Мека мебел - тема 8

• 138 156
  • 899
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Много тъничък ми се вижда "матракът". И ако се спи по дълбината на дивана, този, който е заклещен между двата подлакътника да му мисли.
За "матракът" не знам, не разбирам затова и питам, но за дължината не мисля, че ще има проблеми 210см. е аз съм 165 няма как да ми е късо и да стигам подлакътниците, а и мм не е от високите.
Не знам вече и аз. Исмам нещо удобно за сън с площ за спане минимум 150ширина, с лежанка не повече от 170-175см. и без лежанката дивана да е двойка, че тройката идва дълга. Ми хора няма такова нещо☹️
Изгледах сто сайта, хсресвам дивани които стават на супер спалня, но са огромни, няма да остане хол, уф голяма какафония ми е вече.

# 406
Е да, но щом ще спите всеки ден на него, трябва да е удобен. Знам, че няма такова нещо- ако е удобен, размерът няма да пасне, но фирмата, която ви препочъчах няколко страници по-назад, извършват и корекции на размерите. Вярно, нещата се оскъпяват, но пък от съня зависи и ежедневието на човека.

# 407
# 408
  • София
Тези не съм май, ще разгледам благодаря.
Е да, но щом ще спите всеки ден на него, трябва да е удобен. Знам, че няма такова нещо- ако е удобен, размерът няма да пасне, но фирмата, която ви препочъчах няколко страници по-назад, извършват и корекции на размерите. Вярно, нещата се оскъпяват, но пък от съня зависи и ежедневието на човека.
За камбо дтава въпрос нали, харесаха ми много, но са доста фълги лежанките на всички модели. Те правят корекции в размерите така ли?

# 409
  • Варна
Всички производители би трябвало да правят корекции на размерите.Тези които съм показал по-горе в линка също правят.

# 410
  • Варна
Много тъничък ми се вижда "матракът". И ако се спи по дължината на дивана, този, който е заклещен между двата подлакътника да му мисли как ще стане през нощта.
Е те повечето дивани с подлакътници са така, вътрешният е заклещен. Освен ако не се разтягат напред, но много малко има и не ми се виждат ок механизмите.

Цитат
hetera

За камбо дтава въпрос нали, харесаха ми много, но са доста фълги лежанките на всички модели. Те правят корекции в размерите така ли?

Дефакто на повечето разтегателни ъглови дивани, ширината за спане се определя от лежанката, тя е неразтегателната част и механизмът се разтяга до нея. Ако я скъсите ще си намалите леглото.

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 12:52 от Doris

# 411
Тези не съм май, ще разгледам благодаря.
Да, правят. Това е телефонът на завода, обадете се и питайте за конкретния модел. Ще ви дадат и цена:
0886503305
Това на техния склад в София(ако сте от София), защото имат и дистрибутори разни:
0888711949
Тук също могат да питат и да ви дадат цена. Човекът е много разбран.

# 412
  • София
Много тъничък ми се вижда "матракът". И ако се спи по дължината на дивана, този, който е заклещен между двата подлакътника да му мисли как ще стане през нощта.
Е те повечето дивани с подлакътници са така, вътрешният е заклещен. Освен ако не се разтягат напред, но много малко има и не ми се виждат ок механизмите.

Цитат
hetera

Дефакто на повечето разтегателни ъглови дивани, ширината за спане се определя от лежанката, тя е неразтегателната част и механизмът се разтяга до нея. Ако я скъсите ще си намалите леглото.
Парадоксалното е, че не е така. Пълно е с дивани с лежанка 190 са с площ за сън 140.Нагледах се на размери и странности. За да има площ за сън 150 диваните са с лежанка над 190 повечеъо, 40см остават да стърчат, защо не знам.
Благодаря petiaivanov. Ще проуча дано не е много оскъпяването.

# 413
  • Варна

Цитат
hetera

Парадоксалното е, че не е така. Пълно е с дивани с лежанка 190 са с площ за сън 140.Нагледах се на размери и странности. За да има площ за сън 150 диваните са с лежанка над 190 повечето, 40см остават да стърчат, защо не знам.
Благодаря petiaivanov. Ще проуча дано не е много оскъпяването.
Да, в случая може да се намали лежанката, всъщност е удобно да се излегнеш без да разтегляш дивана, но не винаги позволява място.
Пак да обърна внимание на падащият гръб, или трябва да остане разстояние зад дивана или да се издърпва целия диван при всяко разтягане.
Аз имах проблем с този механизъм.

# 414
Дорис е абсолютно права - имах диван клик-клак, евтинджос някакъв. Но защото беше евтинджос, беше доста лекичък и се издърпваше безпроблемно. А и не беше за ежедневно спане, а само за инцидентно. Но поне не беше тежък за дърпане и на пластмасови крачета.

# 415
  • Варна

И в прибрано положение като се облегнем и гърбът леко поддава и с времето се разпаянти, отделно се надра ламината от суркането.

# 416
  • София
Аз затова и много си харесах този на нани, защото не е с падащ гръб. Освен да отида в някой магазин да го разтегнатни да видя дали ще е удобен за спане или не. 🙄
Чуденката е голяма....

# 417
  • София

Този механизъм е много добър.
Нашият е с такъв, но е Грейс на Тедива.
(Във видео в линка се вижда обаче проблем - има разминаване между трите части. При нашия няма такова нещо).
Удобен е за спане, но съм го ползвала инцидентно и неразпънат - лежанката ми стига.

# 418
  • Варна
Гледахме дивана на живо.Там този "проблем" го няма.Момичето на видеото е трябвало просто да натисне механизма малко по-силно надолу при разпънат диван.На мен също ми направиха впечатление неравностите във видеото.

# 419
Този, който имам, е с падащ гръб и не се налага издърпване. Явно са го измислили.

Общи условия

Активация на акаунт