Любители на кучета - 95

• 20 703
  • 762
  •   1
Отговори
# 450
  • Bарна, морето, сините вълни
Синковеца (ако това е той, де) много готина прическа има. Grinning
Къде сте на плаж?
Чакам ММ да ни вземе за плаж и стискам палци да не завали.

# 451
  • под тепетата
Тук при нас се изсипа голям дъжд и подухва, та не става за плаж /бояджийстване. Ози и дядо му  пак дремят, а аз съм захванала една кутия с белгийски трюфели  Blush
Плами76, в тон са им прическите  Joy

# 452
Дръпни му ушото, а ти си сипи едно и се успокой  Hug Същото се случва и с децата понякога, Ерос просто те подготвя за бъдещи ситуации  Laughing  Иначе чувството  е наистина ужасно ! Затова съм с наполовина коса отпреди децата .

Точно, права е Билянка! Peace Иначе, Дес, в тоя филм със сигурност ще участваш още много пъти, сериал е, позната история! Simple Smile  Уф, днес се хиля на ваш гръб, ама......ами минала съм по тоя път, та затуй! Ако нямаш мента, плюй си в пазвата  Joy /все това ме съветваше една баба съседка, като ме види изправена на нокти, без да обяснявам защо Simple Smile/ Иначе напълно те разбирам, ситуацията е много гадна! Peace Hug

Ехааа, плами76, секна ми смехът! Mr. Green Голям завид ме обхвана, да си изкарате всички прекрасно! Ама то на това прекрасно място, няма как да е по друг начин! Peace

# 453
  • гр.Варна
Синът е Деспи. Нали е боядисан в синьо, това са остатъците JoyСега ще става зелен.
На Шкорпиловци бяхме днес и добре си изкарахме. Противно на очакванията ми никой не каза нищо за Кара. Доста спокойно беше на плажа.

# 454
... Може ли куче дс свикне с нов стопанин за две седмици?
Може. Както Ласи свикна с мен, въпреки, че не съм му стопанка. Съгласи се да излезе на повод с мен и по никакъв начин не се е опитвал да ми противоречи. Излезнахме за първи път заедно седмица след запознанството ни. Просто зависи от нагласата на кучето спрямо хората. Ласи е добричак по душа, непретенциозен. Ласи не ме изостави като паднах и Ласи изчаква да му закача каишката и тогава хуква. Simple Smile

Дано да се окаже, че е Макс кучето. До къде стигна разследването? (Надявам се да не съм пропуснала някой пост).

Деспи, кислородна не ми се струва подходящо. Сребърна вода по-скоро.

Кислородната вода ще изгори роговицата на окото и може да ослепее. Физиологичен разтвор за почистване на очи и лайкичка и Тобракулин при възпалени, сълзящи и гурелясали оченца (и в двете, дори само едното да е възпалено).

Нямат очи и уши, щот са агенти под прикритие -КГБ  Laughing

На мен ми мясат на рокаджии. Grinning

Нора мен много ме кефи с тези изпъкнали оченца, като въгленчета. Да е жива и здрава! Simple Smile

На Елза много й подхожда името. Simple Smile

А пък да ви покажа какво доживях да видя днес, освен, че видях, че сменяха уличното осветление по цялата улица покрай Ласи... Simple Smile

https://photos.app.goo.gl/dyvV9PJ1JqjtAVku7

Помните ли като се пребих... Ами точно преди това да ми се случи, жената на стопанина на Ласчо ме видя да правя основно почистване на бърлогата - как събирам и хвърлям всичките ония мазнини и мухлясали хлябове, дето му бяха хвърляли за ядене, как му сменям купите с нови... Поздравихме се с нея пред бърлогата. Те покриваха с чаршаф някаква тяхна кола там на паркинга пред бърлогата. Не се запознахме официално. И докато си шетам в заграждението аз, виждах, че жента ме поглежда през око "какво правя вътре при Ласи".  Явно нещо я е "докоснало" тая жена. "Такива животни сме жените", както казват мъжете... Grinning И от известно време, всъщност, от както се изтърбуших, и не можех да изкарвам Ласи известно време, ами само му носех храна, абе, гледам, спрях да виждам всякакви мухлясали боклуци в бърлогата. От тогава насам. Даже се чудех с какво ли хранят животното, да не би пък да са забравили съвсем да го хранят, надявайки се на мен, щото никакви остатъци от храна, никакви остатъци от мухлясали хлябове, от трохи, не виждах, никакви кесии и други боклуци по земята, от както изчистих. Ласи ми се виждаше поотслабнал малко, ама не знаех дали е оптична илюзия, заради смяната на козина... Един ден, дори, видях, че са почистени плевелите вътре, под покривчето на колибката (беше тръгнал един клон да никне там). Изкаран беше и изгнилия палет, който аз смених и не можах да изкарам от оградата, щото тежеше. Аз почнах нова работа този месец и не ми остава време да изкарвам Ласи всеки ден, ами гледам да го изкарвам поне през 2-3 дни. Тия хорица явно са разбрали, че вече не го изкарвам всеки ден, щото той винаги лае от радост като отивам да го изкарвам и те най-вероятно го чуват като лае. Та, наблюдавам аз, че остатъци от храна и боклуци не се виждат от доста време, и се чудех много на тая работа. Тая сутрин се отбих при Ласи притеснена, да не би да е останал без вода в жегите, щото се случи да го видя без вода в купичката. И какво да видят очите ми... Simple Smile Една чиста и окосена бърлога, без боклуци по земята, дори там където си върши тоалета Ласчо (долната страна на заграждението), където също бяха тръгнали да растат клони от дърво), всичко почистено, окосено, оставили му само едно клонче да расте, за маркиране... И като видях "съкровището", си казах "олеле, моите усилия явно са дали някакъв резултат". Simple Smile Та, жената е "такова животно", че явно се е засрамила от мен. Друго обяснение нямам.
 Вместо мухлясалите хлябове, доживях да видя кокали и купчина месо! Simple Smile

