Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 104
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
За биопсия в Майчин дом! Но е казал, че не препоръчва операция, а химиотерапия!

Кажете за София! И да направим ли и ЯМР за да се видят по-точно разсейките?

Последна редакция: сб, 27 юли 2019, 12:46 от AnMary

# 496
  • София /Абсурдистан
Какъв ти ЯМР, трябва пет скенер, за да се видят метболитно активните зони.
Отиваш при онколог с изследванията, той те представя на комисия и тя ти назначава пет скенер и после химия. Чак след химията евентуално операция. Задължително правите контрола на биопсията и на друго място. Аз се лекувам в Сити клиник, ако искаш, пиши ми ЛС за подробности.

# 497
Flo_1, не съм чула за такава биопсия тук в България или когато съм се оперирала да я намяло тук. А за пожеланието относно рак, какво да кажа. Някои хора го заслужават да се окажат на мястото на всеки от нас....Сещам се, как едната ме е разкарала да направя документите за работа и после е разбрала, че съм с онко ТЕЛКа. Не съм знаяла тогава, че не е желан на работа такъв човек...И не ме е взела. А би трябвало обратно - да помага, да дава ръка...Съжалявам до днес, че не съм й пожелала да се разболее...пропуснала съм я /ха,ха/.

# 498
  • София /Абсурдистан
Емммаааа, лош човек от рак не се разболява мила  Mr. Green проклетията е устойчива  Mr. Green

# 499
момичета  помагайте –  3 месеца след операцията хемоглобина ми пада непрекъснато в момента е 81 – а пия всичко предписано от лекарите в надежда където съм диспансерна за биене на инжекцията за мета в костите.
Вчера на прегледа лекарят ми каза ------ вероятно имам нов рак някъде -- може да е в стомах, черва или яйчници.Даде ми телефон на гастроентеролог да ме изследва и ако не е в стомаха да търся гинеког.Личният лекар смята че е в костия мозък и да търся хематолог. Нямам сили пак да обикалям лекари......помагайте.

# 500
момичета  помагайте –  3 месеца след операцията хемоглобина ми пада непрекъснато в момента е 81 – а пия всичко предписано от лекарите в надежда където съм диспансерна за биене на инжекцията за мета в костите.
Вчера на прегледа лекарят ми каза ------ вероятно имам нов рак някъде -- може да е в стомах, черва или яйчници.Даде ми телефон на гастроентеролог да ме изследва и ако не е в стомаха да търся гинеког.Личният лекар смята че е в костия мозък и да търся хематолог. Нямам сили пак да обикалям лекари......помагайте.

Мале, мале пепел му на устата! Дано няма никакъв рак никъде! Аз нямам идея за хемоглобина, но имах позната, която трайно страдаше от това. И тя живееше на системи завалията. Моя хемоглобин след операциите ми падна рязко на 86 от незнам колко е бил, но максимума. Нямах никакви проблеми с него. Моят съвет е да настояваш да видят от какво е да го лекуват незабавно!

Добро утро на всички☺️ На мен днес мама ми идва☺️

# 501
  • assenovgrad

vania 234, съжалявам, че минаваш през тези притеснения. В тази ситуация, ако нямаш кървене, което да е видно - гинекологично, през стомах или черва, аз на твое място бих отишла първо при хематолог. И след това, ако той не открие проблем, при гинеколог, защото той на прегледа с ехограф би трябвало да види налично кървене и накрая при гастроентеролог.

# 502
Честит празник, milmich! Честит имен ден, със здраве да си носиш красивото име,  все така бодра и впечатляваща! Честити да са ни днес всички именячки в темата, наздраве!

marittaa, освободени сме от слагането на колани, поне в Бг, но до колко е разумно с оглед другата безопасност, всеки преценява.

Последна редакция: сб, 27 юли 2019, 14:58 от novak555

# 503
vania 234, има анемии, при които хемоглобин пада и по-ниско от твоя. Имам позната дето страда от анемия...Въпреки, че се лекува, изглежда жълта, но това заболяване има много години и се лекува. Но трябва ти спешно хематолог за да се изключи онкологично или просто някое кръвно заболяване. Понеже се бутах с дъщерята по Ходчкин /подозирали й са го/ та са й търсили нисък хемоглобин, а и при други кръвни заболявания пак е такъв. Но при някакви вътрешни кръвотечения също е нисък..., ала че ако по стомашно-чревния тракт има кръвоизливи, ти ще го видиш по изпражненията. Отиди при ХЕМАТОЛОГ.

