Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 091
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Тото,успех!

Тинтири,при мен също го имаше,но се оправи след края на химията.

Люба,аз в момента съм с обрив по двата крака, някъде до коляното,но по-голямата част са между глезените и пръсците.

Напоследък такъв апетит ми се е отворил,дали от края на химията или от Золадекса, но само за ядене мисля. Сладкото съм го спряла от началото на годината (с изключение на 3-4 прегрешения) и не ми липсваше уж,а сега така ми се яде,ужас.

Сетих се да питам за ТЕЛК,та редактирам.
 Имам 1 болничен от Света София ,3 от Надежда (там бях на ХТ) и 2 от ЛКК в поликлиниката.Последният издаден е от б-ца Надежда .На 5.08 ми изтичат 180-те дни и на 6.08 трябва да ходя на ТЕЛК за удължаване ,заради лъчето.Документи само личният ми лекар ли ще издаде или трябва да взимам и нещо от Надежда (или пък от ЛКК от поликлиниката)?Понеже моят личен лекар е отпуска и ще си дойде на 5.08 (до тогава е отпуска и тази ,дето ми даде 2-та болнични от ЛКК),искам да съм събрала документите предварително(ако има, какво аз да събирам).Сестрата ми каза,че ще ми даде направление за ЛКК и там ще ми дадат,каквото ми трябва за пред ТЕЛК.Така ли е ?

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 18:37 от zori_g_n

# 526
Зори, не знам дали ще съм ти полезна, но на мен от онкото ми дадоха запечатан плик с който отидох в ТЕЛК. Нищо друго не съм носила и не са ми искали. ЛЛ, пък изобщо не съм го виждала от операцията насам. Ако имаш още процедури, там където ти ги правят трябва да ти дадат писмото и с него да ходиш в ТЕЛК-а. Съответно от там, като си изчакаш реда, ще ти дадат протокол с който да се върнеш там откъдето са ти дали писмото, за да ти пуснат болничния.
А, моя обрив е съвсем друг......и не мисля, че е от химията.Но, пък съм почти сигурна, че откак ми я набутаха в кръвчицата, комарите и изобщо насекомите взеха много да ме ухажват...
А, за апетита.....да не си говорим. Тия дни съм луднала по варената царевица...А, като ми се прияде много сладко или хапвам съвсем малко, колкото да ми мине мерака или  гледам да е плод...но съвсем бедз хич- няма да издържа. Аз, по принцип получавах и преди хипогликемични кризи, та усетя ли, че ме почва....гледам да има нещо дребно под ръка.

# 527
Тото в онкологията ни дадоха  вечерта преди операцията по 1 лексотан да може да се наспим добре- може да попиташ ако имат сестрите(на мен ми беше първото такова хапче в живота). Още веднъж стискам палци за утре операцията минава лесно наистина по-важна е хистологията.

Зори аз минах на телк без да съм взимала болнични, защото към момента не работя. Тогава бях започнала лъчето от там ми издадоха 1 зелен талон, че в момента я провеждам и съм направила толкова процедури от 25 и епикризата от операцията. ЛЛ в документа беше написал , че ми предстои лъче и хормонотерапия като подавах.

# 528
  • София
Силно стиснати палци и от мен, Тото! Успешна операция и бързо възстановяване! Лошото да остава в миналото! Hug

# 529
Здравей,Тинтири 2,при мен се направи такова оцветяване ,намериха само 2 заразени възли,които бяха отстранени  .Доста щадяща процедура,заслуга има д-р Вълкан Иванов от Сити клиник-Варна.Аз съм доволна,че не ми бяха изтръгнати и здрави такива.
Браво на доктора! Всеки при тази диагноза трябва по-малко да се шашка, а да се интересува, как да не му махнат до 16 здрави лимфни възли. В Онкологията в София в Дървеница са ми казали направо, че такава е практиката. А във Враца са ми махнали 5-6 възли и са чисти, но пък там съм патила с друго.
Flo_1, къде правят такава биопсия? 
detelistna.4etirilinka, и аз съм те като теб, когато ме заденат нещо за рак, отговарям без да меря приказките. На работа някога колежките ми викат, че взимам и пенсия, и заплата, не ми взимат данък на пари та да върша и тяхната работа, че излизат натам-насам. Аз съм им пожелала да се разболеят от рак. И много разни случаи съм преживяла с те такива хора...

За биопсия на гърда или други въпроси, свързани с гръдна онкология, препоръчвам Д-р Вълкан Иванов във Варна (Аджибадем Сити Клиник).
Той има и сайт с полезно четиво по темата: http://breastsurgery.today.
Дано ви бъде от помощ информацията!

# 530
Ей ме и мен. Лежа и чакам някакви консултации. Утре е операцията. За сега съм горе долу спокойна, макар че усещам как страхът напира и то не за самата операция, а за това как ще се събудя, колко ще ми бъде лошо... Чувствам се странно, все едно не се отнася за мен и гледам от страни. А и болничната обстановка е толкова подтискаща, не е обновявано. Знам, че ми е най-малкия проблем, ама се шокирах. Иначе имам прекрасна гледка, София е красива отгоре.

Чувството ни е до болка познато....лежала съм те като теб...А във Враца онкодиспансер потъва в планината, красиво е и гледам в прозореца....за да се забравя...

# 531
  • Варна
Момичета,препоръчайте ми,моля добър онколог и болница във Варна или София,от когото сте доволни за химиотерапия!

# 532
Момичета,здравейте!Имам питане.Баща ми вчера беше на петскен и знам,че не тр да има контакти с деца и бременни.Мама го придръжаваше вчера.Понеже сега е примен и децата ми,у мен се загнезди мисълта да и тя не е опасна.Звънях в нуклеарна медицина казаха ,че няма проблем за нея.Вие какво знаете по въпроса?

# 533
Момичета,препоръчайте ми,моля добър онколог и болница във Варна или София,от когото сте доволни за химиотерапия!
Бих ти препоръчила доцент Тимчева химиотерапевт, който нищо няма да сгреши..в София е!

# 534
  • Варна
Благодаря ти,имаш ли тел. номер и координати,Ема?

# 535
Пффф... май почвам да се вкарвам във филми. Като си натисна леко ребрата под оперираната гърда и има някаква болка, Не е силна , но определено има. Нормално ли е ?

# 536
Изпуснала съм ви и не знам дали сте коментирали, но не мога да си намеря едно от хормоналните лекарства в СФ. Някой пие ли Ксанепра? Няма го и по складовете Cry

# 537
  • София
Kacha, при мен също я има тази болка на определено място,не на всички ребра .Обаче правих сцинтиграфия и скенер,чисти са- явно е нормално.

Арми,няма я по складовете ,може на друга фирма да вземеш,но пък трябва да се сменя протокола.

Айко, писах ти на лични за Тимчева.

# 538
Да наистина  на определено място. Благодаря Зори!

# 539
Пффф... май почвам да се вкарвам във филми. Като си натисна леко ребрата под оперираната гърда и има някаква болка, Не е силна , но определено има. Нормално ли е ?

Аз имам същия проблем. Миналата седмица бях при Гаврилов на контролен преглед. Питах го за тази болка и той каза, че не е нещо притеснително. Било невралгия, според него, мускулчета между ребрата болят. Получавало се от по-стегнат сутиен, банел, при физическо натоварване. Аз почнах да ходя на фитнес и предполагам, че е някакво разтягане на мускула. Така, че споко мила. Дишай!:smile:

Общи условия

Активация на акаунт