Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 091
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
aalko, имам и тел. на Тимчева, но са написали, че са ти го пратили на личните. Тази жена показва страшно състрадание към всеки и Бог ще я пази. Тя ми е помогнала, а и не взела парите....С много притеснение съм й ги оставяла, но тя ми ги е върнала, че уж имам досие....Поне да види, какво трябва да се влива, да се посъветваш. А невралгията имам по шева на отстранената гърда и аз. Там се появяват болки, има топче, но нищо притеснително. Маркерите са наред, нищо апаратурите не показват. Пипал ме е Гаврилов и възлите - казал е, че невралгия. Вика, че се среша често... 

# 541
Здравейте! Аз бях на контролен преглед днес и всичко с операцията ми е на ред. Даже раните ми взеха да се белят. Болки може да се каже, че почти нямам вече. Доктора каза, че раните ми зарастват много добре. Явно има файда от отказа от цигари, които пак обаче попропуших с мама😔😁 На вас с какви конци ви шият оперативните рани? Моите са самомахащи се, което е приятна изненада за мен😊 Като родих първото дете имах много шевове и знам какъв ужас брах покрай тях😁 Мажете ли с нещо коричките от раните? На мен ми казаха да не ги мажа, а ме сърбят ужасно. Имам Бепантен за белези, но трябва да го мажа след като паднат коричките. Започвам и хормоното през устата, а скоро и инжекционното както и продължавам с имунотерапията, която няма да е Херцептин, а нещо друго, защото има някаква допълнителна екстра (вместо само по повърхността на туморната клетка белтъка ше навлиза и навътре в нея. Така реши доктора, защото след като са продължили да ми изследват ампутираната жлеза са открили някакъв милиметър остатъчен тумор. Е да....той беше огромен. Обаче не е сигурно дали е ХЕР 2 позитивен все още. Дал е резултат 2+ и ще го гледат пак. Ki 67 е вече <0%, което значи е "мъртъв". А дано! Косата ми расте и скоро ще ходя без перука на вън😊

# 542
  • София
Майчицеее, в какви филми се вкарвате... сами не знаете.
Чета ви и ви се чудя, как може да си го причинявате.
Поставете се на мястото на пациента и оставете докторите да си вършат работата.

# 543
Майчицеее, в какви филми се вкарвате... сами не знаете.
Чета ви и ви се чудя, как може да си го причинявате.
Поставете се на мястото на пациента и оставете докторите да си вършат работата.
На кои доктори да се оставим, Хули! Дай имената им.... В мед.университет приемат всички, гонят бройките.... учебните заведения се борят за студенти...Няма образование...На кого да се оставиш? На кого да се довериш? Нали са ми наблюдавали раковата бучка две години...Мили хора, ходете, търсете много мнения, сверявайте часовниците, защото лекарската грешка може да ви коства живота.... Ако бях се оставила на лекарите, нямаше да ме има....Тичала съм при Гаврилов, Тимчева сто пъти....при доцент Митова във ВМА с биопсията по женски.... Срещала съм много некадърници...

# 544
  • В царството на игрите:)
Въпрос към дамите с тройно негативе: кога идва цикълът след химиотерапия и идва ли изобщо?
 Аз съм от тройно позитивните, но доколкото знам до няколко месеца след приключване на химията, цикълът се завръща.Точно заради това ни изписват инжекциите Золадекс, които замразяват яйчниците за известен период.
По първия въпрос -Когато тогава Simple Smile При всеки е различно.

При тройно негативния тумор цикълът не се спира ! Няма инжекции, няма хормонални терапии!

# 545
Благодаря, момичета! Много ме успокоихте. Може и да съм попретоварила нещо, защото правя много интензивни упражнения за ръката. Бях споменала преди няколко дни , че се  подула и боли. За сега удържам положението, т.е не става по-лошо. Сутрин като стана почти няма подуване. След това съвсем малко, едва се забелязва, но ми е някак напрегната ръката, особено като свивам пръстите.Болката по лимфните възли почти изчезна. Продължавам упорито с упражненията, мажа и с Троксевазин.

# 546
  • София
Хора, а къде ни е Midkoo-то? Кокошарника ни е некси безцветен без петел.

# 547
Привет от мен, явявам се да кажа, че мина и за моя изненада доста бързо се раздвижих, та цял следобед щтъках из отделението, за радост и лек ужас на сестрите. Вечерях даже. Днес сутринта ми беше зле, кръвното беше 80/100 та ме почерпиха кафенце. И едно неприятно изпотяване. Видях се с професора, ама не го разпитвах, по-натам ще говоря с него какво е видял. Иначе на масата вчера ми държа ръката и му викам докторе, да режете до чисто, видях го че се смее. Дрогираха ме нещо, та заспиването беше весело. Само се чудя и ги питах защо нито АБ вливат, нито физиологичен разтвор за малко сила. Нямали практика, само при показания, ама аз за АБ определено се смутих.
Днес определено ми е по-замотано и отмаляло, не ме държи адреналина от вчера.
Не съм чела много назад, дано всички сте добре! Да ви е хубав деня!

