Любители на кучета - 95

• 20 706
  • 762
  •   1
Отговори
# 435
  • Bарна, морето, сините вълни
Гушльовци мили. Всички са прекрасни, всички бих ги нагушкала. Hug Heart Eyes

# 436
Изпуснах ви.
На Джина купих пак от сръбските гранули, ама за по-малки кученца. Били по-калорични, а тя нали все търчи напред назад из двора, взех й. Ами от както ги яде, вече седмица и малко космите, които падат са чувствително по-малко! И хем се въргаля в прахоляка по цял ден, хем е мекичка.

Обаче момичета, голямо притеснение имам, сега ще споделям, помагайте!
Сестра ми и семейството й заминават в Гърция за 5 дни, наели са си къща с още 2 семейства и ме помолиха да гледам Аксел. До тук добре, обаче Аксел е един 7 месечен бебок 40 кила сигурно вече. Див за трима, много нежен и любвеобилен и добър. Но див! Щеше да умре от пряждане, понеже беше набарал чувала с гранулите (детето не затворило добре вратата на банята), снощи докато си пишехме със сестра ми глътна костилка от праскова и тя му даде кислородна вода да повръща. Иначе е много социален, те си го водят навсякъде с тях, на село, на почивка, отделят му много внимание, по час-два разходки, изобщо всичко, което си мислех, че няма да правят. И с треньор работят. Но това куче е способно да увършее всичко за секунди. Много ме е страх, че ще изяде нещо без да видя или докато ме няма.
През деня Джина ще е на двора, Аксел горе. Нощно време единият в едната стая, другия в другата, понеже аз не зная дали той вече е полово зрял и изобщо може ли да стане нещо, то и тя не е разгонена, ама страх лозе пази.
Но се в този период ще излизам, а ако ме викнат и на работа, се прибирам в 23 и нещо от там. Ще остават сами двамата, той ще остава сам... много съм се стресирала.

# 437
Ей го бебето

# 438
  • под тепетата
Пускаш ги сутрин да се натърчат и изморят заедно. Като са две е много по-изморителна играта, отколкото като играят сами или с теб .Спането поотделно не знам дали ще ти се получи. Миналата година, когато лятото гледахме Ози и Лео и двамата на по 7м, в 9 вечерта всеки си лягаше на постелката и откъртваше. Качваш всичко , което става потенциално за ръфане/ядене на недосегаеми места. Хранят ли се , пият ли вода като са двамата заедно без да се карат?   Когато Айк ни беше на гости им дадохме да пият вода от една купа и първо пи старшият - Айк, а Ози търпеливо го изчака. Стопаните на Айк казаха, че толкова много вода не са го виждали да пие, но явно като при децата  се получава- виж сега колко дълго ще пия от твоята купа  Laughing
 Попаднах на  нещо, което ми напомни за Джина    Simple Smile

Какво стана с нейния проблем?

Последна редакция: вт, 23 юли 2019, 08:43 от bilqna_69

# 439
  • София
Не ги разделяй от подобни съображения. Няма какво да стане, когато Джина не е разгонена. Единствено белите, но те ще си станат и с нея, и без нея, си мисля аз. При нас Бела се беше кротнала, но онова кафяво дяволче Лиляна се възползваше, че Бела си отваря врати и нахлуваше като тасманийски дявол. Сега уж и тя се е кротнала, ама като са двамата с Балу, никога не знам кой е направил беля, ако случайно има беля. Последно така и не разбрах кой къса домати и краставици от градината, и Балу, и Лили, са заварвани на "местопрестъплението" - заграденото място с насажденията.

# 440
  • под тепетата
Аз мисля, че по-скоро от мерак да са заедно бебето може да направи бели.
Вчера си имах помощник за боядисването и съответно е с бели петна на ушото и корема  Mr. Green
Днес ще лакирам ...

Последна редакция: вт, 23 юли 2019, 08:55 от bilqna_69

# 441
Много е пораснал Аксел. И според мен не ги разделяй. По-скоро бих подходила по-внимателно как Джина ще го посрещне на нейна територия, ако е свикнала да е там сама. Кари много хубаво си играе с Денис, агресия към кучета няма грам в нея, но само веднъж го видя на прага на вратата и щеше да го изяде.

# 442
  • София
Чак пък за те е страх. Затваряш всичко хранително, не оставяш чорапи и дребни предмети и обувки и си примерно ок.
Не ги разделяй, няма какво да направи на неразгонено куче. И много игра.

Надали тежи 40 кила, трябва да е огромен, срещала съм само един такъв лабрадор аз. Ще го удържиш. Ако успееш да ги извеждаш и двамата, може да научи Джина да е социална.

А да, най-много трябва да внимаваш да не се скарат при хранене, за предпочитане е да са отделно тогава.

