Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 036
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Спиритче, знам , че Золадекса е доста скъпо лекарство. Каква е сумата за доплащане?

# 601
  • Варна
Спиритче, знам , че Золадекса е доста скъпо лекарство. Каква е сумата за доплащане?

Аз рядко само него вземам като мина през аптеката и точна сума за доплащане специално за Золадекс не мога да ти кажа, но имам спомен, че когато само него съм купувала съм доплащала нещо от порядъка на 25-30 лв.

# 602
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
.....И как се живее без пикочен мехур? Изграждат ли го от нещо....
Ами в нейния случай не е изграден пикочен мехур, по някакв начин се извежда урината до отвор и е с уринаторна торбичка. Тя е голяма героиня, не показва с нищо, че живее с това затруднение. Това, заради което ѝ направиха обстойни изследвания и откриха онкологичното заболяване обаче продължава и прогресира - някаква тотална мускулна слабост - това я мъчи повече.

# 603
Хахаха Емма, ще станем ние приятелки с теб на края😊 Стига да си ида и ще ти се обадя, но едва ли ще е преди идната пролет- лято. В България зимата не си ходя, а тази година го писах "дъждовна" 🤣
Имате ли в България капки "Синалепсис"? Добри са за спане. Тази нощ спах по-добре, отколкото с тревата. Аз реших да я зарежа, защото подозирам, че за онази вечер, когато викнах линейка е виновна тревата. Отвратих се май. Трябва даже да свикна да спя без помощни вещества като преди, че като почна работа няма как иначе. Радвам се, че ще започна. Даже ми обещаха леко повишение😁 Това е заради рака. Ето, че има и позитиви - нови цици, нямам жлези (исках го откак Анджелина го направи) и повишение на работа😁 Самочувствието ми също се изстреля в космоса, само чакам косата да порастне, за да не приличам на настригана и избягала от лудница🤣🤣🤣

# 604
Момичета, колко време след  химията косата почва да расте? Моята не е мръднала. След четвъртата червена тръгна и това беше. После от Доцетаксела оредя доста. Абсолютен застой. Явно доста са ме надрусали.
И веждите продължават да оредяват. Почти нищо не остана.

# 605
  • SHOOT ME 10 $
kacha , че то от доцетаксела най-много капе, на всякъде капе - коса, вежди мустаци, та#@ци...ръцете и бедрата ми бяха щедро обрасли, сега съм като епилиран. Иначе от реколтата им едно шалче с папулки можеше да се изплете. Възстанови ми се само косата, но пък два пъти по- гъста, здрава, и дбел косъм.
А бе...тва да ни е кусура.

# 606
Момичета,здравейте! Пожелавам ви много,много здраве! Аз съм пред голяма чуденка и нямам идея към кой да се обърна.Майка ми си е открила бучка и на своя глава е хукнала в Бургас.Там са и направили хирургична биопсия и са взели материал.Чакаме резултати,но хирурга каза,че се касае за рак.Моля ви, да ми дадете мнение къде в София мога да изпратя блокче,ако ми дадът от болницата,за второ изследване и резултат.Как трябва да го съхранявам и дали мога да го изпратя или лично трябва.Моля,за болница или клиника,където смятате,че диагностиката е на ниво.Тъмна Индия ми е всичко.Благодаря ви!

# 607
kacha , че то от доцетаксела най-много капе, на всякъде капе - коса, вежди мустаци, та#@ци...ръцете и бедрата ми бяха щедро обрасли, сега съм като епилиран. Иначе от реколтата им едно шалче с папулки можеше да се изплете. Възстанови ми се само косата, но пък два пъти по- гъста, здрава, и дбел косъм.
А бе...тва да ни е кусура.
Мите, аз приключих с терапиите и се чудя кога да очаквам новата си коса

# 608
  • SHOOT ME 10 $
Аз понеже започнах с доцетаксел  6 терапии, след които ми смениха химията и около месец след това, започна да ми расте коса! САМО коса и мигли, вежди. Много леко изразени мустаци...в сравнение с предишните, тези сега са редички като сиромашка нива...ама, казах! Кусур не му фащам чак. Аз си знам че съм пич!😜

