Любители на кучета - 95

• 20 664
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
Току-що прочетох, че Спиди имат срив в системата.
Относно болонката. Нашата болонка получаваше такива гърчове, но това беше преди години, в зората на демокрацията. Давахме му успокоителни и си живя до старост. Така и не разбрахме с точност какво му има.

Колко продължителни са били гърчовете? Казват, че е било много страшно, зениците са й били много разширени.

# 541
Не подценявайте топлото време, ако е била на двор и пряка слънчева светлина като нищо може да е прегряла. Нашата не я оставям на двора докато сме на работа, въпреки, че имаме навес под който е сянка, защото понякога заспива в тревата, напича я слънце.. те са като малки деца, не ги преценяват нещата.
Надявам се в ЦВК да дадат диагноза и да се размине леко.

# 542
В ЦВК мисля да направя само скенер на главата. В момента, според децата, е в цветущо здраве и изследванията са й добри, изпила е доста лекарства - не знам дали има смисъл да правим други изследвания в ЦВК на този етап. Доктора от Габрово казва, че мога да изчакам и да направим скенер, ако пак направи такъв гърч отново, но притесненията са ми да не е сама.

# 543
  • София
Mila, Добро хрумване нямат ли също скенер,може да проверите,както имат и  много добри специалисти.

Зооплюс от коя държава идват,защото предполагам доставчик за Българив е Спиди,но извън страната е друг,може и при него да е станал гаф.На мен служебно често ми се е случвало така да ми доставят на няколко пъти пакети непълни-днес единия,утре другия.

# 544
  • София
Мила, поне час продължаваше кризата. Даже и пяна му избиваше от устата. Трепереше и се сковаваше. Майка ми му даваше успокоително и го гушкаше, докато отмине. Може да е получавал кризи и докато е бил самичък, но няма как да знаем.

# 545
Mila, Добро хрумване нямат ли също скенер,може да проверите,както имат и  много добри специалисти.

Зооплюс от коя държава идват,защото предполагам доставчик за Българив е Спиди,но извън страната е друг,може и при него да е станал гаф.На мен служебно често ми се е случвало така да ми доставят на няколко пъти пакети непълни-днес единия,утре другия.

Благодаря, ще проверя и в Добро хрумване!

# 546
Мила, поне час продължаваше кризата. Даже и пяна му избиваше от устата. Трепереше и се сковаваше. Майка ми му даваше успокоително и го гушкаше, докато отмине. Може да е получавал кризи и докато е бил самичък, но няма как да знаем.

Възможно е да е подобно. Но за съжаление не знаете от какво се провокират кризите. Дано и при нас всичко е наред.

# 547
А на скенер или ЯМР ви пратиха всъщност? Щото на 1 мой познат така кучето му правеше гърчове, оказа се епилепсия, но от Добро Хрумване го пратиха на ЯМР

# 548
Mila на една приятелка кучето имаше еднократна такава реакция - гърч, треперене и разширяваше на зениците. Оказа се, че ден-два преди това я беше накапала с препарат за външни паразити и се беше получила реакция (натравяне) от самия препарат, въпреки че не е бил нов за кучето, но никога не се знае организма как ще го приеме. Ако сте давали някакъв препарат в предходните дни е напълно възможно и от това да е. Споделете с ветеринар, ако има нещо такова, за да е по обективно мнението.
Коте разкошни сте с Лили. Никакви слонове няма на снимката, само две усмихнати красавици. 😘
Тонка тоз Харльо страшен образ. 🤗
donsita дано джакчето е добре. Деца не трябва да водят никакви кучета сами на разходка. Дори и с малка порода да са, те са си деца и ако стане нещо няма да могат да реагират да се опазят тях си и кучето си. А аз няколко пъти засичам две сестрички на около 10-12 години да водят две подрастващи дого аржетино. Как ги веят тези кучета децата... просто не ми се мисли като поотраснат още малко и ако станат агресивни какво ще се случва. 🙄
Убеждавам се, че в нашата тема са най-красивите муцуни 🤗 Кучета, които не са ми сред любимите породи и на улицата не бих им обърнала внимание, тук в темата ми иде да бръкна през екрана и да мачкам, мачкам ушаци, бръчки и гърбини (което каквото си има) 🤪
Ей ви я немската овчарка (според едни комшии) или булдога (според едни цигани)  Макс 😂😂

# 549
А на скенер или ЯМР ви пратиха всъщност? Щото на 1 мой познат така кучето му правеше гърчове, оказа се епилепсия, но от Добро Хрумване го пратиха на ЯМР
Скенер на глава каза - да се види дали има мозъчен оток. Сега звъннах и в добро хрумване - изненадах се че цената на скенера е доста по висока от ЦВК

# 550
  • София
Научих наскоро за случай, в който 8-10 годишно дете извежда кокер на няма и годинка и го води в ограждение за кучета, където повечето кучета са големи. Едно хъски го захапва и става страшно. Кучето е живо, но аз недоумявам с кой акъл родителите поверяват малко куче на малко дете за разходка! Ако по пътя до заграждението ги срещне глутница улични кучета, и то не особено приятелски настроени, какво ще се случи?

# 551
  • о`майна лунна нощ е
Дъщеря ми е на 10 г. и точно по тази причина не й позволяваме далечни самостоятелни разходки с Швепса. В компания, и то пак покрай блока ни, където винаги е пълно с хора - да. Но да се отдалечи или тръгне сама на някъде с кучето й е забранено.
Синковецът е почти 1,70 см. вече, а и на кила ме подмина, та на него сме поверили извеждането на добитъка.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 16:56 от `ТуиГ

# 552
Дъщеря ми, на 10, извежда Роузи пред блока само за нужди. Не ѝ позволявам да я разхожда.
На кучешката поляна идват 2 момиченца на около 12, които водят (то ги води) едро куче, кръстоска между питбул и още нещо. Кучето е добро, но децата трудно го удържат. Недоумявам.

# 553
Коте четох за случая с кокерчето във фейса. Все си мисля, че възрастен не би вкарал дребно и крехко куче в заграждение, където има няколко едрогабаритни вътре. Децата не могат да преценят ситуациите и се стига до злополуки, които нормален възрастен би успял да избегне. Ето и поради тази причина съм против подаряването на кученца на деца и прехвърлянето на грижите за четириногото изцяло на детето. Или родител ще се ангажира да придружава малчугана мераклия за куче или ще му повери други грижи, но не и разходки, особено из места, където има повече кучета.

# 554
  • София
Дъщеря ми извежда Харли за 5 минутки веднъж дневно само да се изпишка набързо, като това става близо до входа. Предупредила съм я, че недай си боже, ако изникне непредвидена ситуация, да пусне кучето и да се омита. Знам, че звучи ужасно, но животът на детето ми е на първо място.

А кокерът, нахапан от хъски, е зле, с разкъсан ларинкс. Много е сложно кой крив и кой прав, освен ако не си свидетел. А и след дъжд качулка.

Общи условия

Активация на акаунт