Мека мебел - тема 8

• 136 319
  • 899
  •   1
Отговори
# 675
Имам диван на Камбо, но не е този модел, а Виктор. Изключително съм доволна - дамаска, изпълнение, пружини, механизми. Обиколихме и полежахме на доста дивани преди да го поръчаме - техните модели бяха най-удобни и функционални.

# 676
Здравейте, предстои ни обзавеждане на къща и сме харесали този диван (онлайн) не сме го видяли на живо, така че моля ако някой има наблюдения да сподели. Благодаря предварително!
https://kambo-shop.com/aglov-divan-melbarn-seriya-bg.html
И ние вече със втори диван от тях се обзавеждаме. Първият е Фиджи с дамаска по наш избор и корекция в размера- на 2 години, а вторият е Далас-на 1 година. Никакви оплаквания нямаме. Изключително качествена изработка. Имат изложени модели в магазин Идея. По-добре поръчайте директно от склада на Илиенско шосе, ако сте в София. Там човекът си разбира от работата.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 21:54 от petiaivanov

# 677
Здравейте, трябва ми ъглов диван за ежедневно спане. Моля за препоръка!

Здравейте, успяхте ли да намерите такъв и ако да, кой точно е?
И аз търся ъглов диван за ежедневно спане, като плюс би било ако е достатъчно дълбок и един човек да може да спи на него, без да го разтяга.
Имаме горчив опит с диван на Виденов, среден клас. За по-малко от година пропадна, при положение, че се използваше само за сядане и то от един човек с нормално тегло.
Бюджетът ни е около 1000 лв.

# 678
Ето този имаме от 4-5 години, но в по-голям размер. Частта, на която се спи, без да се разпъва, беше направена по наши размери. Подлакътниците са ракли, отдолу също има място за съхранение. Не помня колко струваше, но виждам, че има промоция.
https://mebeliyanev.com/%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8/p/% … %84%D0%B8%D1%8F-2

# 679
Здравейте, трябва ми ъглов диван за ежедневно спане. Моля за препоръка!

Здравейте, успяхте ли да намерите такъв и ако да, кой точно е?
И аз търся ъглов диван за ежедневно спане, като плюс би било ако е достатъчно дълбок и един човек да може да спи на него, без да го разтяга.
Имаме горчив опит с диван на Виденов, среден клас. За по-малко от година пропадна, при положение, че се използваше само за сядане и то от един човек с нормално тегло.
Бюджетът ни е около 1000 лв.
Не сме закупили още. Но ще бъде ъглов диван Гала . Чакам го на друга промоция, т. к. топ матрака ни е излишен. Малък диван е. Пробвахме и Холивуд на Нани, като комфорт и двата са еднакви. Като този е дълбок, но цената няма да Ви устрои.

Последна редакция: пт, 24 дек 2021, 20:39 от krasi78

# 680
И по-горе писах, аз ползвам диван за ежедневно спане. За бюджета, който сте определили ми се струва трудно да намерите подходящ, комфортен и дълготраен. Ако не държите да е ъглов и евентуално нямате спешност виждам, че на камбо имат моя модел /но прав, не ъглов/ и не е много над бюджета ви - вижте този

https://kambo-shop.com/divan-viktor-3-ka-bg.html?search=%D0%B2%D … D1%82%D0%BE%D1%80

Най-добре е ако имате възможност да го видите и пробвате в шоурум - идея или други, с които работят. Моята поръчка дойде за около месец.
Предполагам има и други фирми с подобно изпълнение - може би други момичета ще дадат други производители, които да видите.
ПП Кофмфорта е като на легло, има пружини, не е само пяна/дунапрен както при по-евтиния клас, не спарва

# 681
Здравейте,
В момента съм в процес на търсене на перфектния диван. Иска ми се да бъде здрав дълго време и да е удобен. За какви материали да гледам в изработката? Какво е най-качестено? Видях, че има разни пяни, разни пружини и вече се обърках.
И да ви попитам тези дивани, които имат допълнително повдигане за главата дали са толкова удобни, колкото изглеждат? Някой има ли такъв? Доволен ли е?

