Любители на кучета - 95

• 20 659
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
Mila на една приятелка кучето имаше еднократна такава реакция - гърч, треперене и разширяваше на зениците. Оказа се, че ден-два преди това я беше накапала с препарат за външни паразити и се беше получила реакция (натравяне) от самия препарат, въпреки че не е бил нов за кучето, но никога не се знае организма как ще го приеме. Ако сте давали някакъв препарат в предходните дни е напълно възможно и от това да е. Споделете с ветеринар, ако има нещо такова, за да е по обективно мнението.

Понеделник в 17:00 я обезпаразитихме външно. Това се случва сряда в 15:30 часа

# 556
  • У Диспансера ...♥♥♥
Коте, аз също слонове не видях 😄
Чудни сте с Лилянка ❤

За кокерчето четох и аз, добре че не е завършило фатално .
Вчера един пияница така се скарал на едни деца, които водили чау, защото било лаело детето му🤦🏻♀ Той се напукал без срам, че е с детето си, ма иначе кучето му пречи . Деца имайте в предвид около 14-15, а кученцето било бебе още. Това моя син го разказва, иначе ако бях свидетел щях да му кажа аз “тия мастии ги водете другаде “😡
Минала една жена с френчи и го грабнала, тюх как ме е яд, че не бях наблизо значи .

От Спиди и мен са ме изнервяли, донесоха ми капките Лефакс за колики на парчета . И аз нали на доверие, отварям в къщи те натрошени и излято всичко. Свързах се веднага със Спиди, еми от склада били здрави като тръгнали да съм си ги проверила при доставката .

До колкото четох, стопанката на хъскито не е предприела нищо за да помогне на кокерчето. Та там не е виновно само детето. В нашите заграждения съм виждала джакчета, ами играят си спокойно с големите, даже им дишат прахта великаните 😄

Семейна идилия 🐶😄👶🏻

И моя големия син разхожда Тео, но той е на 17 все пак. Аз само да не го вдига съм му казала ако стане недай си Боже нещо, но при едно сръфване от англичанин, първата му реакция беше да го вдигне. Докато  кажа Не, и той го гушнал.

# 557
  • о`майна лунна нощ е
На капките им трябват ден/два, за да проникнат добре в кожата и да почнат да излъчват. Абсолютно възможно като време за реакция е. При ваксините проявата е бърза.

# 558
  • Варна
Аз съм съгласна с Туиг и за мен стопанката на хаскито също има вина, голяма.

# 559
  • Пловдив
Леле,колко сте изписали не мога да ви изчета 😉Ние бяхме на къмпинг за 2 седмици и  всичко премина учудващо спокойно,явно момчето вече е улегнало.Е бяга доста по плажа,гони вълните до пълно изтощение,ноооо ме слушаше много🤑Само дето се притеснявах,че ще го прегрея и ходех с пълна чанта с ледарки,охлаждаща постелка,охлаждаща яка и набор за оказване на първа помощ🤔Пускам снимка на послушкото-пази ми коктейла😆

# 560
  • под тепетата
Браво на Марк - и за послушанието, и за коктейла  Laughing
Коте, готини мацки сте с Лилянка !
Нарцисчева, щастието е пълно при теб  Hug
Дано се оправи кокерчето!
Аз днес си имах помощник, но понеже бях(ме) доволно изклепана (и) с тапетно лепило, не можах да го снимам. И понеже знаех, че ще се омърлям, работих с един стар бански. В същото време господина ми носи клечка, че му се играе  и ми я бута, та ми одра дупарата . Тук се сещам за една песен, дето внукът ми я насади трайно в главата от детските филмчета :"Мърляво и лепкаво, какво се обърка, какво се объркааа"

# 561
  • София
Ох, и аз четох за хъскито и кокерчето.

Ще си позволя само тук да коментирам, защото не съм присъствала не знам как се е случило.

На хъскито собственичката не е била там, друг човек го бил извел, кой не разбрах. След това се е свързала с хората.

Рея се дразни и налита на хиперактивни кучета, които се врат в нея, подскачат по нея и я стресират. Когато имаш хиперактивно куче, трябва да го начиш да не досажда, че стават кофти работи.

А човека с хъскито е трябвало да е наясно с характера му и какво може да го раздразни. Или, ако не го познава, да не го пуска, изобщо.

# 562
Mila точно два дена след накапване беше гърча на нейното куче. Споделете с ветеринаря и ако изкаже мнение, че е напълно възможно да е от препарата по-добре не тормозете животинката с пътуване и скенери. Кучето на моята приятелка се оправи за седмица след системи, антибиотици и не помня още какви лекарства предписаха и до сега (няколко месеца по-късно) си е в цветущо здраве.

# 563
  • Bарна, морето, сините вълни
Mila, стискам палци всичко да се развие благополучно!

Аз също не бих пуснала дете да разхожда куче само, дори кучето да е малко. Просто може да попадне във всякаква ситуация.
Еро не го пускам в градините като има други кучета, защото не е добронамерен. Играе винаги сам.

Sivi, голям чаровник, пу, пу. Винаги е един такъв весел. Kissing Heart
melani, струва ми се, че този угрижения поглед е, защото само ти пази коктейла, а за него няма. Heart

Нарцисчева, да му изям бузите, душичка. Heart Eyes И на другия господинчо са сладки бузите. Grinning

# 564
Роузи е от тези, хиперактивните. На полянката ни прякорът ѝ е Редбулче. Много я пазя да не ходи при големи, защото се увесва на вратовете им да ги прегръща. Досега, за щастие, не е имало кофти реакции, но въпреки това не ѝ позволявам да им подскача пред муцуните.

Вчера изпрах леглото на Роузи, че беше много космясало и прашасало. Днес ѝ го върнах на мястото и тя го опика. Grin

# 565
Mila точно два дена след накапване беше гърча на нейното куче. Споделете с ветеринаря и ако изкаже мнение, че е напълно възможно да е от препарата по-добре не тормозете животинката с пътуване и скенери. Кучето на моята приятелка се оправи за седмица след системи, антибиотици и не помня още какви лекарства предписаха и до сега (няколко месеца по-късно) си е в цветущо здраве.

В момента съм при кучето. Изглежда добре. Радва ни се, има си апетит. Само на моменти ми се струва, че диша по учестено, но може и да си въобразявам. Днес не са й давали успокоителни. Ще я взема в София и понеделник ще отидем в клиниката, където ходим и където я обезпаразитяват. Дано се окаже от обезпаразитяването, но не знам как ще разберат.

# 566
А знаете ли колко време е продължил гърча?

# 567
  • Варна
Лара на гости по съседски, почерпена с пъпеш и лакомства за куче, и дъълга разходка. Сега се прибрахме ...

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 23:40 от Мира Иванова

# 568
Хубавица Лара, как позира само!  Явно е доволна от почерпката! Simple Smile

# 569
Момичета, знаете ли някоя безлюдна поляна около София, където да се заведем с Рейн?

Общи условия

Активация на акаунт