Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 176
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • София
    В  Дървеница ще ти проточат вливките, там не спазват срока от 21-28 дни. Отделно и обстановката е кофти и държат на престой от 3 дни. Това ми бяха забележките и затова се преместих. Преди всяка вливка е якото чакане, но наблюденията ми са, че това важи за всяка болница.

# 346
    Тинти, стискам палците! И вярвам, че няма да направиш алергична реакция  Peace  ooooh!Няма се даваш на полуфинала, я  Wink
    Шели, добре дошла! И не се поддавай на такива намеси! Като опре до неговата кожа- тогава да ръси акъл и да решава. В момента важното е ти да си спокойна и уверена в това което правиш! И, ако не може да те подкрепи, поне да не пречи......Уф, ма се ядосах..... ама  и на мен снощи, една братовчедка ми постнала линк с някакъв лечител, дето лекувал с билки. Ми, хубаво бе......като ти се вижда толкоз надежден- ходи при него, що ми го пращаш на мен. Аз, рак с билки няма да лекувам. И пари на шарлатани- не давам.  #Cussing out
    Това, за трите дни(48 часа), не е  ли изискване на ЗК?

# 347
    • София /Абсурдистан
    Здравейте! Мен ме приеха в София мед, прегледаха ме, вече ми взеха кръв и сега чакам за рентген на кокалите. Вечер ще се прибирам в къщи, но от 7 сутринта до 5 следобед трябва да съм тук. Устройва ме, болницата ми е в квартала, сама съм си в стаята, абе направо ВИП Simple Smile Не знам какво ще уточняват за ново лекарство, ама трябва да взема нещо задължително, че не се търпи вече.  
    По корем не мога да лежа заради дисковите хернии на гръбнака, не заради имплантите. Боли, та знае ли се...
    Мисля този месец да приключвам с леченията вече, дано не ми мине котка път. Време е да направя нещо креативно, някоя нова кукла, а то само по болници се мъкна.
    За протокола - аз от Сити клник не мърдам, за мен това е най- доброто място за лечение в София с отлични специалисти и най- модерна техника. Че ми е и близо до в къщи.
    А пък който иска да се лекува с треволяци, негово право си е. Чудя се хората как вярват, че рак се лекува така. Нали ако можеше така, някой вече да е взел Нобелова награда.

Последна редакция: вт, 23 юли 2019, 11:53 от Unknown_lady

# 348
    • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
    .... но също, че Глюкофажа имал и противораково действие.

И аз съм чела това за метформиновите лекарства.

Ето тук е описано доста добре:
    https://www.medinfo.bg/spisanie/2017/4/statii/zashto-bolnite-ot- … ot-karcinomi-2495

....Главните маркери за риск от канцерогенеза при възпалителен процес са следните: повишен CRP (С-реактивен протеин), повишение на възпалителните цитокини: интерлевкин-6 (IL-6) и тумор-некрозисният фактор-алфа (TNF-alpha) (R. Pais, 2009). Важно е да се имат предвид горните фактори и при болни с много висок риск за поява на карциноми, като изборът на диабетното лечение трябва да е обсъден много внимателно, за да не се индуцира канцерогенеза (E. Giovani et al., Diabetes Care, Jul. 2010, 1674-1685). Освен това много важно е да се отбележи, че в тези случаи приоритетно място в лечението на захарния диабет тип 2 има метформин[13]. Това е така, защото е доказано, че този медикамент има антиканцерогенно действие, тъй като намалява инсулиновата резистентност, намалява хиперинсулинемията и оттам намалява риска от канцерогенеза. Не е за пренебрегване и фактът, че метформин намалява и възпалителните реакции, които са също фактор за поява на канцерогенеза[14].

Наред с това обаче по-новите проучвания доказват, че метформин има и директно антитуморно действие. Той потиска пролиферацията на карциномните клетки, потиска образуването на колонии от ракови клетки, индуцира прекъсване на клетъчното делене и предизвиква апоптоза (Ming Yin et al., Oncologist, Dec. 2013[2], 1248-1255). Освен това метформин забавя клетъчното стареене и оттам склонността към поява на тумори и тяхната малигнизация.......

Прегледът на мама вчера мина супер.

Марита, радвам се, че мина операцията. Още малко и ще си пушка!
    И тук в болниците от сорта на "Света Марина" в Плевен, Токуда, Софиямед, Сити клиник е така.
    Държавните се борят за оцеляване в условията на пазарната икономика...

Здраве на всички ви, момичета и момче Flowers Four Leaf Clover

# 349
    • София /Абсурдистан
    Още нищо не вземам за инсулиновата резистентност, защото трябват още изследвания и то след като взема новото лекарство за артрита и мине малко време. Сега не мога да се занимавам и с това, едно по едно. Първо да се справя с тази задача сега, после ще оправям и другите неща.