# 682
Здравейте,
В момента съм в процес на търсене на перфектния диван. Иска ми се да бъде здрав дълго време и да е удобен. За какви материали да гледам в изработката? Какво е най-качестено? Видях, че има разни пяни, разни пружини и вече се обърках.
И да ви попитам тези дивани, които имат допълнително повдигане за главата дали са толкова удобни, колкото изглеждат? Някой има ли такъв? Доволен ли е?

За мен подвижните подглавници са супер удобни, поне при мен могат да се фиксират в различни положения.
А удобен диван - зависи от конкретния човек кое смята за удобно. Аз смятам за удобен средно мек към мек диван, с дълбоки седалки (да не ми стърчат краката), с ергономичен и висок гръб, по-висок - към 45-47 см. височина на седалката, заоблени подлакътници, а не перпендикулярни, ръбести и неподплатени. Други харесват твърди седалки, правите подлакътници гарнират с възглавнички, също и гърба, хем за удобство, хем за красота. Та е много индивидуално удобството при диваните (като при матраците).

# 683
Някой има ли тези дивани от Юск? Има три коментара към тях, в които се казва, че не са много удобни. Така ли е? Много ми харесват и мислех да ги поръчвам, но след тези коментари се колебая.

# 684
Майка ги има, и двойката и тройката. Меки и удобни са.
Тя маха задните възглавници когато спи на тройката.
Като седнеш, са удобни, не са дълбоки назад като моите, на които мога да сгъна крака по турски. Тези идват плитки за това. Но за нормално сядане са удобни за гърба.
Доста меко и комфортно е усещането като седнеш в тях. Вкъщи са по-твърдички  заради механизма.
Тези потъваш, на мен ми харесва мекотата.

Не бих купила аз обаче който и да е диван по снимка. Ако имаш възможност върви и ги виж, седни, аз даже полегнах леко да тествам, когато ги гледахме за майка.

# 685
  • София
Много са хубави и удобни тези дивани. За седене са страхотни, аз съм се изпъвала обаче и за следобеден сън и пак ми беше удобен Simple Smile Особено като ги пуснат на намалена цена са страхотно съотношение цена-качество.

# 686
И аз съм ги пробвала и ми харесва, че са по-мекички. Не са чак толкова плитки.
Но за диван д...то и гърбът трябва да решават, т.е. без проба със сядане не става. Аз лично не бих купила диван само по снимка, освен ако не е нещо евтино и за закърпване на положението (временно решение).

П.С. Преди много години на последния етаж на ЦУМ като имаше салон на Нидо и други фирми, имаше един диван до парапета, на който пишеше "Мостра! Моля, не сядайте!". Това като смешка малко, като за преди Нова година.

# 687
  • Варна
От Юск нали може да купиш, да пробваш и да върнеш, ако не ти хареса. Проблем ще е транспортът обаче, ако поръчваш до друг град.
Иначе и аз съм си харесала диван по снимка, не мисля, че някъде във Варна има къде да го пробвам, а да се юрна до Хасково за проба няма как да стане... Лятото ще има да го мисля.

# 688
Аз имам две кресла - май са друга серия, но краката им са същите. Много са удобни, защото са с пружини. Ако и тези дивани са такива, ще са удобни. За дълбочината трябва да се прецени. И аз харесвам по-дълбоки дивани.

# 689
Голямо мерси за мненията. Не знам колко пъти все ги заглеждам тези дивани в магазина, но не съм ги пробвала. Сега са на чудна цена още няколко дни, а аз нямам възможност да стигна до магазина, пък и сертификат нямам и така. Ще ги мисля още малко .

Общи условия

Активация на акаунт