Последна редакция: сб, 27 юли 2019, 15:26 от emma1_

# 504
Мила Ваня 234,
първо не се шашкай, че е друг вид рак! С какъв хемоглобин си била първоначално, че се е сринал до 81? И другите момичета са те посъветвали, аз се присъединявам: вземи талон от личния лекар и търси спешно хематолог в Националната клиника по хематология, на гърба на Онкото. Там са най-добрите специалисти, карат им тежки случаи от цялата страна. Ако е проблем с анемия, кръвта, костен мозък и т.н. ще го открият и ще ти помогнат. Стискам палци! HeartHeart

Последна редакция: сб, 27 юли 2019, 22:36 от Sheli17

# 505
Мила Ваня 234,
първо не се шашкай, че е друг вид рак! С какъв хемоглобин си била първоначално, че се е сринал до 81? И другите момичета са те посъветвали, аз се присъединявам: вземи талон от личния лекар и търси спешно хематолог в Националната клиника по хематология, на гърба на Онкото. Там са най-добрите специалисти, карат им тежки случаи от цялата страна. Ако е проблем с анемия, кръвта, костен мозък и т.н. ще го открият и ще ти помогнат. Стискам палци! HeartHeart
Ваня, аз съм много манилулирана с уж метастазирали лимфни възли и други неща, миналата година са ми писали в амбулаторен лист диагноза - рак на черен дроб /описала съм всичко подробно по този случай във форума горе, чак в болница са ме слагали/...Много съм изпатила от подобни грешки или лъжи, не знам. Не се връзвай. В Националната онкология в Дървеница са най-добри специалисти. А анемиите са толкова много - пернициозна, желязодефицитна, таласемии...Ваня, показател на хемоглобин 81 имат много хора с анемия и се счита за един вид умерено положение. Метастази по костите при много хора е хроник заболяване, че не помнят и колко години са болни от него...За 10 г. не знам такъв случай от метастазите по кости да е тръгнало към левкемия.

# 506
  • Варна

Мале, мале пепел му на устата!

Марита, нали!? И на мен първата ми мисъл беше това. Човек вече от един тъп ринит не може да се разболее без да го наплашат, че има нов рак. Много са нетактични понякога.

Мила vania 234, такива реплики като "нямам сили вече" не искам да чета. Събери се и ги намери силичките. Все някакви са ти останали. Аз на твое място от хематолог бих тръгнала, на каквото единодушно мнение са момичетата отговорили ти до сега. Там ще се поразвърже възелчето, някои варианти ще се изключат или пък направо основната причина ще лъсне. Само остани спокойна и не се паникьосвай. С какви точно темпове ти пада хемоглобина не знам, но обикновено най-стряскащите спадове се дължат на абсолютно лечими заболявания, рачетата сякаш много по-подмолно ни топят, така че да не ги усетим в рамките не на 3 месеца, ами на година дори. Ако пък имаш възможност освен при хематолог направи си паралелно и един преглед при гастроентеролог, мисля няма да ти е излишен. Една от причините наистина може да е някакво вътрешно кръвоизливче, много често е по храносмилателната ни система. Сърдечни прегръдки от мен и успех ти желая! Не се давай и не мисли най-лошото, с което са се опитали да те наплашат.

# 507
Нещо Al не пише. Добра женица е. Нали последно е писала от болницата - така помня. Дано да е добре...

# 508
  • София /Абсурдистан
Да бе, няма я от някое време, дали е добре?

# 509

Мале, мале пепел му на устата!

Марита, нали!? И на мен първата ми мисъл беше това. Човек вече от един тъп ринит не може да се разболее без да го наплашат, че има нов рак. Много са нетактични понякога.

За това тук при нас са пък на другата крайност. Не обелват и дума докато го нямат черно на бяло. При мен например. Като отидох при гинеколожката с бучката и ме видя на видеозон наблюдавах лицето и как се промени и стана сериозно докато гледаше. Попитах кскво и се струва че е, но не поиска да каже нито дума. После същото и на мамографията, след което на биопсията пак така. Едва го проби да вземе проби. Много твърдо беше. Ми знаела е на 100% какво е, но отказа да ми каже предварително.

Ал наистина изчезна. Горещо се надявам да е просто в "дупка".

Аз съм с майка в нас и ми е добре. Едната ми рана от шев се е позачервила малко и сърби (другата също сърби....всички рани ме сърбят. 5 на брой (шевове, катетри и ожулено на едно място)), та леко се плаша, но нямам температура и се движа почти като здрава в нас. Върша си и домакинска работа малко😊

Общи условия

Активация на акаунт