Любители на Котки - Тема 135

• 27 370
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Таня76- благодаря за отговора!
Женска е, раждала, и сега май пак е бременна.
Ще пера, то се е видяло. Simple Smile
Kотките не пишкат там, където спят. Затова реших, че е мъжки и маркира. Но когато имат да казват нещо, го правят с подобно "известяване". Дали бременността ѝ е наред? Или има някакъв друг здравословен проблем? Може да търси помощ от теб!  newsm78 

Понякога и женските маркират, но е по-скоро рядко срещано.

# 706
  • София
С Клео благодарим за поздравленията! Two Hearts
Дървото за катерене се одобри веднага. Много й харесва. Единствено не използва най-високото легло и когато дъщеря ми я сложи там веднага слиза. Но, тя не е от котките, които обичат да се катерят на високо и предполагам, че не се чуства сигурна там горе.

# 707
  • на брега на морето
Дари, в някои ветеринарни клиники продават еднократни чашафчета за животни, действат на принципа на памперса. Сложи едно върху постелката, може да й хареса и ако пишка  няма да мирише и ще ти спести пранета.

Късметке,  ще говоря с Мира да не скача върху масата, за да спи на нея. Satisfied

# 708
  • на брега на морето
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КЛЕО Simple Smile

# 709
  • Варна
Ей тука на таз мръвка и аз се нареждам, барабар с Късметка.
Днес съм на киноа, сърце нямаш, Котьооо Grin

# 710
Честит рожден ден Клео Hug

# 711
  • на брега на морето

Моето природонаселение у нас е специални хранителни режими, умрели от глад, а аз се крия да не скоминясат, питаш ли ме как се яде скришом? Sweat Smile

# 712
  • Варна

Моето природонаселение у нас е специални хранителни режими, умрели от глад, а аз се крия да не скоминясат, питаш ли ме как се яде скришом? Sweat Smile

И се презентира тука с пържола колкото дунавската равнина 🤣
Късмандито поотслабна сякаш, дали е от жегата, яде по-малко сякаш, или мре.от мъка по мен ...
Не и личи де Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 08:35 от Мира Иванова

# 713
  • София
И Елизка е свалила 100-200 грама, а и отдавна не е 5.5 кг, а около 5. Жалко, харесвам я по-пълничка. Дано зимата пак наддаде.

# 714
  • София
ЧРД на Клео!  newsm59

# 715
  • In the land of Never Never
Прибрах вчера вечерта Васко от Ринг Мола.
Зуки Су, не знаех за опцията да си гледаш любимеца в реално време, не съм питала за това. Може и да я имат. Ще знам за друг път и ще питам. Има две отделения - за котки и за кучета. Има и зайчета в една стая, в клетки. Искат паспорт при приемането, че е ваксиниран. Също трябваше да е обезпаразитен вътрешно скоро, той не беше, и му сложиха фронтлайн, който бил и за вътрешно и за външно.
Стаичките за котките са малки, но все пак са самостоятелни, с второ ниво. Махнахме стълбата към него, да се се катери и да не падне. Отдолу му сложиха едно одеяло, и го застопориха с тежест, защото като си влачи долната част на тялото, постелките също тръгват с него по пода.  Изобщо, съобразиха стаята със специалните му нужди. Хотелът е 18 лева, а за грижите на клиниката по изпишкването и лекарствата, 10 лева на ден. Храна от хотела дават някаква суха, Josera, но аз му носех неговата за чувствителни котки. Казаха, че не бил ходил по голяма, и му дали слабително, изходил се два пъти. Значи специалната храна за чувствитени котки го запича, а  Гурмето перла го подрисква. Сега задачата е да намеря баланса от двете храни, за да почне да ходи нормално.
Иначе няма промяна в състоянието му.

# 716
  • на брега на морето
Дали да не опиташ да го изправиш с широка лента през корема, близо до задните лапички? Може да е тънък дълъг шал, сигурно се сещаш какво имам предвид, че не мога да го обясня разбираемо. Прекарваш шала под корема и държиш двата края колкото да се изправи и да опита да ходи. Да се раздвижи поне малко, може би постепенно ще се подобри. А и в специална количка също може да започне да ходи и да тича, виждала съм безброй кучета и котки в такова състояние. При всички случаи е най-добре да започне някакво движение на тялото, че това лежане му отслабва мускулатурата.
Ето едно упражнение с топка
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 20:48 от Котьо

# 717
  • In the land of Never Never
Котьо, благодаря за идеите! Не съм опитвала да го разхождам с повдигнато дупе. Ще опитам.
За количка за задните части - пуснах едно клипче, където в Холандия в едно семейство гледат две котки, едната с такъв проблем.
https://www.youtube.com/watch?v=QdIBtw8_7No
Те са му направили такава количка на две колела, но казват че не е особено доволен да се движи по този начин. Тя му пречи общо взето, закача се по ъглите. Не знам, може би да е различно за всяка котка. Но си мисля, това което липсва най-много на Васко и на котките в това състояние, е че не могат да скачат, както нагоре, така и от високо. А това с нищо не може да се оправи, ако задните крака не работят.
Количката може би помага повече на кучетата, защото те обичат да се разхождат и да тичат. Котката обича по друг начин да си прекарва времето, тя не тича, а когато ходи, то е защото изследва обстановката.
Много се паникьосах от вчера, когато забелязах, че от него изтича урина. След като го прибрах от хотела го изчишках вечерта и после сутринта, и през деня видях че е мокър. Реших, че нещо се е случило, че мехура му е травмиран или спукан, все пак не знам, как са се отнасяли в хотела с изчишкването, дали всичко е било правилно, а и аз може да не го правя достатъчно добре. Или може би е от лекарствата, които давам. Въобще се притесних, защото никак не е добре да маже урина навсякъде, прах като луда, чистя непрекъснато където мине с парцала, а и той се дразни от това, че е омазан в пикни и мирише.
Понеже вчера не беше ходил по голяма, дадох му вечерта едно Гурме Перла, и сутринта в 5 се размяука, и видях, че цялата стая беше омацана в лайна. Взех го да го чистя и бърша, а той се доиздриска върху мен. Миене и пране на всичко в стаята и по мене, отново.
Днес го заведох в ЦВК, направиха му ехограф, няма нищо на мехура и бъбреците. Доста чаках, защото нямах записан час. Пое го д-р Христина Шукерова. Взе проба от урината, ще я изследват. Каза, че няма видима причина за изтичане на урина. Понеже се уплаших, от вчера не бях го изчишквала и беше събрал много. Изчишкаха го добре, казаха да наблюдавам дали ще продължи. Ако трябва да му слагам и памперси, ще е голяма мъка, най-вече за него. Дано да се нормализира.

# 718
  • Козлодуй
Тaня67, каква тоалетна ползваш за твоите котаци Simple Smile
Пробвах една по-модерна по препоръка от тук за да не им слагам все Бенто като на Мърки ама не ми хареса - много лека и лесно се разнася и сега съм в чуденка на каква тоалетна да ги науча Simple Smile

# 719
Честит рожден ден на Клео на патерици! Много хубав подарък е получила😊

Мамо, не съм изпил аз водата 😁

Общи условия

Активация на акаунт