# 609
Kacha, моята започна да расте още по време на вливките с Таксол, но бавно. Сега се позасили, но не е кой знае какво. Веждите и миглите също зспочнаха веднага след края на вливките, но и те не са кой знае какво. Още изглеждам ужасно без грим и перука. Ето снимки на косата:

Изобщо не ми е по-здрава, гъста или непобеляла от преди😕 Аз даже незнаех колко е побеляла, че я боядисвах стриктно откато първите бели косми преди 10 години ме налазиха, а сега имам доста мисля.

# 610
Момичета,здравейте! Пожелавам ви много,много здраве! Аз съм пред голяма чуденка и нямам идея към кой да се обърна.Майка ми си е открила бучка и на своя глава е хукнала в Бургас.Там са и направили хирургична биопсия и са взели материал.Чакаме резултати,но хирурга каза,че се касае за рак.Моля ви, да ми дадете мнение къде в София мога да изпратя блокче,ако ми дадът от болницата,за второ изследване и резултат.Как трябва да го съхранявам и дали мога да го изпратя или лично трябва.Моля,за болница или клиника,където смятате,че диагностиката е на ниво.Тъмна Индия ми е всичко.Благодаря ви!
Сигурно ще ви предстои операция за да се махне всичко засегнато и да се проверят лимфните възли. Материала от биопсията незнам дали има нужда да се изпраща за повторно мнение и да губите време ако резултата показва, че трябва операция. От биопсията може да се каже дали е злокачествено или не ,каква ще е операцията органосъхраняваща или не. В София много лекари се ориентират само с палпация и ехограф, или и мамография. Има и бързи биопсии до 15 мин казват дали е за операция.Докато чакате резултата може да направите консултация с хирург онколог в Онкологията в Дървеница,  Света София, Военна болницa или Александровска. Има и момиче от Бургас може и то да ви препоръча от ройона. Има и момичета от Варна . После блокчетата и стъкълцата може да ги изследвате повторно за да сте сигурни че правилно са ви определени Her2 и хормоналната чувствителност. Пожелавам ви късмет.

Марита стига вече с тия патила😉.
Тинтири2 успех и на теб другата седмица стискам палци.

# 611
Марита, и моята кратуна изглежда почти така хихихи.... Обаче имам доста бяла коса. Много повече от преди терапията. Ама нищо, тъкмо русото ще става по-лесно.

# 612
  • София
Здравейте, момичета .Преди малко се чух по телефона с Аll97, името и е Снежка ,в момента е на палиативни грижи, инфекцията не е минала, на кръвопреливане е,не  се чувствам много добре, трудно говореше.Обещах й да се чуваме често.Надеждата умира последна.Искрено се надявам да се възстанови.

# 613
Здравейте, момичета .Преди малко се чух по телефона с Аll97, името и е Снежка ,в момента е на палиативни грижи, инфекцията не е минала, на кръвопреливане е,не  се чувствам много добре, трудно говореше.Обещах й да се чуваме често.Надеждата умира последна.Искрено се надявам да се възстанови.
Офф... загубих ума и дума след прочетеното. Много я мислих напоследък. Дано се пребори. Всички ще стискаме палци.

# 614
  • София
Аз понеже започнах с доцетаксел  6 терапии, след които ми смениха химията и около месец след това, започна да ми расте коса! САМО коса и мигли, вежди. Много леко изразени мустаци...в сравнение с предишните, тези сега са редички като сиромашка нива...ама, казах! Кусур не му фащам чак. Аз си знам че съм пич!😜
Ееее, Митенце, нали няма да участваш в кастингите за турските сериали ?
Преди 10 години свърших с доцетаксела.
Косата ми е супер, но миглите са ми като на малко котенце, а веждите, откакто съм почнала химиотерапиите /1992 година, не са мръднали. Като на холивудска звезда са, ха ха ха.

Общи условия

Активация на акаунт