# 455
  • под тепетата
Това се казва хубава новина! Радвам се и за Ласи, и за теб amy_nka, да може малко да си отдъхнеш, че все пак полагат грижи за куч. Честито за новата работа  Laughing

# 456
  • Бургас
И аз се радвам за Ласи! Четох историята му, нали си признах:)
А Аксел ни е като по-голям братчед:) Същата муцуна:)

Момичета, аз се филмирам постоянно. Чета по групите за разни парвовирози, как боледуват и ваксинирани кучета, дето до третия месец плътно са стояли вкъщи под карантина, постоянно си мисля да не й лепнем нещо на Елза, уж навън я носим само на ръце, но в неделя бяхме в клиниката и малко походи с лапи около блока.

Първото си куче гледах като бях доста по-млада, въобще не го мислех, нито пък имаше тогава карантини и т.н - преди 30 години работа. Сега като с второто дете, дето го родих пак на стари години - постоянно обмислям, шашкам се. Явно човек трябва да гледа кучета и деца само като е млад и необременен:)

Иначе тя е добре, беснее, много спи, днес се опита да хапне малко от подовия сифон в банята. Нещо в канала неудържимо я привлича:)

# 457
Изкъпана, уморена.....
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 12:38 от Реа

# 458
amy_nka радвам се, че при Ласи всичко е наред. Дори и от неудобство да е, важното е че за кучето са започнали да полагат грижи и му се чисти.
despicable чувството за изгубено куче е ужасно. Разказвала съм как след нощна смяна изгубих Макс от поглед в полето, за секунди се разсъних, че и след това цял ден не успях да заспя. А той милия ме изгубил и той от поглед и отишъл при колата, ама сърцето ми падна в краката докато го видя дали е там.
Такааа и сега да ви го покажа маймуна:

Туй черното ако знаете как смърдешеее 🤢 Явно нещо се беше разложило в канала и тоз хипопотам като влязъл да се охлади и добре се беше намазал. Едвам го изтраях в колата. 😂
И една усмивка от щастие, че е успял да си прикрие кучешката миризма с онази смрад:

# 459
Деспикъбъл и Джина ми е въртяла тоя номер! Много добре те разбирам. Гуш от мен.
Лелееее колко хубаво ми стана за Ласи!. Браво момиче, страхотно! Ето това се казва, че добротата рано или късно е оценена. Супер!!! Дано продължи така.
Тинтина, не го мисли толкова. Следвай указанията на лекарите и така. Рискове винаги има.

# 460
Дано! Hands Pray

Билянка, да знаеш, че имаш пръст в цялата тая работа. После ще ти пиша на лична (че ти дължа едни снимки). Simple Smile

# 461

"Какви са тези странни звуци, които издаваш?" 😂

# 462
  • Bарна, морето, сините вълни
Дух, спомням си като разказа за Джинка. Наистина е много неприятно.
amy_nka, много се радвам!
Ама голям сладур си, Рейн. bouquet
Норка и тя. Важна госпожица. Heart

# 463
  • София
Винаги има опсност да пипне кученце нещо, но щом има поне една ваксина, шанса намалява.

Трябва да я снимам кифлата, отдавна не съм.
Излагам се.

# 464
  • о`майна лунна нощ е
Когато куче и внуче бъдат командировани на село, ама на хазяите им е мъчно /за кучето/, се получават ей такива нелепи ситуации и резил в нета.

ПП - много ми е приятно като пишете добри новини и публикувате снимки. Вярата ми, че доброто ражда добро, се връща.

Общи условия

Активация на акаунт