е ли твърде ниско, или нещо се е завъртяло, защото снощи го усещах на нивото на пъпа.... или това, което усещам сега е нещо друго....някакви идеи и предположения.... да се притеснявам ли или е нормално??
Моята теория е, че бебето вече е голямо на дължина... това ниско долу може да са   му крачетата, ръчичките съответно да са по горе, зависи как е застанало и какви движения извършва.
И при мен го има този момент.

# 198
Момичета,
Свекърва ми ме подсети онзи ден, че когато стане време да захранваме малката (на около 6 месеца) още няма да има пресни плодове. Та сега съм на вълна домашни бебешки пюрета.

Пада се да захранваме април месец, когато започват сезонните продукти и ще можем да хванем абсолютно всичко до есента. С баткото започнах по същото време и дори не смогвах на разнообразието от пресни плодове и зеленчуци, дори някои отложих за следващата година.

likeawind, ще се справиш! То раждането не е само болка. Задействат се безброй много процеси и хормони. После с бебето бързо ще се нагодите един към друг. Имаме и лесен достъп до всякаква информация при нужда. Следваш ли нуждите на бебето си и своето лично олеснение, всичко се нарежда. Всяко дете е различно и това,че околните гледат техните деца по даден начин, изобщо не означава, че е приложимо за твоето дете. И да, имаме инстинкти и майчина интуиция. Когато спрем да се водим по чужди съвети и рамки, а по детето и интуицията си - всичко върви гладко и правилно.
Това, че чакам второто, далеч не означава, че съм подготвена за него. Гаранция няма да има общо с първото и ще ме изправи пред непознати нови предизвикателства.

Шоколадче, разликата я правят родителите и дори немалко сами си усложняват излишно живота. Бебето по никакъв начин не ни е сменило начина на живот. Още по-малко сме се спряли. Преди пътувахме с ръчен багаж, сега просто ръчните багажи са 3 бр. На плаж все още ходим само с една кърпа. Въобще, както си го направиш. А нашият батко е едно от най-трудните и проклети деца,които можеш да си представиш. С кротко дете пък съвсем е песен. За това не се настройвай. А особено с бебе другото лято е в пъти по-лесно отколкото с 2-3 годишно дете.

За захранването - точнп ЗВБ ползвах. 😉

# 199
  • София
Amerikkas, и аз четох, че било неприятно махането на серклажа. На мен моя АГ ще ми го махни и на следващия преглед ще говоря с него. Аз ще съм секцио и предполагам, че може по време на него да се свали. В началото на август ми е следващия преглед и ще го питам.

# 200
Pampers Март-Април плодовите дръвчета тепърва цъфтят. Аз мисля да приготвя от сега праскови, кайсии, ябълки, сливи и круши. Есента пък ще замразя тиква. Аз също предлагах и цели парчета плодове, но самото въвеждане го правех с лъжички пюрета. Общо взето захранвах едновременно и по двата начина. 😊 А пък пюренца в бурканчета са си улеснение винаги, особено при път. Не съм фен на готовите.

# 201
Захранването е и до предпочитание на майката как ще ги редува и какъв метод/схема ще ползва. Аз поне не съм следвала плановете първо каши, после плодове само и само зеленчуци. Каквото е сезонно, това давам.То и ние така се храним - каквото има сезонно, на него наблягаме. Не сме по консервите и туршиите. Дори готвех на дребния паралелно с нас, никога отделно. Ние ядем картофи с тиквичка на фурна или ориз с тиквички, а на него в купички за крем карамел до тавата във фурната правех същата манджа, но съвсем базова без подправки и така въведох тиквичките например. Та винаги е ял същото като нас за общо улеснение. За нас готвя супа - на малкия котлон в съвсем малка касеролка  беше неговата само с въведените вече продукти. След първите седмици стана още по- лесно. Просто отделях от нашето в даден момент и тогава добавях невъведените му продукти за нас + подправките.

