Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 57

• 41 031
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Милата Ал,дано се пребори!

За скенерите - напълно съм съгласна,че е ненужно товарене на организма.Мен нямаше и да ми назначат ако не бях казала,че лъчетерапевта от Сити ми го иска ,за да реши дали да го правя изобщо.То пък се оказа,че не съм разбрала и ми е искал ЯМР ,та направих и двете през 2 седмици,което не ме кефи особено,но нищо.
Хистология в София може да се направи в Александровска при Христова.То има и много други ,но за там и за Поповска в Плевен ,съм чела ,че е най-добре.
 Аз също носих за второ мнение блокчетата от биопсията  - то реално това е тумора. От нея ще се разбере дали е хормонозависим и дали ХЕР е отрицателен,ки-67 също е добре да се пусне. То след това като оперират ,не би трябвало да има нещо в остатъка от гърдата ,ако при биопсията е изчистено добре (поне при мен нямаше и остатъка беше чист).Аз за второ мнение не съм носила възлите.

За Золадекса - доплаща се около 26 лв,А има и безплатен вариант на друга фирма(Резилиго),но трябва и протокола да е за него.Като се вземе протокола, се прави копие за личния лекар и копие за аптеката.Във всяка аптека ,в която го взимаш,трябва да носиш копие.Добре е предварително да се обаждаш и запазваш,защото от складовете не отпускат на аптеките по много опаковки,отделно по-малките аптеки не го поддържат,защото не е много евтин и няма смисъл да затварят пари,ако нямат пациенти.Той е за 28 дни ,в аптеката можеш да го взимаш най-рано през 26 дни.Като ти издаде лекаря рецепта,тя важи 15 дни .Ако е тройна - първи отрязък важи до 15-ти ден от издаването,втори -  до 45-ти,третия от 50-ти до 75-ти ден.

Аз за сега от Золадекса нямам никакви странични ефекти, освен болки в яйчниците.Ще видим как ще е с Тамоксифена,него ще започна след лъчето.

При мен косата е като на Марита.Химията приключих на 26.06.Косата веднага започна да расте ,но и моята е рядка и много тънка.Чудя се да я мина ли с машинката или това няма да помогне с нищо.Веждите обаче опадаха тотално след последната химия и още не са тръгнали да порастват.Замислила съм се за микроблейдинг ,но ме е страх ,че ще изглежда още по-изкуствено и от сегашните ми рисунки .Миглите ми преди бяха много дълги и хубави,а сега са ужас - още не са пораснали и те.
 Благодарение на Детелинката,си купих изкуствени и всеки ден ги лепя сутрин - много лесно става,чак неочаквано и ми харесва как изглеждам с тях,та вече не ми пука толкова ,че моите още са толкова пършави.

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 18:04 от zori_g_n

# 616
Ал/ Снежи, изпращам ти всичката си позитивна енергия и ще се радвам, скоро да ни навестиш с добри новини Praynig! Лени, ако я чуеш пак, предай й, че всички тук я мислим и й желаем всичко най- добро!
Мите, аз не разбрах- ти хвалиш ли се или се оплакваш за космите. Нали сега е модерно да си като гол охлюв.... Wink
Момичета, не се притеснявайте за косите, в началото са такива рехави и меки и основно белите косми поникват. При мен, след като приключих предоперативната, беше така.....след това като тръгна една черна и остра коса и имах чувството, че с часове расте. Иначе, сега и аз съм на вашето дередже и чакам да избуи  Crazy За сметка на това тия дето не ги искам- тръгнаха да растат..... Crossing Arms
Благодаря за поясненията за Золадекс-а. Добре е че ни подготвяте с инфо. Аз, да питам, като съм без яйчници и  матка, ще ми изписват ли пак хормонална терапия? Щото аз адаптацията и вълните и всички екстри съм си ги изтърпяла вече.....
А, скенер- на мен ми казаха че след лъчето ще правим. А, лъчето от утре ще го подхващам.

