Любители на кучета - 95

• 20 826
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Джуджанка, на нас ни дадоха за 10 дни по 2 капсули сутрин, в храната. Може би ще удължат курса на лечение, когато отидем другата седмица. Мазилото пък е Дермазин. Общо ми излезе към 20 лв, не знам с точност понеже купих и противопаразитни таблетки. Аз се бях подготвила с по-голяма сума и сега съм доволна, че ми останаха пари. Grin

# 121
  • София
Тия капсули ги има в Зоомагазин Стефанов, със сигурност са по-евтини.
Аз от клиниката рядко взимам нещо, скъпари са.

Понякога взимам на Рея имуностимулатори. Давам рибено масло за козината, взимам и веднъж годишно нещо за ставите, сега съм взела витамини. Нали сме на домашен БАРФ, смятам, че е необходимо.

# 122
Скрит текст:
Хъскитата са трудни за възпитаване, особено ако човек няма търпение  опит.
Ако ще взимате едро, да е немска овчарка или лабрадор, например.

Лабрадорът много се скубе.

Скрит текст:
Не повече от хъски.

А моето е полу лабрадор и вече смени козината, не се скубе сега.
Лабрекс да каже, тя е експерт с дългогодишен стаж.

Скрит текст:
А, ако си мислите, че козината на хъски не иска поддръжка...

Хубаво е да се знаят добрите и лошите неща за всяка порода, за да се прецени правилно и после да няма кофти изненади.
[/quote]

Ако някой е гледал кОли, ама не късокосместо, като повечето които съм виждала, а с козина до земята, лабчо след след колито ми се стори благодат за подръжка, и за къпане, и за миене, и за скубане. На мен не ми се струва, че много се скубе, при смяна на козина пролет и есен подкосъма докато обера, не е нещо силно впечатляващо. Simple Smile

Предишният ни Рекс, кОлито, сигурно съм го показвала. Буквално години след, като си отиде, съм намирала дълги светли косми по дрехи, килими, тогава имах, сега сме на "голо", никъв килим или пътека. След къпане, като изсъхнеше козината, имах чувството, че и във въздуха плуват косъмчета, като пухчетата на тополите. Simple Smile

Скрит текст:

Живи и здрави да са, всичко друго се оправя някак, даже и косъмопада!

# 123
  • UK
Джинкс е наполовина хъски, в момента си сменя козината, няма такъв кошмар. С фурминатора колко козина свалих вчера, цяла торба, днес го ресах с другия гребен и пак е някакъв ужас. Добре, че имам голяма тераса и ресането е там, че вкъщи всичко е мокет. Голямо прахосмучене пада. Mask

# 124
  • София
Щом от едно френчи пада половин кило козина, та представям си "по-сериозните" породи. Живяла съм със заблуждението, че на късокосместите не им пада косъма. Много наивно от моя страна.

# 125
  • Варна
Все ще.се хваля със скопосния си мъж - какви покои сътвори за Лара, атракцията сме на улицата, поне докато порасне живия плет Simple Smile

# 126
  • Bарна, морето, сините вълни
E, атракция, ама на Лара си ѝ е супер. Браво на мъжа ти.

Едно от любимите ни местенца за разходка.

Естествено, след това се наложи да посети банята, защото смърдеше на тиня. Едва го изтраяхме в колата, въпреки че, признавам, аз го подкокоросах да влезе да се плицика. Grinning

# 127
Благодаря за отговорите на всички.
У нас съпругът ми има доста добър опит с 2 немски овчарки от по-младите си години. Но не желае категорично пак тази порода, защото и двете кучета са евтаназирани заради костна дисплазия.
Не че хъскитата не са в рисковата група. Аз лично съм убедена за ердела , но голямото дете настоява за хъски. Това с космите ми е само вповече, но мисля, че сме узрели вече за идеята. Доста сериозно се поразрових уикенда и си харесах развъдници(хъски е в Бг , а ердела ще е от Сърбия).Дори има кучила в момента.
Моля да споделите по общожитейските въпроси:простихте ли се с почивките , сами ли се справяте с обучението или четете книги, киноложки клубове, интересът на децата ден до пладне ли е , такива работи...Стана дълго, простете ми

# 128
Почивките планирахме спрямо животното ,винаги идваше с нас. Никога не ми в тежала каквато и да е грижа,щом е с любов.
Треньор,клипове, четене, много лутане дали си на правилния път.
Но нещата се канализират.
По скромното ми мнение ерделите по-лесно се поддават на обучение, сравнение с хъски. Повечето стопани на хъски ги водят само на повод вързани,тъй като са доста свободолюбиви.
Интересът на децата е разтегливо понятие,но основната грижа е на възрастните.
Хубаво сте решили,щом сте готови,ще бъдете щастливи. Отглеждането на куче също е част и от нашето израстване и светоусещане.