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 13:10 от Анонимен

# 548
  • Варна
Браво,Тото!Бързо да оздравяваш!

# 549
  • София
Браво ,Тото!Бързо възстановяване!

Аз днес ходих в Сити да ме маркират и от 08.08 започвам лъчето.

Дано Мидко и Ал са добре,DZ  също не е писала от доста време.

# 550
  • Варна
Браво ,Тото!Бързо възстановяване!

Аз днес ходих в Сити да ме маркират и от 08.08 започвам лъчето.

Дано Мидко и Ал са добре,DZ  също не е писала от доста време.

С DZ се видяхме скоро. Добре изглежда... наистина добър "розов вид" на какъвто баба ми едно време се радваше, когато не бях болнава, бледа и вяла. Добре се чувства и психически (стига само да не е крила и да ми е спестявала подробности как се чувства). Поинтересувах се и аз ЗАЩО спря да пише в темата, сподели жената, че не и действаме добре (съвсем не всички визира, съвсем не винаги, но понякога споделяйки ценна информация или задавайки въпрос около много болезнена тема явно предизвикваме неволно негативизъм, от който някои хора пък съвсем обосновано искат да си избягат). Когато и да влезнела да ни проследи - все мрачни мисли, все обсъждане на метастази, прогнози за рецидив на рака, усложнения, оплаквания, лекарски грешки, грубо отношение, корупция... с думи кратки никаква светлинка в тъмния тунел не е виждала жената, когато е надничала в темата и просто се е решила, че по-добре психически ще и се отрази като се оттегли. Това не е точен цитат на нейни думи, аз просто така разтълкувах споделеното от нея... Та... на моменти явно наистина бая мрачни и оплакващи собствените си проблеми ставаме и като свръхдоза се явяваме.

# 551
  • София /Абсурдистан
Здравейте! Искам да попитам нещо по- опитните - разбра се вече категорично, че противохормоналните таблетки не мога да ги пия поради опасност от васкулит и ревматолога ми забрани. Та има ли голяма вероятност квартиранта да се върне като не ги пия? Виждала съм в ревматологията случаи на мозъчен васкулит, ами мерси съм. Не искам да ходя с бомба в главата.
Лекарството за артрита, възпалената тазобедрена става и остеоартрозата също не мога да го пия заради алергия, а друго без цитостатици няма. Онколожката забрани друго лечение с цитостатици на този етап. Та съм в огрооомна чуденка какво да правя.
Иначе се заномавам и с баща ми. Дадохме приоритет на лечението на левкемията и го водим на вливки с антитела в болноца "св.Иван Рилски". Човека живна и след вливка няколко дни има сили и енергия за всичко. Обаче не ще да седи в болницата, а пътеката е 6 дни и той психясва рам. Говорих, убеждавах, все едно с 3- годишно говоря, не ще и това е. Иначе нямало да се лекува, запънал се е здраво. Освен да говоря с хематолозите да позволят в дните, в които няма процедури да го взема брат ми и да си го закаеа в къщи, защото и при мен не ще да седи. Обаче много добре понася терапияра и изследванията са му много добри. Ама ми създава проблеми с характер и с поведение. Видях се в приключение аз...
Спиритче, то тази болест и на мен ми дойде като свръхдоза. Тук получих много ценна информация от различни хора и бих се радвала, ако и аз съм успяла да помогна на някого.

# 552
  • София
Unknown_lady, ако правилно разбирам, не бива да пиеш тези, които се дават за изчистване на естрогените от организма, така ли?  Ако тези имаш предвид, имам предложение с какво могат да се заместят.
Тото, дръж се, ти си мъж! Така едно време ме наричаше едно приятелче, викаше - писнали са ми всички жени, ако видя жена, ще я гръмна. Викам му, и мен ли имаш предвид, а той: с тебе е друго, ти си мъж! 😅 Та така, ти прескочи най-трудното, сега вече ще е по-леко.
Спиритче, нормално е, в тази тема далеч не на всеки му идва да пее песнички. И отново е нормално, който е в ремисия, да не му е приятно да си спомня за най-тежкото си време. Но, дано се множат тези, които напускат темата по такива причини.

# 553
  • София /Абсурдистан
Unknown_lady, ако правилно разбирам, не бива да пиеш тези, които се дават за изчистване на естрогените от организма, така ли?  Ако тези имаш предвид, имам предложение с какво могат да се заместят.  
Да.
Кажи с какво?

# 554
Здравейте!Днес получихме резултатите от скенера на баща ми.Има нещо което не разбираме"Лигавицата на левия максиларен синус е хипертрофирала с данни за излив-синузит".Това ме притесни!Има ли нещо съмнително тук?
В заключението пише:Няма данни за рецидиви...

Общи условия

Активация на акаунт