# 617
  • София
Люба ,аз от четвъртък. Сподели утре,какви препоръки са ти дали за кремове,къпане и т.н.,пък аз ще кажа и на мен,какво.Золадекса ще си го спестиш,но ще имаш други хормони за през устата със сигурност.

# 618
  • Варна
Зори,при мен от лъчето(17 процедури досега) се получи само зачервяване,но се маха с един крем-Biafin.Друго не съм имала като страничен ефект.Незнам само защо напокледък коремът ниско долу се подува,стои доста твърд и през 30 мин ходя по малка нужда .Питах лъчетерапевта,който препоръча уринал,изпих  опаковката,но подобрение минимално. Някой с подобни симптоми?

# 619
LemonDesi, днес съм чела по темата пикочен мехур, че на някои хора го изграждат от червото и той се разтяга. Но тя виждаш, че е с катетъра...То и роги да даде Господ, ще ги носим. Някой с торбичка /колостомна на корема/. С едната жена съм пътувала в рейса и съм усетила страшен мирис на изпражнения и й казвам, че някой в рейса се е изпуснал, я тя ми казва проблем е при нея, защото има колостомна...Аз съм прехапала езика...после миризмата е изчезнала...И това е лошо...Но всичко човекът преживява, свиква. Маритта, на Анжелина Джоули и по-женски е махнало всичко....Мили съфорумки, и да не искам, душата ми много боли. Гори Сибир в Русия...., изскачат хиляди изгорелите животинки, елени с пламъците на рогите...Вече е изгоряла територията, колкото един американски щат или Белгия.....Огънят се разпространява със скоростта 70 км/час, а това е тайга - дробовете на планетата. Въздухът е замръсен и тя го прочиства....Унищожава се и природата...та как човекът да е здрав...

# 620
  • София
.Замислила съм се за микроблейдинг ,но ме е страх ,че ще изглежда още по-изкуствено и от сегашните ми рисунки .Миглите ми преди бяха много дълги и хубави,а сега са ужас - още не са пораснали и те.
 Благодарение на Детелинката,си купих изкуствени и всеки ден ги лепя сутрин - много лесно става,чак неочаквано и ми харесва как изглеждам с тях,та вече не ми пука толкова ,че моите още са толкова пършави.

zori_g_n, аз си направих микроблейдинг и не съм много доволна от резултата. Самата процедура представлява нарези върху кожата, в които натриват пигмента, което освен че е много болезнено, но и срязва луковиците на космите, и има риск да унищожи тези, през които е минало, и да ти разреди веждите. Помисли по-добре върху другите варианти, обмисли добре какво да си направиш. За миглите има много клипчета в ютюб, можеш да гледаш, някои си срязват миглите на три части и така ги поставят по-лесно, пробвах и аз, наистина е така. Ако ще пробваш този вариант, направи го с някакви евтини, не си режи скъпите веднага. Аз постигам такъв резултат, че дори не слагам очна линия отгоре, изглежда ми като че съм правила поставяне на единични мигли.
Midkoo, да знаеш, че епилиран мъж е много секси, мина модата на рунтавия балканец, така че си много даже в тренда. Само за мустаците ти е жалко... Мойто мило е с мустаци, как сладко гъделичкат при целувка! Ах, мустаците, ох, мустаците, те са най-прекрасната подправка за целувката! Ама ти май не си си пускал, така че няма защо да съжаляваш. А че си пич, то е ясно, на теб пичовщината ти през екрана на телефона избива.
emma1_, така е, пожарът я Сибир е огромна трагедия... Аз също съм много разстроена от това, просто до ужас ме докарва, като си помисля за страданията на животинките, засегнати от пожара... И да, отвращава ме лицемерието, как всички плакаха за Нотр Дам, а сега все едно нищо не се случва. За мен мащабите на тази трагедия с нищо не могат да се сравняват. Дано по-скоро братята руснаци се справят с това чудо... Моля се за това.
Пращам мислено цялата си сила на Ал/Снежи, дано успее да се пребори и да се подобри.