# 350
    Тинтири-Минтири, успех и от мен! Аз си имам алергии, сега и при теста за упойки дадох положителни резултати. Какво противоалергично ти слагат? Аз съм от страхливите да не направя реакция и винаги разпитвам какво превантивно може да се направи.
    Unknown_lady, стискам палци скоро да имаш яснота за проблема и най-вече - вярно изписано лечение!
    Аз съм яко във филма, утре съм на гинеколог. Няколко месеца преди диагнозата имах гинекологичен проблем и  от два дни си мисля, че той и рака имат връзка. Знаете ли дали мога да се консултирам с онколог на своя глава? Спред мамолога никой онколог няма да ме изслуша без резултат от биопсия+скенер и мамо с контраст. А нали точно онкологът казва дали има нужда от предоперативно химио? Постоянно чувам, че трябва да се оперирам по-бързо, то после химиото и лъчето няма да ми избягат... Хирургът е готов да реже, но никой мамолог-онколог не каза  това ли е първата правилна стъпка за мен.
    Поплаквам си вече скришно, адреналинът ме държа, докато обикалях по доктори и не си позволявах размекване. Усещам как започвам да се "капсулирам" от околните.

# 351
    Тото, недей така, какво е това сдухване и капсуловане?!?
    Виртуални прегръдки и тонове смелост ти пращам! Аз освен мъж, дете, родители и роднини "държа" психически, че всички са все пред припадък и нервен срив! Само позитивно! Щом аз мога да съм психотерапевт и лекуващ се, значи и ти можеш!
    Жалко, че Гаврилов е отпаднал при теб като вариант! Оперира като Бог, мен едва не ме наби на два пъти, но пак бих се резнала при него, крещенето и отношението са ужасни, но оперира и лично превързва, гони идеалната операция и я постига.
    Само усмихнати и силни да са всички ви пожелавам! Heart

# 352
    • София
    Нямам идея какво противоалергично ще ми сложат, но щяло да има премедикация.
    Аз вече лежа и чакам да ме включат. Днес чаках за прием "само" 4 часа 😄

# 353
    Ох и аз идвам в стрес отново. Явно днес на всички не ни е много ден.

Момочетата с имплантите, колко време ви текоха дренажите и как протече този период при вас? На мен повторно оперираната гърда днес пак се понапълни с кръв и ме вкара в паника. Лекарите казват, че е ок, но мен ужасно ме е страх. Ще скоча от 100- ния етаж. Взех да си мечтая за тоя Гаврилов като ви чета🤣 Тука ми разправят, че такова напомпване с кръв от време на време е ок и още е в норма. Аз тази нощ без да искам леко дръпнах катетъра и де да знам да не съм го разместила, но не излиза много кръв в него. Тея казват, че и това не е проблема, a било нормално да имам кръвоизливи в гърдата. Лекарката, която е на смяна не ми е много любима и съм пак на черешата. Ще умра от страх! Давайте инфо, ако можете моляяяя😔😑

# 354
    • Другата България
    Тотто, аз както знаеш не съм оперирана, има много момичета тук, които зная повече и са минали през повече, и биха били полезни със съвети, ако решат да се включат разбира се.
    Но така като те чета при теб се е получило нещо като параграф 22...лично аз, ако бях на твое място, задължително бих се консултирала с онколог и бих изчакала резултата от биопсията. Защото наистина може да се наложи предоперативна химиотерапия.
    И бих се доверила изцяло на един такъв, защото сама виждаш, че колкото хора-толкова и мнения. Доколкото разбрах, имаш дата за операция, но съм забравила - лекаря, който ще те оперира, какво мисли по въпроса? По тези въпроси?

# 355
    • София /Абсурдистан
    Марита, дренажите може и около месец да стоят, зависи кога ще престане да тече. Много си се гипсирала, споко де.
    Със сигурност знам, че при хормонозависим рак се прави
     предоперативна химиотерапия. При мен тя изчисти всичко и не се наложи следоперативна такава.
    Не може да се оперира без да се види какво показва биопсията, това би било абсурдно.

Последна редакция: вт, 23 юли 2019, 13:38 от Unknown_lady

# 356
    • Другата България
    Не може да се оперира без да се види какво показва биопсията, това би било абсурдно.
    Именно това смятам и аз.
    Нормално е да е притеснен човек и да бърза, но да не стане от бързане по-голям проблем. Затова моят съвсем лаишки съвет е да се изчака биопсията и тогава да се вземат решения как ще се процедира. Peace

# 357
    • София /Абсурдистан
    При мен първо операция беше невъзможно, щеше да стане по- лошо. И това се разбра от биопсията. Та не бързайте с операцията. 

# 358
    Тото,
    Аз като човек, който за 20 дни мина мамолог, ехограф, мамограф, ЯМР, тънкоиглена биопсия, кор биопсия и операция, и всичко това платено, разбирам нетърпението ти. Бих те посъветвала да направиш биопсия и ЯМР по най-бързия начин и консултация с двама добри хирурзи-онколози. Те ще преценят режат или първо химио за намаляване. За биопсиите, общо 450 лв, препоръчвам д-р Спиридонов от Медиарт, в ИСУЛ. Резултатите му се потвърдиха 100% при операцията от Гаврилов. Кор биопсията е, която дава пълната информация!
    Успех, смелост и здраве на всички тук! Heart

# 359
    • Другата България
    Тя има направена биопсия, просто чака резултата от нея.

Общи условия

Активация на акаунт