# 129
  • под тепетата
По-добре от Трапезица не мога да го напиша и да искам. Прочели сте явно за възможните здравословни проблеми и при двете породи. Ние осиновихме хъски на 2 г. Децата пораснаха и си хванаха пътя - коя по университет, коя със свое семейство, но ние не останахме сами . Почивките - първоначално като описаното мърляво бунгало от Тонка, после с кемпер неизменно навсякъде с кучо - кеф ти Виена, кеф ти Будапеща, Истанбул ...Почивките твърдя, че ни се увеличиха благодарение на Макс. За това, че беше все на повод е абсолютно вярно, защото си знаех стоката. Затова при следващия избор, който мъжът ми направи, един от критериите му беше кучето да може да върви до него без да се притеснява, че дивото ще надделее и трудно ще се върне. Колегите по тема знаят, че не одобрявам случайните необмислени извън развъдник скачки ( в никакъв случай не искам да повдигам спорове и полемики!), но скоро на гости ни беше едно уникално куче, от смесването на породите , на което бях възхитена - хъски и немска овчарка. Кучето вървеше до стопаните без повод като овчарка и имаше темперамента на хъски - тихо, деликатно съкровище.
 Иначе четях за породата, питах тук и там, вкъщи се гледа тв за животни и манджи по думите на мъжа ми  Mr. Green, пък и с времето стигах до някои изводи сама. Козината се преживява  Wink
Успех каквото и да изберете!

# 130
Почти като при Трапезица, кучето си е член на семейството и няма как да не се съобразяваш. На мен също не ми тежи. Поразредихме гостуването с  някои приятели, не понасящи кучета, на почивките с нас, където е разрешено за четириноги, при пътувания също. Има и кучешки хотели, разбира се, аз не съм ползвала. Обучението го карах на усет, четох в нета, писах си по едно време с една руска треньорка на кучета, но пък не съм имала някакви сложни за разрешаване проблеми с моите две апартаментски кучета, добри и разбрани дечица се оказаха. А за децата - у нас първото куче се появи точно поради неистовото желание на децата да го имат, ММ беше твърдо против, аз - за, така получихме първото от Москва, дечковците му се нарадваха точно за една седмица и остана на нашите грижи, аз готвя и храня, хигиена, ММ всеки ден сутрин по тъмници и след работа на разходка задължително. Стана така, че кОлито залепна за него, където ММ, то плътно до него. С лабчо сега е обратното - залепен е за мен. Simple Smile  Та така, хубаво е с куче, като дете ти става, обгрижваш го, трепериш му, като нещо не му е добре, търчиш по доктори, чистиш след него и мърмориш, но пък толкова радост и удовлетворение носи общуването с него, че.......всичко друго остава на заден план и е някак незначително.

# 131
  • София
OSoche, щом сте го мислили и сте го решили е друго нещо. Детето /12/ още първата седмица изгуби интерес и аз се сдобих с куче /което пък много исках Blush /. За ерделите само положително мога да изреждам. Страшно интелигентни кучета са, много лесно се обучават, не пускат много косми, ако се поддържа добре косъма. Искат дълги разходки, искат качествена поддръжка на козината, искат да са навсякъде с неговите хора... Последните изредени важат за всички кучета всъщност Grinning
Държите ли да е голямо куче? Погледни мител шнауцерите. Не са малки кучета, лесни за обучение, не им пада козина, страхотни са с деца. Аз държах да е дребно кучето и се обзаведохме с цвег шнауцер. Няма такава радост. За голямо куче си трябва голяма грижа с разходките и сутрин и вечер, ако не можете да му ги осигурите по-добре помислете за по-малко куче. Ние имахме черен териер и още се чувствам виновна, че не ѝ предоставихме всичко необходимо, за да поживее още малко. Честно пред себе си признах, че не мога да обгрижа подобаващо голямо куче и си взех въшка. Има и средни варианти. По-добре претеглете всички плюсове и минуси и тогава взимайте куче. Има места на които не допускат големи кучета и понякога е доста трудно. Разбира се има хотели за кучета, но ако държите да сте с кучето навсякъде помисли и за размера му. Не се опитвам да те разколебавам, а да помислите за повече аспекти при избор на куче.
Хъскитата са прекрасни кучета, но си трябва упоритост и много инат, те все пак са снежни господари... Не може всеки да им заповядва. За космите не мога да кажа, защото не съм била в къща, в която се отглежда хъски. Всички, които има около мен живеят на двора. Кои са в клетка, кои на синджир. Рядко ги виждам на повод и разходка. Прецени дали децата са достатъчно големи, за да разхождат голямо куче, защото за една година кучетата съзряват, а децата не растът толкова бързо. Да не се окажеш в ситуация децата да искат да разхождат куче, а да не могат, защото ги развява из улиците. Когато детето беше на 10г. разхождаше сама черният ни териер, но бях вложила много усилия да я науча на основни команди. И пак ми беше притеснено да не стане беля. Голямото куче е ѝ отговорност, не само радост и гордост.