# 621
  • Варна
Мили момичета и момче с набождащи косички, не спирайте да си повтаряте "Красива съм!", "Красив съм!". Да не би някой от нас да се е родил с 50 санта буйна грива или гъст мустак!? Всички сме се пръкнали на бял Свят едни такива "рехави" и въпреки това всички около нас бузките са ни пощипвали, гушкали и са се радвали и възклицавали "Ах, че красиво бебче!!!". Ето така приемайте нещата - като прераждане. Преминали веднъж успешно химиотерапията без усложнения вече втори живот живеете и съвсем очаквано тотален рестарт на цялата система се очаква да направите. Точно като при бебенцата косичката тръгва първо като мекичко мъхче, лека полека се сгъстява, после става на косъм, после почва на дължина да расте. Изтрайте го за хубост този период и както Детелинче - жена с житейски опит, и препатила, и пътувала и какво ли още не съветва - спрете се с тези процедури като микроблейдинг, фотоепилация, мераците за поредната нова татуировка и т.н. интервенции, които биха могли трайни последици да нанесат я върху кожата, я върху фоликула.

# 622
Емма, аз също съм мислено със Сибир. То няма общо с политиката и бих била със всеки при такова положение, но съм и русофилка. Дано щетите се възстановят там. Още ли не е спряло да гори?

Ал/ Снежи, и аз съм с теб! ❤️

Спирит, точно така мисля както го описваш🤗

# 623
  • София
Емма, аз също съм мислено със Сибир. То няма общо с политиката и бих била със всеки при такова положение, но съм и русофилка. Дано щетите се възстановят там. Още ли не е спряло да гори?

Ал/ Снежи, и аз съм с теб! ❤️

Спирит, точно така мисля както го описваш🤗

Marittaa, с политиката има общо дотолкова, доколкото с Нотр Дам всички, къде искрено, къде неискрено, реваха като магарета, а за Сибир, което е не само огромна трагедия, но и екокатастрофа с последици върху живота на цялата планета (знаете, че изчезването на такава територия гори означава изчезването на част от белите дробове на Земята, съответно - по-малко кислород) четем и чуваме само от новините. Тъпо е. А иначе да, случващото се не е политическо събитие.
Спиритче, Kissing HeartKissing HeartKissing Heart

# 624
Момичета, как се усеща ако започне патологична фиброза при имплантите? Мен едната гърда вече не ме боли, а другата ме наболва още вътре😔

# 625
Привет! Идвам да се отчета за лъчето- специално за Зори и за другите чакащи да го започнат. Ходих сутринта, подписах документи(декларация за съгласие и такава, че няма да оставам да спя там), после ме снимаха за досието, след това минах на скенер, нарисуваха ми три кръста с перманентен маркер, лепнаха ми по една лепенка отгоре и ме пратиха да си ходя. В сряда, ще ме приемат официално. Тогава ще ми вземат кръв, та трябва да съм рано, гладна и жадна и след това ще ми е първата процедура. Друго, нямаше.
Сега имам едни дилеми? Понеже утре ми изтича болничния, а в сряда ме приемат в отделението по лъчетерапия, се предполага че следващия трябва те да ми го издадат. Обаче, протокола от ТЕЛК-а, съм го оставила в химиотерапията. Трябва ли да ходя да си го търся или го има някъде в системата?
За пожарите в Русия- и аз съм на мнение, че е лицемерие. но живеем в лицемерен свят...и най- вече това си личи в новините и начина по-който ни ги представят...затова, аз лично си търся винаги информация от повече  места...по възможност, независими едно от друго.
И, последно- знам, че съм станала по- чувствителна, но днес за пореден път се ядосах. Значи, като ходя насам-натам по болници и  вися пред кабинети, почти всеки път се натъквам на придружители- обикновено в група от 2-3 или повече,  които са много уморени. Като окупират пейките, пък като забият носове в телефоните или подхванат един сладък мохабет, ама така- задълбочено, че не забелязват че болните седят прави( не говоря за мен, но има доста хора, на които им е трудно да седят прави дъго).....Или пък- покащлящи, подсмърчащи и се навират в личното ти пространство. Само аз ли все ги улучвам.....вече имам чувството, че съм пълен карък в това отношение.