Април има немалко неща на пазара вече. Само бебетата да са лакоми. Другото е въпрос на предпочитание. 😉 
Етървара беше карала свеки да прави компоти без захар за племенницата да има за захранването, например. 
Да сме здрави и всичко да мине по вода, догодина по това време има да нищим тая тема до припадък 😂

# 202
  • Пловдив
Аз съм по старото захранване с картоф. После картоф и нещо др смес. После може би плод. А не първо с плод. И внимание с мъхестите (кайсии, прассови) и ягоди и малини...всеки си знае, разбира се, аз кайсия дадох преварена и обелена на годинката и пак се обринахме:)))
Имах един страхотен уред на пара в компактен размер на френска марка и за 10 мин плод и зеленчук, за 15 месо се сваряваха и след това уреда ги мели и хоп - домашно пюре една порция! Незаменим, на що почивки го носех! Все пак и като 1 и половина годинки от шведски маси ме беше гнус да дам. Пусках парата за 3 мин като дезинфекция и воала Simple Smile)
Ще потърся името на тоя уред, ако още се произвежда...

# 203
Josefin, мои приятелки ползваха такъв уред и бяха доволни. Дори има такава тема тук във форума, от която черпеха информация.

# 204
  • Пловдив
Ето гиии, има и за близначета , моя приятелка тогава такъв купи

https://www.beaba.com/en/34-all-babycooks

Аз моя го продадох както и повечето по-големи и скъпи бебешки неща. Сега може пак да си го купя. Уредът е страхотен! Гледам има други от серията. Аз имах този малкия - original се води, супер лесен за носене и обслужване, с чантичка някаква беше. Минаха все пак 8 години уау.
За подобен уред е скъп, но на другите марки не е така атрактивен просто....поне за мен..иначе имат и тефал или авент, някои от тези.

# 205
BG_US благодаря за този пост! Flowers Hibiscus

Kalina_2018 и аз го усещах по-ниско от обикновеното няколко часа, около 1 педя надолу от пъпа, после се завъртя.
Аз малко се притесних вчера, не спираше да мърда и за минута, има ли други бебоци толкова активни?

Относно фейсбук - има още около 2-3 групи, като ги намерите може да поискате да се присъедините- октомврийски бебета и т.н. Hands V

За захранването абсолютно нищо не знам, затова ви благодаря за информацията! Има и една книга,на която мисля да заложа- По-здрави бебета-Магдалена Пашова, някой да има отзиви за нейния метод?

# 206
  • Пловдив
Да, моето е хипер активно бебе Simple Smile) рита на всевъзможни места и нон стоп! и първото беше така и като се оплете невиждано, го извадиха спешно секцио. Дано и това не си заплете врата, ръцете и раменете...

За тези , които не ги е страх да гледат,  слагам снимката от операционната, другите затворете очи, че в телефонната версия го няма скрития текст:

# 207

За захранването абсолютно нищо не знам, затова ви благодаря за информацията! Има и една книга,на която мисля да заложа- По-здрави бебета-Магдалена Пашова, някой да има отзиви за нейния метод?

Книгата е прекрасна, написана е увлекателно и има примерни менюта, рецепти.
Общо взето вземам всичко възможно появило се на книжния пазар и си правя своеобразен микс от методи и изводи.
Захранване водено от бебето на Мария Нориега също е добър вариант, не е наложително изцяло бебето да е на този метод, но има добри идеи.

# 208
Гриин, отговорих тш в другата тема. 😊

Момичета, какво мислите за количка от ОЛХ? Харесах една GB Beli за 400лв. много запазена.
Не знам дали е по-добре да взема втора ръка висок клас или нова, но по-нисък? Тази много ми хареса и кошовете изглеждат доста добре.
Аз съм си взела на GB - нова пълен комплект , според мен си заслужава , тази на снимката изглежда запазена и цената и е добра

# 209
Имам много лоши впечатления от Пашова. Дава много грешна и опасна информация на моменти. Има и наложени глоби. Въобще няма компетенцията да дава каквито и да било съвети, още по-малко свързани с деца.

Мария Нориега е много полезна за всички решили да следват ЗВБ метода.

Josefin, кой е правил снимката? Страхотна е!😍

Общи условия

Активация на акаунт