# 443
хахахаха Билянка, вярно имаше момент, в който беше ей така хахах Simple Smile
Благодаря, че се включихте. Ами на Джина обичайното й състояние е да дивее долу с още 3 кучета, но съседът категорично отказва да пускаме Акси при него. Не обича сестра ми изобщо... т.е. аз ще си ги събирам заедно в нашия двор да си тичат през деня, но мога да прекарвам 30-40-60 минути с тях. Не мога да остана целият ден на двора, а не мога да ги оставя и сами - вратата ни се отваря лесно, Акси е породист, оградата е ниска - като цяло не е безопасно. За спането ще видим как ще стане. Най-ми е притеснено докато ме няма какво може да свършат. Надявам се поне в първия ден да не съм на работа, за да видя каква ще е обстановката, кое как и така.

# 444
Аз за горе визирам, долу й е обичайно да има и други кучета, горе си е нейната територия, обаче. Просто гледай поне първите 24 часа да си на линия, ако забележиш реакция от страна на което и да е от кучетата, да я предотвратиш.

# 445
Сии, Посс, не ми бяха излезли вашите коментари, преди да пиша.
Ами не вярвам да има проблем от страна на Джина с храненето, тя е свикнала да яде с други кучета, толкова е смотана милата, че едно от тях от устата й взима храната и тя си я дава. Но определено ще се хранят отделно, понеже са на различни режими и най-вече, защото онзи Дзвер ще омете нейната купа за секунди! Тя горката гладна ще остане.
За скарване, събирали сме ги и преди за мъничко, но той беше още съвсем бебе и я дразнеше. Тогава му изръмжа. По-скоро ще умре от страх Джина с този палав левент. Само си я представям как свива ушите и опашката  и бяга да се крие някъде Simple Smile поне стаи има бол! хахах сега като съм сама пространство да искат.

# 446
Който има проблеми, да си ги мисли, аз, само като видях муцунката на Аксел, избухнах в смях! Като здраво палаво дете-беляджийче, оченцата му говорят:"ще видиш ти кви ще ти ги надробя!" Simple Smile
Дух, споко, няма 40 кг, той и бат, Рексьо, дет го водят едър лабрадор, не ги е стигал, 38 му беше рекордът. Но това не означава, че е лесен за водене, ако не е научен, дърпат, като волове. Рекс, преди да направи годинка, го събирахме с една ротвайлерка на неговата възраст в апартамента, но за часове, докато си я вземат стопаните. Е, не съм виждала такова нещо, вихър, торнадо......от тоя сорт. Апартаментът ни е със стаи от двете страни на блока, с коридори, има мегдан за тичане. Как не се спираха тия двамата, ние само стояхме и гледахме, вдигала съм столове по масите да не се ударят. Ама направо удоволствие беше да ги гледаш тия стихии.На теб, разбира се, това не ти е успокоение, но мисля, че ще стоят двамата, не е като да не са се виждали или да не се познават. Просто внимателно прибери всичко, дето може да е наядено, изядено и ги остави в помещение, където има най-малка вероятност за бели. Ако имаше как да ги наглеждаш през часове, но явно не става. Абе, прежалваш се, пробваш, виждаш какви са ги подредили и действаш нататък. Щури, много щури са лабчетата на тая възраст, ама по......нататък се кротват. Уж! Аз се готвя да чета репортажи в стил Макс и Мориц! Simple Smile

# 447
  • Bарна, морето, сините вълни
За пореден път ми спря сърцето с това куче. Казвам ви, преждевременно ще ме състари. Такъв номер ми спретна, още съм му сърдита.
Лежеше си в коридора. Тати дойде да обядваме и както храня малката ме попита къде е Еро, отворих вратата викнах го, не дойде. Станах и започнах да отварям стаите, никакъв го няма. Излязох отпред в градината - никаква следа. Отидох отзад, виках, виках, никакъв Ерос. По принцип няма откъде да излезе, освен ако не прескочил едната портичка, което не го изключвам като вариант, ако подгони котка. Оставихме детенце само и обикаляме градината с тати, викаме, ходим под навеси, при животни. И по едно време тати отваря вратата на хола и тоз нашия свил ушите и там седи. Само там не бях проверила, защото никога не сме влизали с него там, има влага и го ползваме за склад, а пред вратата има натурии и дори не знам как я влязъл. Ама стои и мълчи там. Докато обикалях двора, рева и си мисля как ще кажа на ММ, че загубих кучето в собствения ни двор, как ще обикаляме селото да го търсим, дори ще предложа възнаграждение. Ей такива филми ми минаха през главата. Ужас!!!
Отвратително е да помислиш дори, че може да е загубено кучето ти.

# 448
  • под тепетата
Дръпни му ушото, а ти си сипи едно и се успокой  Hug Същото се случва и с децата понякога, Ерос просто те подготвя за бъдещи ситуации  Laughing  Иначе чувството  е наистина ужасно ! Затова съм с наполовина коса отпреди децата .

# 449
  • гр.Варна
Деспи сипи си една голяма мента сега и споко. Подготвя те за бъдещето Еро. Ето ги и част от моите домашни любимци

Общи условия

Активация на акаунт