Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 036
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Лейди стискам палци всичко да е наред.

# 631
  • Plovdiv
Лейди, с тебе сме. Всичко ще е наред!

# 632
  • София /Абсурдистан
Благодаря за подкрепата! Сега чакам обаждането на лекарката и ще пиша пак.

# 633
Лейди, от сърце ти желая притесненията ти да се окажат неоснователни!
Мен вчера ме изписаха, ще ходя на превръзки и другата седмица ще махат конците. Чакам хистологията да се запознаем най-сетне с нахалника. Докторът каза, че са изразявали лимфните възли от първо и второ ниво, което първо ме притесни, пък после ме зарадва. Дано само са махнали всички. Правя упражнения, не опъва много, но на места по ръката и около мишницата нямам чувствителност. Не ме притеснява за сега, така каза до 2 месеца може да е, само е зор с някой дейности, че е дясната, ама лявата гледам не се дава по-долу ☺като няма избор.
Желая ви спокоен и хубав ден! Лейди, стискам палците!

# 634
Тото, да не те отчайвам, ама това изтръпналото и липсата на чувствителност, не минават за два месеца.Аз съм оперирана преди 9 месеца и все още съм така. Не толкова изразено  като в началото, но го има.Ама това да ни е проблема!
Лейди, стискам палци всичко да е наред!

# 635
Тото радвам се че си писала. Ръката ще става по-добре с времето. Лимфата и трябва доста време, за да  намери път да се оттича. Прави упражненията, не я натоварвай и избягвай да я излагаш на слънце и топлина и като почиваш я вдигай на възглавница. Ходенето помага най-много за правилното движение на лимфата (ако ходя няколко дни доста забравям за ръката, но си падам мързеланка а и сега горещините са моето извинение).
Момичетата , които започват лъчето, да пият пресен сок от моркови. Наистина помага според мен, защото моята кожа бързо изгаря дори и в градски условия(благодаря за този съвет на момичетата от форума).

# 636
  • Варна
Като споменахте изтръпвания... аз ви бях споделиляла, че започнаха едни такива временни изтръпвания да получавам чак в пръстите на ръцете, но като понапомпех малко юмруче и като разтриех минаваха. Е ся вече от нищо не минават... от незнам колко време вече кутрето и безименния хич не ги усещам, особено кутрето, имам чувството, че без упойка можеш да ми го ампутираш дори и нищо няма да усетя. Иначе двигателната му активност не е хич засегната, не е посинял пръста, нито подут, не е прекъснато кръвообращение, чудесен маникюр си отглежда пръстчето, но що така нищо не чувства... ??? Та по този повод ходих при ЛЛ хем Золадекса да ми бие, хем да си се оплача и ме прати на ренген на шийни прешлени и невролог. Вчера направи снимката, не ми е добре шията, като глътнала бастун съм Grinning нямам я нормалната извивка, все едно черепа ми на кол набучен, да видим утре неврологът какво ще каже.

# 637
  • Другата България
Лейди, от сърце ти желая притесненията ти да се окажат неоснователни!
Мен вчера ме изписаха, ще ходя на превръзки и другата седмица ще махат конците. Чакам хистологията да се запознаем най-сетне с нахалника. Докторът каза, че са изразявали лимфните възли от първо и второ ниво, което първо ме притесни, пък после ме зарадва. Дано само са махнали всички. Правя упражнения, не опъва много, но на места по ръката и около мишницата нямам чувствителност. Не ме притеснява за сега, така каза до 2 месеца може да е, само е зор с някой дейности, че е дясната, ама лявата гледам не се дава по-долу ☺като няма избор.
Желая ви спокоен и хубав ден! Лейди, стискам палците!
Радвам се, че всичко е наред и вече си в къщи! Hug

# 638
Добър Ви ден!
Лейде, стикам и аз палците! Дано не е нещо притеснително  Praynig
Спиритче, аз като ветеран в гръбначните дертове, да ти кажа че на мен лично ми помагат упражнения- но комплекса ми го е правил персонално за мен, един рехабилитатор. Че моя гръбнак е  пълен с "изненади"- имам вродена Спина Бифида, стара фрактура, дискова херния и ошипяване по цялата  му дължина, вкл. и в шийната област. Когато си правя редовно упражненията, почти нямам проблеми и оплаквания. Та, изчакай да ти кажат резултатите и виж. си намери добър физиотерапевт, който да ти помогне.
А, за ръката- и моята още изтръпва. Основно от жегата, съм забелязала че се и надува.
Тото, струва ми се бързичко те изписаха......ама то отстрани бързо минава  Wink Радвам се, че се чувстваш добре и ми харесва как звучи написаното. Определено си минала в друго състояние на духа. Така и трябва!

# 639
  • София
Момичета, поръчах един сутиен от Али експрес, червен с джобчета за протеза. Размерът е грешен, не ми се разправя с тях, затова подарявам. Който го иска, да пише на лични. Като го гледам, 90В е, а на мен ми трябва 85D и много съм далеч от истината. Чашките ми се струват близко разположени. Изпращам по Еконт на който го иска.

На мен ми харесва много, тъмночервен, с дантели, на който му стане, ще е доволен! Ще ми бъде много приятно да му намеря собственик!

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 12:13 от Lamanche

# 640
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Лейди, всичко ще е наред Flowers Four Leaf Clover

# 641
  • София
Взех си писмото за болничния от ТЕЛК. Датата ми е чак 9 септември. Оставят ме близо 2 месеца без пари 😒
Освен обичайните документи, пише, че искат консултация с онколог - онкодиспансер. Ще свърши ли работа документа, който имам от консултацията с проф. Дудов преди химията, или трябва да се ръся за нова консултация? Или пък да искам някакъв документ от лекуващата ме онколожка?

# 642
Аз се явих на ТЕЛК направо за пенсиониране. Датата ми беше по време на лъчето и оттам ми дадоха зелен талон, където бяха описали броя на процедурите които съм направила и колко ми остават. Това е обикновена бланка, която попълниха наръка и я подпечатъха . Вземала съм такава и за моя приятелка също за да послужи пред ТЕЛК  след онкологична операция.Може би нещо такова ще ти свърши работа.

# 643
Тинтири, как така два месеца.....на мен в същия ден в който подадох документите, ми дадоха и протокол, че ми разрешават удължаване на болничните с два пъти по 30 дни. И още същия ден се върнах в онкото с протокола и ми написаха болничен. Като ми минат двата месеца и още се лекувам, казаха че пак по същия начин ще процедираме и чак, като приключа с лечението, ще минавам комисия за пенсиониране. Да не би нещо да са се объркали?
Рени, ти здравно осигурена ли си?

# 644
  • София
Тинтири, ТЕЛКът сега е в отпуска. За този в Онкото, те са в отпуска до 5 септември вкл., после 6, 7 и 8 са празници. Така 9 септември им е първия възможен ден.
Ако си се лекувала в Сити клиник, вземи от лекуващия си онколог една справка какво е правено, какви химии , аз поисках, дадоха ми след 5 мин. Това ще е от онколога. Не е нужно да плащаш консултация, само иди при лекуващия. На тях всичко им е в системата. Все пак Решението на Дудов е какво да се прави, трябва ти какво е направено вече.
Аз не знам колко си ползвала до сега, имаш право на 3 пъти по 60 дни и после дават група инвалидност.

Общи условия

Активация на акаунт