# 626

И, последно- знам, че съм станала по- чувствителна, но днес за пореден път се ядосах. Значи, като ходя насам-натам по болници и  вися пред кабинети, почти всеки път се натъквам на придружители- обикновено в група от 2-3 или повече,  които са много уморени. Като окупират пейките, пък като забият носове в телефоните или подхванат един сладък мохабет, ама така- задълбочено, че не забелязват че болните седят прави( не говоря за мен, но има доста хора, на които им е трудно да седят прави дъго).....Или пък- покащлящи, подсмърчащи и се навират в личното ти пространство. Само аз ли все ги улучвам.....вече имам чувството, че съм пълен карък в това отношение.
[/quote] Не ги улучваш само ти. В онкото в Бургас е същата работа.Последния път като ходих на Херцептин ми направи ужасно впечатление. Стоях 4 часа права пред кабинета. Ръката с отстранените лимфни възли се поду. Имаше поне четирима придружители,
заели столовете и два пъти повече правостоящи болни.Хайде , остави мен, не съм в кой знае колко лоша физическа форма, но имаше един правостоящ , който очевидно не беше добре. На човека му стана лошо и се свлече на земята. Едва тогава една от придружителките му отстъпи място. Направо се чудя, как може да има толкова несъобразителни хора..

# 627
  • Plovdiv
Навякъде е така - дълго чакане пред кабинета за приемане, заедно с огромна тълпа хора. Чак по-късно осъзнах, че повечето са придружители. И аз винаги си бях с мама Hug така, че не осъждам никой, който си води подкрепа. Аз сама нямаше да се оправя, психически имам предвид.
Понеже ме гледат млада, здрава права, никога не са ми отстъпвали място, а и аз не съм искала. Но веднъж една жена забеляза абоката и помоли на висок глас придружителите да станат, за да има места за болните. Тогава видях, че голяма част от хората са придружители. А ние с мама се редувахме да пазим ред и да излизаме вън да дишаме Joy
Люба, за втора база говоря.

# 628
И в двете бази е така......Даже май във втора е по-добре, щото има повече място  по коридорите. В първа съм чакала с часове, че там няма и де да се подпреш. Единия път бях по пижама, с абокат на крака и полуобута чехла, заради него, още дренажите ми висяха и  познайте дали ми отстъпи някой място на пейката. Още по- интересното беше, че по едно време пристигна млад мъж с лепенка на ухото, който се опита да пререди всички ни и мен и бабите и дядовците...А, иначе аз нямам против да се ходи с придружители, но не и с цяла тумба и те поне малко от малко да се съобразяват( мен, често ме придружава съпругът, но си носи книжка и обикновено си чете в колата или на пейките отвън). А, за кашлянето- днес вече не издържах и обърнах внимание на г-жата, дето кашляше на пейката( без да сложи ръка на устата си), че е редно да се съобразява, че повечето онкоболни са със спаднал имунитет.....и бях възнаградена със възмутен поглед и после бях обсъдена с останалите от групата. И продължи да си кашля. Придружителка беше, със сигурност.

# 629
  • София /Абсурдистан
Днес бях на скенер. Никога не съм виждала такава тарапана в болницата. Нямаше свободни места изобщо нито на втория, нито на третия етаж. И това при толкова много фитьойли за сядане в огромни чакални! Много болен народ има. Обаче придружители почти няма, само на болните на колички и на много възрастните хора, които трудно ходят. Аз не мога да стоя права повече от 5-10 мин заради гръбнака. Нося си на един лист описаните резултатите от ЯМР на гръбнака и ако няма места, влизам при администраторките, показвам им листа и искам стол. А с усилване на болките ставам зла като оса. Всеки знае как боли прищипан нерв, а при мен дисковите хернии са 5. Добре е поне, че постоянно извикват и се освобождават места.
Тревожа се за резултатите. На болното място тъканта продължава да се разраства и никой не знае от какво, а кожата е " портокалова". Като видях, ума си изкарах. Сега ще чакам да се обади лекарката и да видим какво е.

Общи условия

Активация на акаунт