Уф, май се отнесох... Дано си се позамислила и вземето най-правилното решение. Успех!

# 132
Скрит текст:
OSoche, щом сте го мислили и сте го решили е друго нещо. Детето /12/ още първата седмица изгуби интерес и аз се сдобих с куче /което пък много исках Blush /. За ерделите само положително мога да изреждам. Страшно интелигентни кучета са, много лесно се обучават, не пускат много косми, ако се поддържа добре косъма. Искат дълги разходки, искат качествена поддръжка на козината, искат да са навсякъде с неговите хора... Последните изредени важат за всички кучета всъщност Grinning
Държите ли да е голямо куче? Погледни мител шнауцерите. Не са малки кучета, лесни за обучение, не им пада козина, страхотни са с деца. Аз държах да е дребно кучето и се обзаведохме с цвег шнауцер. Няма такава радост. За голямо куче си трябва голяма грижа с разходките и сутрин и вечер, ако не можете да му ги осигурите по-добре помислете за по-малко куче. Ние имахме черен териер и още се чувствам виновна, че не ѝ предоставихме всичко необходимо, за да поживее още малко. Честно пред себе си признах, че не мога да обгрижа подобаващо голямо куче и си взех въшка. Има и средни варианти. По-добре претеглете всички плюсове и минуси и тогава взимайте куче. Има места на които не допускат големи кучета и понякога е доста трудно. Разбира се има хотели за кучета, но ако държите да сте с кучето навсякъде помисли и за размера му. Не се опитвам да те разколебавам, а да помислите за повече аспекти при избор на куче.
Хъскитата са прекрасни кучета, но си трябва упоритост и много инат, те все пак са снежни господари... Не може всеки да им заповядва. За космите не мога да кажа, защото не съм била в къща, в която се отглежда хъски. Всички, които има около мен живеят на двора. Кои са в клетка, кои на синджир. Рядко ги виждам на повод и разходка. Прецени дали децата са достатъчно големи, за да разхождат голямо куче, защото за една година кучетата съзряват, а децата не растът толкова бързо. Да не се окажеш в ситуация децата да искат да разхождат куче, а да не могат, защото ги развява из улиците. Когато детето беше на 10г. разхождаше сама черният ни териер, но бях вложила много усилия да я науча на основни команди. И пак ми беше притеснено да не стане беля. Голямото куче е ѝ отговорност, не само радост и гордост.

Уф, май се отнесох... Дано си се позамислила и вземето най-правилното решение. Успех!

Джуджанка, на глас се разхилих, като прочетох последното! Simple Smile Май всички се отнасяме, стане ли въпрос за душиците, пък аз направо спирка нямам.......

# 133
  • София
Лабрекс, ММ е имал две кучета, докато е съществувал, преди да срещне мен и да започне да живее /пак се отплеснах/. Когато реших, че ще имаме общо куче ме предупреди, че голямото куче има повече нужди от малкото, но аз тогава на своя глава реших и взехме черен териер. За мен първо куче, голяма любов, невероятни трепети, докато не осъзнах, че всяка сутрин и всяка вечер му трябват минимум час разходки и това наистина е минималното. Сега с Бекичка е доста по-лесно. Сутрин едни 15мин. са достатъчни, за физиологичните нужди и още толкова да потича и знам, че до вечерта ще е добре. Вечер гледам по два-три часа да я разхождам, за да компенсирам сутрешния мързел да стана час по-рано. Тези факти са константа. Не може днес да го разходиш малко, утре повече, защото с голямо куче разгрома вкъщи беше ужасяващ. Нали съм ви разказвала за разбитата входна врата, за изядения матрак и за стотиците надъвкани памперси. Въобще не съм се ядосвала на прокопаната стена или на свалените тапети. Когато човек сам за себе си осъзнае колко активно куче иска е някак по-лесно. Не случайно пишат коя порода от колко активности има нужда, за да бъде кучето добре, а и ние. Когато се надценим неприятните ситуации са повече от приятните.

# 134
Здравейте,

И ние сме в редиците на желаещите куче... Децата искат много, дъщеря ми има и конкретно желание - Голдън ритривър... или поне лабрадор ритривър, че са с по-къс косъм.
Като цяло чувам че са послушни, обичат деца... Но и негативи също така. Някой има ли тук такова куче да сподели най-общи впечатления?

Аз предпочитам кученце от по-малките - Йоркитата, или померанска лисица... но засега се отхвърля.

Общи условия

Активация на акаунт